?>

Kadın master atlet 57 yıllık spor yaşantısına yeni rekorlar ekliyor

İlkokulda başladığı atletizme master olarak devam eden Ayşe Babür, üç adım atlamada kendisine ait Türkiye ve Balkan rekorlarını, Balkan Masterler Salon Şampiyonası'nda 5 santimetre daha geliştirdi.

Spor - 3 yıl önce

Eskisehir

Yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalarda 57 yılda yüzlerce madalya kazanan Eskişehirli master atlet Ayşe Babür bu yıl 17'ncisi düzenlenen Balkan Masterler Salon Şampiyonası'nda, üç adım atlama kategorisinde kendisine ait Türkiye ve Balkan rekorunu 5 santimetre geliştirerek 6,57 metreye taşıdı.

İlkokul 4'üncü sınıfta öğretmeni tarafından keşfedilen 67 yaşındaki Babür, o dönemden beri spordan kopmadı. 57 yıldır Türkiye'deki organizasyonlara ve Balkan şampiyonalarına katılan Ayşe Babür, "üç adım atlama", "çekiç atma" ve "yüksek atlama" branşlarında boy gösterdi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Spor Bilimleri Fakültesi'nin atletizm salonunda akademisyenler eşliğinde gerçekleştirdiği antrenmanların ardından 18-19 Mart'ta İstanbul'daki Balkan Masterler Salon Şampiyonası'na katılan Babür, üç adım atlamada 6,52 metreyle kendisine ait olan rekoru 5 santimetre daha geliştirerek altın madalyanın sahibi oldu.

Babür, yine aynı şampiyonada yüksek atlamada ise 1,05 metreye atlayıp altın madalya kazandı.

Deneyimli sporcu, başarılarına yenilerini eklemek, rekorlarını yeniden kırmak için her gün düzenli olarak antrenmanlarını sürdürüyor.

"Bir yılda kendi rekorumu geçtim"

Emekli memur olan Ayşe Babür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da düzenlenen ve kendisinin de yer aldığı 17'nci Balkan Masterler Salon Şampiyonası'na 463 sporcunun katıldığını söyledi.

Şampiyonaya akademisyenler Doç. Dr. Celil Kaçoğlu ve Araştırma Görevlisi Dr. Anıl Onur Mercanoğlu tarafından hazırlandığını anlatan Babür, şöyle konuştu:

"Ağırlık ve pist çalışmaları gerçekleştirdik. Sakatlanmadan güzel bir antrenman süreci geçirdim. Allah korusun sakatlansaydım bir yıllık emeğim boşa gidecekti. İyi derece elde ettim. 3 adım atlama branşında 6,57 metre atlayıp, hem Türkiye hem de Balkan rekoru kırdım. Yüksek atlamada ise 1,05 metre atlayıp, altın madalya kazandım. 3 adım atlamada yine bana ait olan rekorumu geliştirdim. Bir yılda kendi rekorumu geçtim."

Ayşe Babür, Polonya'nın Torun kentinde 26 Mart-1 Nisan tarihlerinde düzenlenen Masterlar Dünya Atletizm Şampiyonası'na ise ekonomik sıkıntıları nedeniyle katılamadığını dile getirdi.

Babür, bu ay İstanbul'da düzenlenecek Masterlar Atletizm Şampiyonası'nda "üç adım atlama", yüksek atlama", "çekiç atma", "4x4 bayrak yarışı" kategorilerinde yarışacağını sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nin dev projesi tüm hızıyla sürüyor

2023-04-02 16:08 - Gündem

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Adayı Ömer Keskin’den Seçim Kuruluna Çağrı

2023-04-03 11:55 - Gündem

Seddülbahir Kalesinde 108 yıllık savaşın izleri yaşatılıyor

2023-04-03 10:38 - Kültür

Sabahattin Ali Hikâyeleri İş Sanat’ta

2023-04-04 12:39 - Kültür

Korkunç cinayetin 4 zanlısı yakalandı

2023-04-03 14:14 - Asayiş

Gaziantep CHP Tabanında Ali Peri Ön Planda

2023-04-03 12:35 - Gündem

Gençlerin berberde silah şakası ölümle son buldu

2023-03-30 20:39 - Asayiş

Kayınbiraderinin peşinden koşan kadın, silahla vurup öldürdü... O anlar kamerada

2023-04-04 09:34 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 31 Mart Cuma

2023-03-31 16:46 - Defin Listesi

İyi Parti'de Genç Dinamik Bir Aday Adayı Şıh Hasan Çapan

2023-04-01 10:19 - Siyaset

İlgili Haberler

Şehitkamil Belediyesi sporcularından büyük başarı

14:43 - Spor

Burak Yılmaz istifasından döndü, yeniden dümene geçti!

23:00 - Spor

Gaziantep Kurtuluş Kupası’na Erdem Koleji’nin genç yetenekleri damga vurdu

14:25 - Spor

SANKO Okulları’nın okçuluk başarısı

19:39 - Spor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Basketbolda namağlup unvanla şampiyonu

10:24 - Spor

Günün Manşetleri

İşitme engelli genci takip edip acımasızca darbettiler

13:27 - Asayiş

Adana'da 16 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

13:19 - Asayiş

Adana'da gergin yıkım: Dükkanlar yakıldı, bir kişi kendine zarar verdi

13:11 - Asayiş

Antep Savunması’nın Şanlı Tarihi Kartpostallarda Hayat Buluyor: SANKO’da Tarihi Yolculuk

12:45 - Gündem

Beyin Cerrahisinin Kalbi Gaziantep’te Attı

11:45 - Sağlık