Obezite cerrahisi sonrası hangi ameliyatlar yapılabilir

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, obezite ameliyatı ve estetik görünüm hakkında bilgiler paylaştı.

Sağlık - 2 yıl önce

Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obeziteden çeşitli cerrahi müdahalelerle kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, sarkan deriye “post bariatrik cerrahi” ile müdahale edildiğini ve vücudun yeniden şekillendirildiğini söyledi. Dr. Diyarbakırlıoğlu, “Post bariatrik cerrahi” kapsamında hangi ameliyatların yapıldığını anlattı.

Post bariatrik cerrahiyi “Aşırı kilo kaybı sonrası vücut şekillendirme” olarak tanımlayan Diyarbakırlıoğlu, vücutta oluşmuş deformeleri gidermek için genellikle birden fazla ameliyata ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Dr. Diyarbakırlıoğlu, “Obezite cerrahisinden sonra vücut toparlama operasyonları arasında; karın germe ve büyütme, kol germe, bacak germe, sırt germe, yüz ve boyun germe ilk sıralarda yer alıyor” dedi.

Önce karın germeDr. Diyarbakırlıoğlu, post bariatrik cerrahide hastaya önce karın germe işleminin uygulandığını belirterek, “Birden fazla ameliyat kararı almışsak, öncelikle merkezden yani karın bölgesinden başlamayı tercih ediyoruz. 360 derece belt lipektomi ya da alt vücut germe dediğimiz işlemi uyguluyoruz. Bunları farklı ameliyatlarla da kombine edebiliyoruz. Örneğin göğüs veya kol germe ameliyatıyla birleştirebiliyoruz” şeklinde konuştu.Kilo kaybından en fazla etkilenen bölgelerden birinin de göğüs olduğunu dile getiren Diyarbakırlıoğlu, “Kilo alma sürecinde büyüyen göğüsler, yerçekiminin de etkisiyle sarkar ve deriyi esnetir. Kilo kaybı sonrasında bu sarkıklık rahatsız edici boyuta gelebilir. Post bariatrik şekillendirme operasyonunda hacim verilir, dikleştirilir, aynı zamanda olması gereken yere getirilir” dedi.

Kol derisi de sarkıyorDr. Diyarbakırlıoğlu, aşırı kilo kaybı sonrası kolun özellikle arka kısmında meydana gelen gevşeklik ve sarkıklığın kol germe ameliyatıyla giderildiğini söyleyerek, “Bu, çoğunlukla genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Dirsek üstü bölgedeki fazla cilt ve cilt altı yağlı doku çıkarılır. Bazen öncesinde liposuction yapılması gerekebilir. Ameliyat 1-2 saat sürer. Ameliyat sonrasında tercihe göre kolun iç kısmında veya arka kısmında, dirseğin biraz üstünden başlayarak koltuk altına kadar uzanan dikiş hattı olur. Ameliyat sonrası hastalar genellikle aynı gün içerisinde taburcu olurlar” ifadelerini kullandı.

Bacak estetiğiPost bariatrik cerrahi kapsamında yapılan bacak germe ameliyatı hakkında da bilgi veren Dr. Diyarbakırlıoğlu, “Ameliyatta ayak bileğinden başlanarak baldır, diz çevresi ve uyluk bölgelerinin tüm deformitelerinin giderilmesini hedeflenir. Bacak içindeki sarkmış doku çıkarılır. Baldır ve ayaktaki gevşek dokular giderilir, diz bölgesinde oluşan yağlanmalar azaltılır” ifadelerine yer verdi.

Yüz ve boyun germe ayrı seanstaDr. Diyarbakırlıoğlu, post bariatrik cerrahi kapsamında yüz ve boyun germe operasyonlarının da yer aldığını, ancak bunlar için ayrı bir seans planlanması gerektiğini söyleyerek, “Kilo kaybı sonrası yüz ve boyunda oluşan deformeler ve sarkmalar da germe ameliyatlarıyla başarılı şekilde düzeltilir. Yüz ve boyun germe operasyonlarının, vücut ameliyatlarından sonra ayrı bir seans planlanarak yapılması uygun görülür” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gazikent ve Karataş ilçe oluyor

2021-12-10 14:15 - Gündem

Seyir halindeki aracı durdurup şoförü öldürdüler

2021-12-08 16:24 - Gündem

Asgari ücrette ilk rakamlar belli oldu

2021-12-09 13:07 - Gündem

27 milyon euroya mal olan 5 yıldızlı otel için yıkım

2021-12-08 12:45 - Gündem

Okul müdürü sorumluluktan kaçtı

2021-12-10 13:34 - Gündem

Gaziantep’te gündüz gözüne  Sokak ortasında hem pompalı ile vurdu, hem de gasp etti…

2021-12-07 10:21 - Gündem

25 Aralık Devlet hastanesinde şok iddia

2021-12-07 10:20 - Gündem

Gaziantep Beykent’e 500 yataklı yeni hastane

2021-12-11 11:17 - Gündem

Gaziantep’te hangi masaj salonlarında fuhuş baskını yapıldı?

2021-12-10 15:17 - Asayiş

Berfin Özek, Yüzüne Kezzap Atan Sevgilisiyle Evlendi

2021-12-12 16:36 - Gündem

İlgili Haberler

İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar! Bakan Vedat Işıkhan açıkladı

11:28 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 17 Mayıs Cuma

18:37 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 16 Mayıs Perşembe

17:41 - Sağlık

SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete alındı

13:32 - Sağlık

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 15 Mayıs Çarşamba

18:03 - Sağlık

Günün Manşetleri

Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi Gaziantep'te hizmete açıldı

13:21 - Gündem

Gaziantep'te 1 milyon TL değerinde kaçak sigara ele geçirildi 32 gözaltı

12:22 - Asayiş

İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar! Bakan Vedat Işıkhan açıkladı

11:28 - Sağlık

Yılmaz: “Takımın ölüm kalım maçına hepinizi bekliyorum”

10:38 - Gündem

Gaziantep'te drift atan sürücüye 33 bin 739 TL ceza

10:31 - Asayiş