?>

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, TÜRKİYE’NİN İLK SU VERİMLİLİĞİNE SAHİP PARKINI AÇTI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, TÜRKİYE’NİN İLK SU VERİMLİLİĞİNE SAHİP PARKINI AÇTI

Gündem - 7 ay önce

KUZEYŞEHİR 23 NİSAN PARKI İLE ÇOCUKLAR BAYRAMI DOĞAYLA İÇ İÇE KUTLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk su değişimine sahip ve kurak şartlara dayanıklı Kuzeyşehir 23 Nisan Parkı'nı 40. günde tamamlayarak şehre kazandırdı.

Küresel sıcaklık ile birlikte iklim değişikliği nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yatırımlarını kuraklığa karşı şekillendiriyor. Su yönetiminin yaygınlaştığı günler, Gazi şehrinin uydu kentlerinden biri olan Kuzeyşehir'de tasarımıyla ön plana çıkan Kuzeyşehir 23 Nisan Parkı, ekolojik şehircilik anlayışının yeni sembolü olacak.

PARKTA GRİ SULAR ARITILARAK TEKRAR KULLANILIYOR

Geçirimli beton sistemi ve modern drenaj hattıyla su tasarrufu sağlayan ve kaybı önleyen park, gri suların arıtılarak tekrar kullanılmasına olanak sağlıyor. Park içindeki WC'lerdeki lavabo altı arıtma sistemiyle gri suyun arıtılıp rezervuarlarda yeniden değerlendiriliyor. Park İçi WC'lerde ayrıca tasarruflu musluk ve klozetlerde ise yönetim sifon kaydı.

BİTKİLER KURAKLIĞA DAYANIKLI İKLİME UYGUN OLARAK SEÇİLDİ

Projede bitkiler su geçirmez ve iklime uygun olarak araştırılarak park projesine dahil edildi. Kentin ekolojik kurallara uygunluğu sağlayan, su kullanımında kullanımlar sağlanarak tüketimde kontrol edilmesi. Parkta 10 bin kurakçıl bitki ve 120 ağaç yerleştirilirken ayrıca kaya bahçeleri de yer alıyor. Bankaların tamamı ise geri dönüşümden yapıldı.

Oluşumu hakkında bir kopma ay süren ve Gaziantep'in yeşil şehir altyapısını güçlendirecek parkın açılış töreni öncesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ve Yavuzeli Belediye Başkanı Mehmet Kaya parkuru inceledi.

Başkan Fatma Şahin burada yaptığı konuşmada, Kuzeyşehir'i inşa etmeden önce Türk parası için uygun, komşuluk milletinin güçlü olacağı bir mahalle tasarlamayı planladıklarını anlatarak, "Projeyi çalıştı. 5,5 milyon metrekarede çalışmaya başladık. Şunu gördük; ahirette iman, dünyada mekan çok kullanılabilir. Ama baktık ki, sosyal tesis lazım, sağlık lazım, GASMEK lazım. Bunların hepsi tek tek hayatta çalışıyordu" dedi.

BAŞKAN ŞAHİN: SU TASARRUFU ÇOK ÖNEMLİ

Kuzeyşehir 23 Nisan'ın şehirde çok özel bir yerde büyümekte olan Başkan Fatma Şahin, "Modern hat sayesinde park, su kaybı önleniyor. Gri sular arıtılıyor tekrar kullanılıyor. Su tasarrufu çok önemli. Ocak sırasında bir damla yağmur yoktu. Küresel sıcaklıkta kuraklık hatsafhada. Buzullar eriyor. Su petrol ve o kadar çok sayıda.

KUZEYŞEHİR İÇİN İKİNCİ MÜJDEYİ DUYAN ÇOCUKLAR, SEVİNCİNİ BAŞKAN ŞAHİN İLE PAYDAŞTI!

Kuzeyşehir için ikinci bir müjde veren Başkan Şahin, 200 bin metrekarelik Kuzeyşehir Millet Bahçesi'nin bu yılın sonunda biteceğini açıkladı. Şahin konuşmasını sürdürürken haberi öğrenen çocuklar, sevincini Başkan Şahin ile paylaşmak için kürsü alanına koştu. Sıcak bir ortamdan gözlerden kaçmadığı bu anda kişisel mutluluk gözlerinden okunuyordu.

