?>

Konteyner çarşılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler Kahramanmaraş'taki konteyner çarşılarda bayram alışverişi piyasaları yeniden canlandırdı.

Gündem - 2 yıl önce

Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayramlık kıyafet alışverişi yapmak isteyenler çarşı merkezinde bulunan konteyner çarşılarda yoğunluk oluşturmaya başladı. Ekonominin yeniden canlanması için kentin belirli bölgelerine kurulan konteyner çarşılarda esnaflar bayramlık elbise ve ayakkabıları tezgahlarda sergilemeye koydu. Vatandaşlar da bayrama sayılı günler kala kent merkezinde bulunan çarşılara gelerek alış verişini yaptı. Bir süredir durgunluk yaşadıklarını ifade eden esnaf ise bayram alışverişinin başlamasından umutlu olduklarını söyledi.

“Yeni ürünlerimiz reyonlarımızda”

Ulu Cami meydanında kurulan konteyner çarşılarda vatandaşlara hizmet veren giyimci esnafı Hasan Hüseyin Gündoğdu, “Önümüzdeki Kurban Bayramı'na ürünlerimiz tam bir şekilde hazırlığımızı yaptık tüm çarşı esnafları olarak. Hepimizin ürünleri mevcut şu an yeni ürünlerimiz reyonlarımızda. Kurban Bayramı'nda geçtiğimiz Ramazan Bayramı'na göre durgun. Bildiğiniz üzere Kurban Bayramı masraf bayramı. Halkımız da az çok ister istemez ceplerinden çıkan paralarda biraz idareli oldukları için işler de haliyle yumuşuyor. Ama bugünümüze şükür, konteyner çarşımızda işimizin başındayız. Vatandaşlarımız satın aldığı ürünler yani Kurban Bayramı'na bağlı olmayarak düğün sezonu yaklaştığı için ağırlıklı olarak gömlek, tek ceket, takım elbise olarak bunlar şu günlerde daha çok tutuluyor” dedi.

“Yaralarımızı birlikte sarıyoruz”

Ayakkabıcı esnaflığı yapan Ahmet Alperen Bozdoğan ise “Geçen seneye göre ayakkabı satışlarımız deprem nedeniyle azaldı tabi ki. Ama yine de satışlarımız iyi gidiyor şu an genel olarak. Normalleşmeye çalışıyoruz ve şu anda yaz dönemi olduğu için genellikle terlik, topuklu ayakkabı satılıyor. Yaralarımızı birlikte sarmaya çalışıyoruz. Fiyat olarak tabii ki hepimiz depremzede olduğumuz için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğunca fiyatlarımızı en ucuz şekilde vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Metehan Nazlı

Haftanın Öne Çıkanları

Fırat’ın İncisi Rumkale’de Yaz Sezonu Açıldı!

2023-06-20 12:58 - Yaşam

Depremzedenin başvurusu yanlış anlaşıldı: Az hasarlı binaya ağır hasarlı raporu verildi

2023-06-19 10:52 - Yaşam

Sel sonrası ortaya çıkan tahribat onarılıyor

2023-06-20 13:32 - Yaşam

Moda tasarımcısı Ayşegül Eraslan’dan rüya gibi defile

2023-06-17 14:38 - Magazin

2023 üniversite kontenjanları açıklandı

2023-06-19 12:48 - Eğitim

Bakan duyurdu! LGS sonuçları açıklandı

2023-06-23 13:06 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-19 08:03 - Kültür

GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı

2023-06-21 18:08 - Eğitim

Gaziantep’te Defin Listesi 23 Haziran Cuma

2023-06-23 16:51 - Defin Listesi

GİBTÜ ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında akademik iş birliği!

2023-06-19 12:03 - Eğitim

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem