?>

ZARİF ELLER DERİN İZLER SERGİSİ AÇILDI

KURSİYERLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU YILMAZ: “ÜRETEN KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Gündem - 9 ay önce

 Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların eserlerinden oluşan “Zarif Eller Derin İzler Sergisi” Başkan Umut Yılmaz’ın katılımıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yılmaz, bu tür eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirterek, “İnsanlarımızı mutlu edebildiysek ne mutlu bize” dedi.

 

Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı 26 Aile Merkezi’nde belediye, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi ve Merveşehir Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 8 ay süren 2024-2025  eğitim öğretim dönemi dönem sonu sergisiyle son buldu. Mefruşat, giyim, Antep iş, altın tel, el nakışları, el sanatları, iğne oyası, yağlı boya resim, dekoratif tablo, karakalem resim ve ahşap boyama kurslarını başarıyla tamamlayan bin 654 kursiyerin ortaya çıkardığı 550 eser, Zarif Eller Derin İzler Sergisi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Şehitkamil Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergi açılış törenine Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Meryem Aybüke Sağlam, Sait Yalçın, Burak Kaya, Ali Özçelik ve Cuma Hava ile Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

GELENEKSEL EL SANATLARINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, burada yaptığı konuşmada 8 ayın sonunda birbirinden güzel eserler ortaya çıktığını söyledi. Geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması için tüm imkanlarıyla destek vermeye devam edeceklerini bildiren Yılmaz, “Yaptığınız iş çok kıymetli. Antep işi ve nakışı gibi tüm el sanatları bizim geleneğimiz, göreneğimiz. Bunları bize hatırlatmanız ve bir sonraki nesillere aktarmanız çok değerli bir iş. Emeklerinden dolayı bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz, aylar süren bir yolculuktan bir geçti. O dönemi yakından takip ederek, keyif aldığınız anlara şahit oldum. Bir Belediye Başkanı olarak bizim işimiz sadece asfalt ve park yapmak değildir. İnsanlarımızın mutluluğu da bizim çok önemli. Sizler mutlu olduysanız, ne mutlu bize. Kursiyerlerimizin ve hocalarımızın ellerine, emeğine sağlık. Biz üreten ellerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra kısmetse yaz kurslarımız başlayacak” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Nizip Spor'dan şampiyonluk teşekkürü: 'Başkan Doğan'ın Büyük Desteği Unutulmadı'

2025-05-13 09:55 - Gündem

ŞAHİNBEY AMPUTE ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR 7-1

2025-05-12 09:18 - Spor

AK PARTİ GAZİANTEP İL BAŞKANI FEDAİOĞLU’NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

2025-05-12 09:19 - Siyaset

Paslanmaz Su Deposu ve Paslanmaz Reaktör Bakımı Nasıl Yapılır?

2025-05-17 11:47 - Yaşam

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (14 Mayıs)

2025-05-14 09:37 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (16 Mayıs)

2025-05-16 09:45 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (19 Mayıs)

2025-05-19 09:06 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (15 Mayıs)

2025-05-15 09:10 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (13 Mayıs)

2025-05-13 09:46 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (17 Mayıs)

2025-05-17 10:52 - Dünya

İlgili Haberler

YILMAZ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

18:08 - Gündem

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

17:59 - Gündem

Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep'te buluştu!

16:13 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

15:51 - Gündem

Yılmaz'dan kuş pazarı müjdesi

14:00 - Gündem

Günün Manşetleri

YILMAZ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

18:08 - Gündem

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

17:59 - Gündem

Son 5 yılda Türkiye’ye 250 milyon $ yatırım yapan Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı

17:54 - Ekonomi

GAZİANTEP, YILA 782 MİLYON DOLAR İHRACATLA BAŞLADI

16:33 - Ekonomi

GAİB 2026 YILININ İLK İHRACAT VERİLERİNİ AÇIKLADI

16:30 - Ekonomi