Daha sonra konuşmasına devam eden Şahin, şöyle devam etti:

"Darı bahçemizin içerisinde yetiştirilen şeyler istiyorsa yerleştirildi. Açık ve kapalı spor alanlarından çocuk oyun yoğunluğuna kadar her şeyi düşündük. Kuzeyşehir mutlu olacak şehir. Hayırlı uğurlu olsun."

ÇEBER: KUZEYŞEHİR NE HAK EDİYORSA ALACAK

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise, bugünün 23 Nisan olduğunu hatırlatarak, "Çocuklarımızın ve milletimizin bayramını ben de canı gönülden kutluyorum. Çok bir parkımız Kuzeyşehir'de hizmete girdi. Kuzeyşehir bizim üzerinde en çok uğraştığımız bir tanesi. Çok kısa bir zamanda başardık ve üstyapısını tamamladığımız bir mahalle Kuzeyşehir. Bu mahalle neyi hak ediyorsa özel şeklinde konuştu".

UMUT YILMAZ: KUZEYŞEHİR'İN FATMA ŞAHİN'LE BİRLİKTE İKİNCİ İBRAHİMLİ YAPMAYA SÖZ VERDİK

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Kuzeyşehir'i inşa ederken çok heyecanlı olduğunu anımsıyor, "Bu heyecanı hala kendi gözlerinde görebiliyoruz. Kendi gibi çok güzel bir park inşa etmiş burada. Ben burada çok emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum. Bizim, çıtayı çok yükseltti. Biz ile yarışırken, geçen gün kaldığık; bu mahalle hesaplaması ile birlikte konuştuk. Kuzeyşehir'in derdiyle şimdiye kadar dertlenen birisi. Sizin dertlerinizi biz çok iyi. Birlikten kuvvet doğar, Fatma Şahin'le birlikte Kuzeyşehir'i ikinci İbrahimli olarak hazırladık” dedi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Kuzeyşehir 23 Nisan Parkının mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyerek, "Kuzeyşehiri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız inşa etti. Memleket böyle kalkınır. Memleket böyle büyütülür" kullandı.

Kuzeyşehir'deki Baby Run etkinliği renkli anlara sahne oldu. Burada sürdürülen parkuru başarıyla tamamlayıp derece alan bebekler için ödül töreni tertip edildi.

Açılış töreninde etkinliklerin ardından Kuzeyşehir 23 Nisan Parkı için bölüm bölümü gerçekleştirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür

2025-04-21 08:46 - Gündem

GAİB Koordinatör Başkanın’dan 23 Nisan Mesajı

2025-04-21 09:25 - Gündem

BAŞKAN YILMAZ’A MİTİNG GİBİ KARŞILAMA

2025-04-21 08:42 - Gündem

17 Nisan 2025 Gaziantep’te Defin Listesi

2025-04-17 18:00 - Defin Listesi

21 Nisan 2025 Türkiye'de altın fiyatları!

2025-04-21 08:23 - Ekonomi

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: “TURİZM BİLİNCİNİ GELİŞTİRMELİYİZ”

2025-04-21 08:45 - Gündem

18 Nisan 2025 2025 Türkiye'de altın fiyatları!

2025-04-18 10:10 - Ekonomi

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (21 Nisan)

2025-04-21 08:25 - Dünya

24 Nisan 2025 Türkiye'de altın fiyatları!

2025-04-24 09:44 - Ekonomi

21 Nisan 2025 Türkiye'de döviz fiyatları!

2025-04-21 08:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

16:24 - Gündem

Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu

16:18 - Gündem

Yılmaz, gençleri başkentte karşıladı

16:12 - Gündem

Büyükşehir’in yeni konut müjdesinin şartları belli oldu

15:27 - Gündem

Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı

12:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Bellek Güçlendirici ve Ruh Hali Dengesi: Adaçayı Bilim Dünyasının Gözdesi

11:26 - Sağlık

Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında Gazianteplilere Uygulamalı Eğitim

10:43 - Sağlık

Mobil Kaçak Trafolar Dronlardan Kaçamadı

10:30 - Asayiş

Adana'da 15 yıllık sözleşme kavgası: Müteahhit oto lastikçide vuruldu

10:16 - Asayiş

Şahinbey’de Kadınlara Yönelik Geniş Katılımlı Kanser Taraması Etkinliği

09:56 - Sağlık