?>

Onlarca dil bilen İngilizce öğretmeni yeni diller öğreniyor

Gaziantep'te görevli İngilizce öğretmeni 45 yaşındaki Enis Tataroğlu, bildiği onlarca dile yenilerini eklemek için çalışıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Şahinbey ilçesindeki Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda görevli Tataroğlu, AA muhabirine, küçük yaşlarda tatile gittiği Ayvalık'ta turistlerle iletişim kurduktan sonra dilleri öğrenmek için çaba gösterdiğini söyledi.

Gurbetçilerden hikaye kitapları alarak küçük yaşlarda Almanca öğrendiğini ifade eden Tataroğlu, "Sonra okulda İngilizceye başladım, çok sevdiğim İngilizceyi kolay öğrendim. Bunun ardından TRT 4'de Fransızca eğitim programı vardı. Türkçe bilen Fransız sunucu vardı ve güzel anlatıyordu. Kitap alarak Fransızca alıştırma yaptım. Diğer dillere de çeşitli sebeplerle devam ederek amatör şekilde öğrenmeye çalıştım." dedi.

Tataroğlu, 10 yaşında başladığı dil öğrenmeyi 35 yıl sürdürerek ölü dillerinde bulunduğu 44 dili günlük konuşmalarda rahatlıkla konuştuğunu ve yazdığını anlattı.

Katalanca, Lazca ve Megrelce gibi ölü dilleri bildiğini ve konuştuğunu anlatan Tataroğlu, şunları kaydetti:

"Almanca, Fransızca, İngilizce, Hollandaca, İsveçce, İspanyolca, Ermenice, Yunanca gibi dillerde seviyem çok iyidir. Bazı dillerde sanatsal ve akademik çalışmalar yaptım. Bir insanın her söylediğini sözlükten belli kısıtlı yardımları alarak anlayarak konuşabiliyorum. Zaman zaman unutma olabiliyor, gölgede kalabiliyor ve toplamak gerekiyor. Her zaman hepsini kullanma olanağım olmuyor. Önemli olan öğrendiğiniz dilde düşünmektir. İnsan bir dili 2-3 ayda öğrenebiliyor. Tarihteki bazı olaylar bir dilin kısa sürede öğrenebilmesini gösteriyor. Çince ve Japonca dillerim de iyidir. Ama 44 dilde her şeyi konuşabilirim."

Tataroğlu, Almanca, Yunanca ve Fransızcadan kitap çevirilerine katkı sağladığını ve çeşitli dillerde sanatsal çalışmalara destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Okullarda ilk dönem birinci sınav tarihleri ertelendi

2023-10-19 15:35 - Eğitim

MEB, sınıf geçmede Türkçe baraj puanının 70'e çıkarılmasının gerekçelerini açıkladı

2023-10-18 12:00 - Eğitim

İşçi servisi ile kamyonetin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

2023-10-24 10:57 - Asayiş

Milli sporcu, hurdaya dönen otomobilden sağ çıkamadı!

2023-10-23 13:00 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 19 Ekim Perşembe

2023-10-19 17:06 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 21 Ekim Cumartesi

2023-10-21 16:16 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 18 Ekim Çarşamba

2023-10-18 17:03 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 23 Ekim Pazartesi

2023-10-23 18:12 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 17 Ekim Salı

2023-10-17 17:27 - Defin Listesi

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-10-18 11:27 - Dünya

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem