Özdağ, genel başkanlığa aday mı oluyor?

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, genel başkan yardımcılığından istifa etti ve olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Bu istifanın ardından Özdağ’a en sert tepki MHP Gaziantep’ten gelmişti.

Siyaset - 8 yıl önce

MHP’de 1 Kasım seçiminden bu yana yaşanan parti içi çalkantılar dinmek bilmiyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli, delegelerden yeterli imza sayısı toplanmasına rağmen muhalif adayların olağanüstü kurultay çağrısına olumlu yanıt vermemiş, mahkeme yolunu göstermişti. Geçen hafta genel merkezden gelen “Yargı ne karar verirse versin kurultay yapılmayacak” açıklamasının ve muhalif teşkilatların kapatılmasının ardından, Bahçeli’ye en yakın isimlerden Prof. Dr. Ümit Özdağ, genel başkan yardımcılığından istifa etti ve olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Peki, bu istifa MHP açısından yeni bir dönüm noktası mı? Özdağ da muhalif kanada mı katıldı? O da genel başkan adayı olacak mı? Hepsini konuştuk...

Neden istifa ettiniz?

Kongre için imza verenler hukuki süreci kazansalar dahi yine de kongrenin yaptırılmayacağına dair bir açıklama yapıldı. Buna daha sonra parti teşkilatlarının kapatılması da eklendi. Bu noktada demokrasinin hâkim olması gerektiğine inandığım için bu tasfiyeye ortak olmak istemedim. Bu bireysel bir hareket değil. Benim gibi düşünen, bu görüşünü daha önce açıklayan birçok insan oldu. Mesela Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucular kurulu bir deklarasyon yayınladı. 25. Dönem milletvekilleri de bir deklarasyon yayınladı. Biz de Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri ile birlikte bir sağduyu girişimi olarak, sayın genel başkanımıza, partiyi kendi önderliğinde bir olağanüstü kongreye götürmesi ve MHP’nin kaderini yargının değil ülkücülerin karar vermesi gerektiğini ifade ederek bir uyarıda bulunduk. Kimseye karşı değiliz, kimsenin yanında da değiliz. Hukukun ve demokrasinin üstünlüğü noktasında duruyoruz. Sayın genel başkanın da bir devlet adamı kimliğiyle, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Ondan hareketin Devlet Abi’si kimliğiyle toparlayıcı bir liderliği beklediğimizi ifade ediyoruz.

Olağanüstü kurultay çağrısı uzun süredir yapılıyordu. Ne oldu da şimdi istifa ettiniz? 

Ben kurultay taleplerini meşru görüyordum. Ağır bir seçim mağlubiyeti yaşandı. Bu mağlubiyetin tahlili yapılmalıydı. Ne yazık ki ne teşkilatlarda ne genel merkezde bu tahlili yapamadık. Yapamadığımız için de tepki büyüdü. Buna karşı yapılması gereken MHP’nin çok etkili bir propaganda çalışmasıyla önce kaybettiği zemini kazanması sonra da diğer zeminlere açılmasıydı. Bu gerçekleştirilseydi belki de olağanüstü kongre talebi bu kadar güçlü çıkmazdı. Yahut o kongreyi sayın genel başkanın kazanacağı şartlar oluşmuş olurdu. Ben de genel başkan yardımcısı olarak sayın genel başkana bu doğrultuda pek çok öneride bulundum.

KOLTUK HIRSI MI?

Devlet Bey kurultay yapılmasını neden istemiyor? Kendini tek adam olarak mı görüyor? Bu bir koltuk sevdası mı yoksa başka anlamları mı var?

3 BİN YILLIK DEMİR BALTA GAZİANTEP’TE SERGİLENİYOR

Haftanın Öne Çıkanları

Kilis OSB’de ‘Paralel’ skandal

2016-02-27 16:07 - Özel Haber

Gaziantep’te soba zehirlenmesi! Anne, oğul öldü

2016-02-25 12:42 - Gündem

Gaziantepliler, nöbetçi eczaneleri bu uygulama sayesinde doğrudan bulabilecek

2016-02-26 16:47 - Özel Haber

6. kattan yere düştü!

2016-02-21 17:53 - Gündem

Bomba yüklü minibüs alarmı!

2016-02-21 17:12 - Gündem

Gaziray projesi için hazırlıklar tamamlandı

2016-02-25 10:30 - Gündem

220 kilo olan kadına başarılı mide küçültme ameliyatı

2016-02-25 16:23 - Gündem

Gaziantep’e yeni meydan yapılıyor

2016-02-26 14:08 - Gündem

Gaziantep’in başarısına ünlülerden övgüler yağdı

2016-02-23 13:58 - Magazin

Gaziantepliler dikkat! Elektrikler kesilecek

2016-02-27 09:49 - Gündem

İlgili Haberler

Beş siyasi parti "Kurtuluş İttifakı"nı kurdu

17:14 - Siyaset

Murat Kurum, Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’ni ve Beyoğlu esnafını ziyaret etti

21:08 - Siyaset

Sanatçı Davut Güloğlu Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkan adayı oldu

20:38 - Siyaset

AK Parti’de 3’ü büyükşehir 15 belediye başkanı tekrar aday gösterildi

18:39 - Siyaset

Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı

13:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 06 Haziran Perşembe

18:15 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 06 Haziran Perşembe

18:12 - Defin Listesi

Sosyal Bilimler MYO öğrencilerine ihracatta sınırları aş eğitimi verildi

15:50 - Gündem

Gaziantep'te 2,5 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi

15:42 - Asayiş

Şahinbey Belediyesi köpeklere sahip çıkıyor

14:02 - Gündem