?>

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'AYM'nin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünenlerde sağlıklı bir ilişki kurmak zorundayız diyen Anayasa Mahkemesi neyi kast etmiştir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın haddini çok net bir şekilde aştığını düşünüyoruz. Ana

Gündem - 3 yıl önce

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temalı Kütahya mitinginde konuştu. "Türkiye'mizin son 54 yılına damgasını vuran MHP gücünü ilkelerinden, sizlerin destek ve duasından almaktadır" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini bozmaya çalışan kimler varsa onlara karşı amansız mücadele halindeyiz. İstiklalimizin kaynağı vatan şehitlerimizdir. Dünyaya istikamet verecek kudrette bir Türkiye'nin inşası ancak ve ancak Türklük gurur ve şuurluyla bezenen fedakarlık numunesi bir ahlaklı kucaklaşmaya mümkün olacaktır. Bu ahlaki kucaklaşmanın adı Cumhur İttifakı'dır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni güçlü yürütme, yasama, bağımsız ve tarafsız yargı sayesinde Türkiye'nin önünü hiçbir mihrak kesemeyecektir. Geleceğin gücü Türkiye olacaktır. İnancımız budur, irademiz budur. Kütahya'nın duruşunu göstermenizi istiyorum. 14 Mayıs'taki seçime hazır mısınız? Şartlar ne olursa olsun sandığa gidecek misiniz? 1 oyunuzu MHP'ye bir oyunuzu da Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a verecek misiniz? TBMM'de Cumhur İttifakı'nı güçlendirecek misiniz? Malum parti başkanları gelsinler de Kütahya'nın şu muhteşem heyecanından ders alsınlar. Yürekleri dayanacaksa Kütahya'nın milli kararlılığını görsünler. Coşkunuz umutlarımızı diri tutuyor. Devlet ve milleriyle her şeyden önce Türkiye'yiz. Hepimiz Türk milletiyiz. Kütahya bunun tarihten gelen şahididir" diye konuştu.

"AYM Başkanı'na hatırlatırım ki, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı netleşmiştir"

"Millet birdir, adı da Türk'tür" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye, büyük bir aile yapısı kökleşmiştir. 'Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünenlerde sağlıklı bir ilişki kurmak zorundayız' diyen Anayasa Mahkemesi neyi kast etmiştir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın varmak istediği yer neresidir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl düşüncesi nelerden ibarettir? Zillet ve ihanet cephesine selam verdiğini uzaktan bakınca anlamayacak kadar saf mı duruyoruz? Bu odakları tanıyoruz. Kafası zehirlenmiş AYM Başkanı'na hatırlatırım ki, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı netleşmiştir. Anayasa Mahkemesi Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur, bunu reddediyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın haddini çok net bir şekilde aştığını düşünüyoruz. Kapatılma davası yılan hikayesine dönen HDP'ye hazine yardımının yapılmasını sağlayarak milletimizin ödediği vergilerin Kandil'e gönderilmesine vize vermiştir. Bu cinayettir. Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılması konusunda yanımızda mısınız? PKK'nın TBMM'de temsil edilmesini teşvik edip Türklüğe pranga vurmak isteyenlere şamarı vuracak mısınız? MHP, Kütahya milletvekili adaylarını TBMM'ye gönderiyor musunuz? Sayın Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na sahip çıkıyor musunuz?" ifadeleri kullandı.

Hüseyin Efe 

Haftanın Öne Çıkanları

Tarsus’u ikiye bölen tren yolu yer altına iniyor

2023-04-28 14:09 - Gündem

Efsane Komutanın Çalışma Masası Panorama Müzesi'nde

2023-04-29 13:19 - Kültür

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

Padişah Kaftanlarında Kullanılan Kutnu Kumaşı Geleceğe Taşınıyor

2023-04-29 10:33 - Kültür

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı

2023-04-29 12:36 - Kültür

İstanbul Sinema Müzesi'nin detaylı restorasyon çalışması tamamlandı

2023-04-27 20:38 - Kültür

Marka Şehir Gaziantep Kültür Turizmi İçin Hazır

2023-04-28 17:02 - Kültür

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

Bakan Mahmut Özer: 'Kadınların okullaşma oranı erkekleri geçti'

2023-04-29 16:39 - Eğitim

SEÇİMİ KİM KAZANACAK

2023-04-27 15:20 - Siyaset

İlgili Haberler

YILMAZ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

18:08 - Gündem

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

17:59 - Gündem

Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep'te buluştu!

16:13 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

15:51 - Gündem

Yılmaz'dan kuş pazarı müjdesi

14:00 - Gündem

Günün Manşetleri

YILMAZ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

18:08 - Gündem

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

17:59 - Gündem

Son 5 yılda Türkiye’ye 250 milyon $ yatırım yapan Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı

17:54 - Ekonomi

GAZİANTEP, YILA 782 MİLYON DOLAR İHRACATLA BAŞLADI

16:33 - Ekonomi

GAİB 2026 YILININ İLK İHRACAT VERİLERİNİ AÇIKLADI

16:30 - Ekonomi