?>

Öksüt Madencilik depremzede çocuklarla Dünya Çevre Günü’nü kutladı

Kayseri'nin Develi ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Öksüt Madencilik çocuklarla buluştu. Buluşmada bir dizi renkli, keyifli oyun ve performanslarla çocuklar iyi vakit geçirip moral depolarken, aynı zamanda çevre konuları hakkında farkındalık

Ekonomi - 2 yıl önce

Önce insan sloganıyla sürdürülebilir ve sorumlu madencilik perspektifini benimseyen Öksüt Madencilik, tüm yıla yayılan sosyal sorumluluk ve çevresel sürdürülebilirlik alanındaki projelerini 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği ile sürdürdü.

Tüm gün süren birbirinden renkli oyunlar, gösteriler ve performanslara 40'ı depremzede olmak üzere sayısı yüzleri bulan çocuk katıldı. Çocuklar bir yandan eğlenceli vakit geçirdiler ve moral buldular, bir yandan ise çevre konuları hakkında farkındalık kazandılar. Animasyon ekibi hem oynattığı oyunlarla hem de sık sık tekrarladığı çevre temalı sohbetlerle çocukların eğlenirken ekolojik değerler ile tanışmalarını sağladı.Atık malzemelerle tasarlanmış çeşitli oyunları, fotoğraf yarışması, çevre içerikli drama ve sinema atölyeleri, kurulan birbirinden ilginç eğlence parkları takip etti. Fotoğraf yarışmasında dereceye giren Öksüt Madencilik çalışanlarına plaket ve ödüllerinin törenle verildiği etkinlikte katılan tüm çocuklara da hediyeler dağıtıldı.

Ekosisteme ve biyolojik çeşitliliğe sahip çıkmak

Öksüt Madencilik ekipleri yanı sıra Kayseri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu ve Develi KYK Yurt Müdürü Gülişan Bedir Atıcı'nın katıldığı etkinlikte ekosisteme ve biyolojik çeşitliliğe sahip çıkmak, başta su olmak üzere doğal kaynakların tasarruflu kullanımı, tüm atık malzemelerde geri dönüşüm gibi birbirinden değerli mesajlar paylaşıldı.

Öksüt Madencilik Çevre, Sosyal ve Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan, iyi gelecek fikrinin ancak çevre duyarlılığı ve ekolojik farkındalık ile mümkün olabileceğini söyledi. Bu duyarlılık açısından en önemli kesimin geleceğin dünyasının kurucu unsurları yani çocuklarımız olduğunu belirten Özkayhan “5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün farkındalığını yaşatmamıza katkı sağlayan tüm minik dostlarımızla beraber hem çok güzel eğlendik hem de geleceği daha da yeşillendirmenin yollarını konuşma fırsatı bulduk” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da 35 yıl önce tarlada açılan kuyuda bulunan petrol 'yok' denilerek kapatılmış

2023-06-03 10:30 - Gündem

Türk gençlerinin mutluluk oranı yüzde 47'de kaldı

2023-06-05 11:07 - Yaşam

Ünlü kantocu İzmir'de vefat etti

2023-06-06 03:39 - Magazin

GAZİANTEP'E HİZMET İÇİN BAKANA GEREK YOK

2023-06-05 11:21 - Siyaset

3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nin altında devasa yapılar tespit edildi

2023-06-05 12:37 - Kültür

Gaziantep'te "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" paneli

2023-06-06 11:11 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-01 08:03 - Kültür

Amanosların 1600 rakımlı Huzurlu Yaylası fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

2023-06-05 10:05 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-03 08:03 - Kültür

Öğretmenler spor yaparak eğlendi

2023-06-05 15:33 - Eğitim

İlgili Haberler

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Dolar/TL bugün ne kadar? (5 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:52 - Ekonomi

Altın fiyatları güne nasıl başladı? İşte 5 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

08:45 - Ekonomi

Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

16:07 - Ekonomi

Gaziantep ihracatı 9 milyar doları aştı

15:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Siyasette Nadir Görülen Bir Tavır: Abdülhamit Gül Adının Gençlik Merkezinden Çıkarılmasını İstedi

16:23 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza

10:55 - Asayiş

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş