?>

Kukla Operasyonunda 353 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen Kukla Operasyonunda 353 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş - 3 yıl önce

EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak, kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan 15 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 31 suç grubuna yönelik bugün ‘Kukla' kod adlı eş zamanlı planlı operasyon gerçekleştirildi.

Yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Başkanlığı koordinesinde Adana, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere 31 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit” suçları ile söz konusu örgütlere silah temin ederek kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen toplam 405 şüpheli şahıs hakkında İl Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından gözaltı kararı verildi.

Söz konusu operasyonlar neticesinde 353 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, firari 52 şahsın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda 354 adet tabanca, 7 adet uzun namlulu silah, 93 adet tüfek, 10 bin 45 adet fişek, 28 adet kesici/delici alet geçirildi. Ayrıca operasyonda çok sayıda silah parçası ve silah yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, 4 adet balistik yelek, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Evren Doğru

Haftanın Öne Çıkanları

Depremzedenin başvurusu yanlış anlaşıldı: Az hasarlı binaya ağır hasarlı raporu verildi

2023-06-19 10:52 - Yaşam

Moda tasarımcısı Ayşegül Eraslan’dan rüya gibi defile

2023-06-17 14:38 - Magazin

2023 üniversite kontenjanları açıklandı

2023-06-19 12:48 - Eğitim

Gaziantep'te YKS'nin ilk oturumu başladı

2023-06-17 10:55 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-17 08:03 - Kültür

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Gaziantep’te öğrencilerle buluştu!

2023-06-15 16:22 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-19 08:03 - Kültür

Baba-kız, adliye çıkışı takip edilerek öldürülmüş

2023-06-16 16:08 - Asayiş

GİBTÜ ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında akademik iş birliği!

2023-06-19 12:03 - Eğitim

19 milyon öğrenci yarın karne alacak

2023-06-15 15:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Masaj Salonunda Fuhuş Baskını: 14 Tutuklama!

11:17 - Asayiş

Gaziantep'teki kuzen cinayeti davası başladı

11:15 - Asayiş

Abonelik Sistemli Hırsızlık

11:05 - Asayiş

Gaziantep’te aranan 2 şahıs yakalandı

10:57 - Asayiş

Balık tutan vatandaşların oltasına ceset takıldı

10:30 - Asayiş

Günün Manşetleri

Masaj Salonunda Fuhuş Baskını: 14 Tutuklama!

11:17 - Asayiş

Gaziantep'teki kuzen cinayeti davası başladı

11:15 - Asayiş

Abonelik Sistemli Hırsızlık

11:05 - Asayiş

Gaziantep’te Öğrencilere Abonman Ulaşım Desteği

10:58 - Özel Haber

Bakan Yerlikaya’dan Hudut ve Dezenformasyon Açıklaması: Taviz Verilmeyecek

10:50 - Özel Haber