?>

Kuşadası Yaşam, Kültür ve Spor Merkezi’nin yapıma çalışması başladı

Gündem - 2 yıl önce

Kuşadası Belediyesi’nin kente yeni bir sosyal donatı alanı kazandırmak ve kültür, sanat ile spor faaliyetlerinin tek bir çatı altında toplanmasını sağlamak amacıyla eski toprak saha olarak bilinen alanda projelendirdiği ’Kuşadası Yaşam, Kültür ve Spor Merkezi’nin yapım çalışmalarına başlandı. Çalışma sona erdiğinde Kuşadası, Başkan Ömer Günel’in öncülüğünde vizyon bir yatırıma daha kavuşmuş olacak.

Kuşadası Belediyesi tarafından Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi’nin ardından Kuşadası Yaşam, Kültür ve Spor Merkezi’nin yapım çalışmalarına da başlandı. Bu kapsamda ekipler, Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi’nin yanında yer alan eski toprak sahada yükselecek olan merkezde, otopark olarak kullanıldığı için ilk etapta zeminde bulunan bordür taşlarını sökerek temizledi.

Kuşadası’nda kültür, sanat ve spor faaliyetlerini tek bir çatı altında toplayacak olan merkez, toplam 9 bin 477 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Merkezde, 5 bin 738 metrekare yeşil alan bulunacak. Kentin sosyal hayatının yanı sıra turizmine de canlılık getirecek olan projede ayrıca 530 metrekare engelsiz yaşam merkezi, 1060 metrekare spor alanı ve 1889 metrekare sosyal donatı alanı yer alacak. Bünyesinde 13’ü engelli olmak üzere toplam 273 araçlık bir otoparkı da barındıracak olan ’Kuşadası Yaşam, Kültür ve Spor Merkezi, kentin önemli bir ihtiyacını giderecek.

“Söz verdiklerimizin üç katını yaptık”

Kuşadası Belediyesi olarak kente değer katan çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ömer Günel, “Görevde olduğumuz 5 yılda söz verdiklerimizin 3 katını yaptık. Kentimizde bulunan 23 mahallemizin hepsinde gerçekleştirdiğimiz alt ve üstyapı yatırımlarının yanı sıra hemşehrilerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız için eğitim merkezleri açtık. Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi’nin ardından Kuşadası Yaşam, Kültür ve Spor Merkezi de bizim için büyük önem taşıyan bir proje. Bir sonraki dönemimizde de kentimizde vizyon projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

DAKAF’24 kapılarını ziyaretçilere açtı

2024-01-03 16:09 - Kültür

Körfez’de vatandaşlar bu ay sanata doyacak

2024-01-03 09:39 - Kültür

Tunceli’de "Deprem Dirençliliği Paneli" düzenlendi

2024-01-03 17:10 - Eğitim

DAKAF24’te İpekyolu farkı

2024-01-03 18:09 - Kültür

Cizre’de tarihi Abdaliye Medresesi’nin duvarı tehlike saçıyor

2024-01-03 15:39 - Kültür

KKTC Başbakanı Üstel: "İsias Otel davası KKTC’de yaşayan herkesin ortak davasıdır”

2024-01-02 23:38 - Siyaset

Van Büyükşehir Belediyesi Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda yerini aldı

2024-01-03 19:09 - Kültür

Prof. Dr. Özölçer’den Devrek Kampüsüne ziyaret

2024-01-03 19:09 - Eğitim

Kars Valisi Polat, Ölçülü köyünde

2024-01-03 18:09 - Eğitim

Tunceli’de, “Deprem Dirençliliği Paneli” düzenlendi

2024-01-03 16:39 - Eğitim

İlgili Haberler

Siyasette Nadir Görülen Bir Tavır: Abdülhamit Gül Adının Gençlik Merkezinden Çıkarılmasını İstedi

16:23 - Gündem

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Siyasette Nadir Görülen Bir Tavır: Abdülhamit Gül Adının Gençlik Merkezinden Çıkarılmasını İstedi

16:23 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza

10:55 - Asayiş

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş