?>

Muşlu aileler çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP önündeki eylemlerini sürdürüyor

Muş'ta bir araya gelen aileler, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden sorumlu tuttukları HDP'nin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaptı.

Gündem - 2 yıl önce

Muş

Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi sürdürdü.

HDP İl Başkanlığı binası önünde toplanan aileler "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı.

Anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Baba Şemsettin Özcan, gazetecilere, 6 yıldır çocuğundan haber alamadığını söyledi.

Çocuğunu HDP'den istediğini belirten Özcan, "HDP oğlumu buradan aldı götürdü, nerede olduğunu kimse bilmiyor. Bu HDP bizden ne istiyor. Bu Kürt davası değil. Türkiye'den maaş alıyorlar, PKK'ya destek veriyorlar. PKK ve HDP aynıdır. PKK, Allah'a çok şükür mahvoldu gitti. Biz de gelip HDP'nin önünde çocuğumuzu istiyoruz. Dağda bir çocuk daha kalmayıncaya kadar eylemimizi devam ettireceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bunları niye alıyorlar. Kürtleri savunduklarını söylüyorlar. Nerede Kürtleri savunuyorlar? 4 yıldır HDP'nin önünde bekliyoruz, biri gelip bizi dinlemedi. Çocuklarımızın gelip teslim olmalarını istiyoruz. Türkiye'de sadece tek bayrak var." diye konuştu.

Gülbahar Teker de uzun süredir eylemlerine devam ettiklerini bildirerek "HDP'den korkmuyoruz. Çocuklarımızı istiyoruz. HDP neden bizi dinlemiyor, çocuklarımızı neden vermiyorlar. Bir çocuk bile dağda kalmayıncaya kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Oğlum, gel teslim ol. Kaç kişi geldi teslim oldu, sen de gel. Anneler, babalar Diyarbakır'da, Hakkari'de, Van'da her yerde ağlıyor." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Deprem bölgesindeki 11 ilde telafi eğitimi başladı

2023-08-02 11:09 - Eğitim

Depremzede öğrenciler mağdur oldu! YÖK bu hatadan bir an önce vazgeçmeli

2023-07-29 15:10 - Eğitim

Şahinbey Belediyesi Aşure Geleneğini Sürdürüyor

2023-07-31 16:53 - Yeme İçme

Furkan Apartmanı’nda asılsız iddialara cevap: Eksik kolon yok, kesilen kolon var

2023-07-31 13:37 - Gündem

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-29 08:03 - Kültür

YKS'de tercih işlemleri başladı

2023-07-27 12:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-02 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-28 08:03 - Kültür

Şehitkamilli Kadınlardan Giyim Kursuna Yoğun Talep

2023-07-31 16:43 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-31 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir iş birliği sıfır atık çalıştayı yapıldı

11:57 - Gündem

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda 5 Milyonluk Rekor

10:37 - Gündem

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep Büyükşehir iş birliği sıfır atık çalıştayı yapıldı

11:57 - Gündem

Masaj Salonunda Fuhuş Baskını: 14 Tutuklama!

11:17 - Asayiş

Gaziantep'teki kuzen cinayeti davası başladı

11:15 - Asayiş

Abonelik Sistemli Hırsızlık

11:05 - Asayiş

Gaziantep’te Öğrencilere Abonman Ulaşım Desteği

10:58 - Özel Haber