?>

Keçiören'de zehirlenme olayının meydana geldiği apartmanda KBRN ekipleri çalışma yaptı

Ankara'nın Keçiören ilçesindeki bir apartmanda meydana gelen zehirlenme olayına ilişkin AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekipleri, apartmandaki kimyasal oranına yönelik ölçüm çalışmalarını yürütüyor.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Keçiören'de bir apartmanda dün 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1'i ağır 10 kişinin ise etkilendiği böcek ilacından zehirlenme olayına yönelik güvenlik, sağlık ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

AFAD bünyesindeki KBRN ekipleri tamamen boşaltılan apartmandaki zehir oranını belirlemeye yönelik bugün de cihazlarla ölçüm yaptı.

Özel kıyafet ve ekipmanlarla apartmana giren ekipler, ölçümü yaptıktan sonra binanın bulunduğu bölgeden ayrıldı. Apartmandaki kimyasal oranının hala çok yüksek oranda çıkması nedeniyle, ölçüm çalışmalarının bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

KBRN ekiplerinin sağlık sorunu yaşama riskine karşı Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve polis ekipleri de bölgede hazır bulundu.

İtfaiye ekipleri apartmandaki kuşu kurtarmak için devreye girdi

Sağlık ekipleri, zehirlenme olayının meydana geldiği apartmanın en üst katında kafesin içerisinde yaşayan bir kuş olduğunu fark etti. Bunun üzerine itfaiye ekipleri bölgeye çağrıldı.

Apartmana gelen itfaiye ekipleri, dışarıdan itfaiye aracının merdiveniyle kuşun bulunduğu kata ulaştı. İtfaiye görevlisinin müdahalesi sırasında kuş, açık olan teras penceresinden dışarı kaçtı.

Olayın geçmişi

Keçiören'de ilçesinde 16 Haziran 2023'te bir apartmanda ikamet eden ailenin baş dönmesi, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle yaptığı ihbar üzere adrese sağlık ekipleri yönlendirilmişti.

2 kişinin hayatını kaybettiği olayda, polis, AFAD, UMKE, SAKOM ve GAMER ekiplerinin çalışmaları sonrası, zehirlenme belirtisi gösteren 1'i ağır 10 kişi de hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararına odaklandı

2023-06-10 14:08 - Ekonomi

Gaziantep'te YKS'nin ilk oturumu başladı

2023-06-17 10:55 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-17 08:03 - Kültür

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Gaziantep’te öğrencilerle buluştu!

2023-06-15 16:22 - Eğitim

Baba-kız, adliye çıkışı takip edilerek öldürülmüş

2023-06-16 16:08 - Asayiş

19 milyon öğrenci yarın karne alacak

2023-06-15 15:28 - Eğitim

GİBTÜ’den büyük başarı!

2023-06-12 10:37 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "İlk ödevimiz bölgedeki vatandaşlarımızı mağdur etmemek"

2023-06-15 13:17 - Eğitim

190 yıllık tarihi yapının yıllardır bitmeyen restorasyonunda sona gelindi

2023-06-17 10:09 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-13 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

Araban'ın 4 bin nüfuslu kırsal mahallesinden doğalgaz talebi

16:38 - Gündem

Gaziantep'te hedef 3 milyon turist

16:31 - Gündem

Babasından öğrendiği mesleğini çocuklarına öğretiyor

16:29 - Gündem

Halit Acar üçüncü kez DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı seçildi

16:25 - Gündem

Altın deposu çıktı: Çöpe atılanları topladı! Kuyumcuya getirdi, 275 bin TL aldı

13:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Cilt yenilemede fraksiyonel karbondioksit lazer yöntemi

14:47 - Sağlık

2026’da Asılsız Çağrılara Daha Ağır Yaptırım

14:20 - Asayiş

Gaziantep’te Drift Terörü Kamerada

13:51 - Asayiş

Gaziantep’te Göçmen Kaçakçılığına Darbe

13:25 - Asayiş

Halsizlik ve ateş şikayetlerinde artış

12:33 - Sağlık