?>

Marius Sumudica: "Bugün büyük bir maç çıkardık"

Spor - 2 yıl önce

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica, Fenerbahçe maçının ardından, "Bugün büyük bir maç çıkardık" dedi. Fenerbahçe taraftarlarına tribünlerde fazla yer ayrılmasına da tepki gösteren Sumudica’nın, “Gaziantep’in Fenerbahçe’nin parasına ihtiyacı yok” diyerek basın toplantısından ayrılması ise dikkat çekti.

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında sahasında Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldu.

Gaziantep FK Teknik Direktör Marius Sumudica, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mağlup oldukları için üzgün olduklarını söyleyen Sumudica, "Bugün büyük bir maç çıkardık. Fenerbahçe ile aynı seviyede futbol oynadık. Tabii takım olarak son dakikaya kadar sonuç almaya inandık ve iki önemli pozisyona girdik. Oyuncularım son dakikaya kadar mücadele etti. Tebrik ediyorum onları. Taraftarlara da teşekkür etmek istiyorum. Bugün takım ruhunu tekrar kazandık. Fenerbahçe ile kendimizi kıyaslayamayız ama oyuncularım onlar kadar iyi oynadı. Taktik olarak rakibi çok iyi kapattık. Maç sonucu benim için sürpriz oldu" dedi.

"Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi kazanmış gibi sevindi"

Fenerbahçe’nin kendileri karşısında zorlandığını ve maç sonunda Avrupa kupası kazanmış kadar sevindiğini de ifade eden Rumen Teknik adam, "Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi kazanmış gibi sevindi. Bu onların bu maçtan korktuklarını gösteriyor. Çünkü sürekli farklı sonuçlarla galip geldikleri için Fenerbahçe’ye bugün acı çektirdik. Kolay kazanmadılar. Hakemlerle ilgili konuşmayı sevmiyorum ama takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı. 18 maçımız daha var. Ligde kalmak için daha fazla puan toplamamız lazım. Buraya gelirken takımın puanı yoktu, çok puan topladık, önümüzde çok takım vardı. Onları geçtik. Bundan sonra daha çok puan almamız lazım. Önümüzdeki Sivas ve Konya maçları bizim için çok çok önemli. O maçlarda puanlar almamız lazım. Fenerbahçe maçı bizim için bonus bir maçtı. Fenerbahçe’ye karşı önemli pozisyonlara girdik. Rakibimizin kadrosu çok güçlü bir kadro. Yedek kulübesinden gelen çok önemli oyuncular vardı. Üç sene önce Fenerbahçe’yi burada yenmiştik ancak o zamanki rakibimizle şu anki rakibimiz çok farklı. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Buna yönelik transfer çalışmalarımız da devam ediyor. Bir orta saha oyuncusu aldık. Birkaç transfer daha yapacağız. Ligi küme düşme hattının bir üstünde bitirsek bile benim için yeterli olur" açıklamasında bulundu.

“İsmail Kartal federasyona yazı göndersin bütün maçları sahalarında oynasın”

İsmail Kartal’ın zemin ile ilgili sözlerine sert tepki gösteren Rumen teknik adam, “İsmail hocanın futbol konuşması gerekiyor. Aynı zeminde biz de oynadık. İsmail Kartal isterse federasyona yazı göndersin bütün maçları onların sahasında oynayalım. Burada futbol konuşulması lazım. Sahamız böyle ama istiyorsa dilediği zeminde oynayabiliriz. Biz de Sivas’a gidip oynayacağız. Orada da zemin kötü olacak ve biz puan kaybedersek bu bizim için bahane mi olacak. Tüm teknik direktörlere saygı duyuyorum ama İsmail Kartal’ın bize ve zeminimize saygı duyması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Gaziantep’in Fenerbahçe’nin parasına ihtiyacı yok”

Fenerbahçe taraftarlarına tribünlerde fazla yer ayrılmasına da tepki gösteren Sumudica, “Gaziantep’in Fenerbahçe’nin parasına ihtiyacı yok” diyerek basın toplantısından ayrıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Haluk Levent şehit ailesine destek konseri verdi

2024-01-14 11:08 - Magazin

Telefonu şarja takıp uyuyanlar dikkat: Faciayla karşılaşabilirsiniz

2024-01-08 13:10 - Teknoloji

AKSUNGUR İHA, milli motor TEI-PD170 ile 41 saatlik uçuş gerçekleştirdi

2024-01-10 13:10 - Teknoloji

Ağrı’da “Yüreğimdesin Kudüs” temalı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2024-01-13 05:09 - Kültür

Van Büyükşehir Belediyesi kursiyerler Akdamar Adası’nı fotoğrafladı

2024-01-14 18:09 - Kültür

Kütahya’da 2023 Yılı Kültür-Sanat Sezonu sona erdi

2024-01-13 08:09 - Kültür

Erzurum coğrafi işarette ilk üçte

2024-01-14 11:08 - Kültür

Hastane atıkları sanata dönüştürüldü

2024-01-11 16:38 - Kültür

Fabrikası olmayan 40 metrelik baca, 6 büyük depreme rağmen 72 yıldır ayakta duruyor

2024-01-12 11:09 - Kültür

Taş Oda Burdur’un gastronomi turizmindeki yüzü olacak

2024-01-12 18:38 - Kültür

İlgili Haberler

Trendyol Süper Lig'de 20. hafta heyecanı

13:24 - Spor

Trendyol Süper Lig'de 20. haftanın hakemleri belli oldu

12:10 - Spor

Şahinbey'den Halep'e kardeşlik ve destek ziyareti

10:40 - Spor

Şahinbey Ampute lider oldu

08:29 - Spor

Denis Draguş: "Gaziantep'e tekrar döndüğüm için çok mutluyum"

14:09 - Spor

Günün Manşetleri

SON DAKİKA: Gaziantep’e Kuvvetli Yağış Uyarısı

23:57 - Hava Durumu

Kadınlar matinesi, Şehitkamil’e renk kattı

16:19 - Gündem

Gaziantep'te 3 kardeşin hayatını kaybettiği kazada yeni detaylar ortaya çıktı

16:07 - Asayiş

DSÖ’den Nipah Virüsü Uyarısı: Nipah Nedir, Belirtileri Neler, Türkiye’de Görüldü mü?

15:51 - Sağlık

En düşük emekli maaşı ve atama kararları Resmi Gazete'de

15:45 - Gündem