?>

Köyü vuran depremde aynı aileden 14 kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Adıyaman'ın Sincik ilçesi de etkilendi. Sincik ilçesine bağlı 150 haneli Hüseyinli köyünde Karaman ailesinden 14 kişi hayatını kaybetti. Ölenler Sincik ilçe mezarlığında defnedilirken Hüseyinli köyünde evi yıkılan Karaman ailesi fertleri, i

Gündem - 3 yıl önce

Köyde toplam 16 kişinin öldüğü depremde 14 akrabasını kaybeden Mahmut Karaman, "Depremin şiddeti ile uyandığımızda kendimizi zar zor dışarıya attık. Dışarı çıktığımızda köyümüzdeki neredeyse tüm evler ya ağır hasarlı ya da yıkılmıştı. Amcaoğlum Mahmut Karaman'ın evinden sesler geliyordu. Şiddetli bir kar yağışı vardı. O anda kendi imkanlarımızla ellerimizle tırnaklarımızla enkazın altında yaralıları çıkarmaya çalıştık. 13 kişinin yaşadığı evde 8 kişiyi canlı çıkardık, 5 kişiyi vefat etmişti" dedi.

Diğer akrabalarının evlerinde de vefat edenler olduğunu ve toplam 14 yakınını kaybettiğini söyleyen Mahmut Karaman, "Depremin olduğu günün akşamına kadar köyde beklemek zorunda kaldık. Akşam saatlerinde kaymakamlığın gönderdiği kepçe yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yer yer 3 metreye ulaşan karı açarak köye ulaştı. 3 tane yaralımız vardı önce onları gönderdik. Peşinden de 25 kişi kadın erkek çocuk yaşlı hepimiz yola çıkarak yaklaşık 15 kilometre yürüyerek Gömükan mezrasına ulaştık. Yaralılarımızı ilçe merkezine ulaştıran aracımız geri dönüp bizi de aldı. Bu şekilde ilçe merkezine ulaştık. İlçe merkezine ulaştıktan sonra devletimiz sağ olsun bize her türlü imkanı sağladı. Yememizi içmemizi barınmamızı her şeyimizi karşıladı, bugüne kadar geldik. Biz artık kendi köyümüze dönmek istiyoruz. Devletimizden bize konteynır ve hayvanlarımız için cadır vermesini talep ediyoruz" dedi.

Ahmet Erkut

Haftanın Öne Çıkanları

EPDK'dan 'güvence bedeli' uyarısı: Bedelini ağır ödetiriz

2023-02-25 11:22 - Elektrik ve Su

Depremzedeler için çok özel müzayede

2023-02-20 12:39 - Kültür

Ahmet Erol'un 14'üncü kitabı 'Gemi' raflarda

2023-02-21 11:23 - Kültür

Malatya’da 386 yıllık Kervansaray şiddetli depremlere göğüs gerdi

2023-02-18 12:21 - Kültür

AKP'li Şamil Tayyar'dan MHP'li Vekillere Şok Suçlama

2023-02-24 14:18 - Gündem

Gaziantep'te Şok Olay! Polis memuru önce oğlunu sonra kendi vurdu

2023-02-18 12:53 - Asayiş

Turan: Depremin ardından inşa sürecinde Avrupa'nın güçlü bir şekilde yanımızda olmasını bekliyo

2023-02-21 20:02 - Siyaset

Gaziantep’te Defin Listesi 20 Şubat Pazartesi

2023-02-20 17:20 - Defin Listesi

YTB Başkanı Eren'den yurt dışındaki vatandaşlara "Evim Yuvan Olsun" çağrısı

2023-02-24 11:33 - Gündem

Erzurum ilçe nüfusları açıklandı

2023-02-23 09:39 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Nizip’te ulaşım altyapısı güçlendiriliyor

16:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş