?>

İzmir'deki yeni teknoloji geliştirme bölgesi sağlık teknolojilerine odaklanacak

Prof. Dr. Nükhet Hotar, teknoloji geliştirme bölgesi olarak tahsis edilen Balçova ilçesindeki 6 bin 61 metrekarelik alanda tıbbi cihazlar, biyoteknoloji, biyomalzeme ve nanoteknoloji ile sağlık bilişimi alanlarında çalışma yapılacağını bildirdi.

Teknoloji - 2 yıl önce

İzmir
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla Türkiye'nin sağlık temalı ilk teknoparkı olarak faaliyet gösteren Balçova'daki TGB-2 bölgesinin yanına 6 bin 61 metrekarelik TGB-3 alanının eklendiğini belirtti.

Bu sayede bölgenin birçok AR-GE firmasına ev sahipliği yaparak yeni buluşlara zemin hazırlayacağını aktaran Hotar, "TGB-3 alanımız ile sağlık ekosistemine daha kapsamlı bir biçimde hizmet vermeye devam edeceğiz. Buradaki 3 bin metrekareye yayılan üç katlı binamız, AR-GE firmalarına ev sahipliği yaparak ülkemizin milli teknoloji hamlesine uygun ilerlemeler kaydetmesine katkıda bulunacak." ifadelerini kullandı.

Dokuz Eylül Üniversitesinde bir teknoloji ekosistemi inşa etmek için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Hotar, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, üniversitemize sağlamış olduğu destek için ayrıca teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında işaret ettiği 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuna uygun, tam bağımsızlık hayalimizi gerçeğe dönüştürecek projelere yeni teknoloji geliştirme bölgemizde de katkı sunacak çalışmalar yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. İzmir ve Ege Bölgesi'nin inovasyon ekosistemi için stratejik öneme sahip teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olan ve sağlık alanında yeni projelerin ve işbirliklerinin geliştirilmesi için kritik öneme sahip olan TGB-3 alanımız, tıbbi cihazlar, biyoteknoloji, biyomalzeme ve nanoteknolojiler, translasyonel tıp, biyotasarım ve sağlık bilişimi alanlarında hizmet üretecek."

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Toplu Taşıma Ücretlerine Büyük Zam: İşte Zam Sonrası Yeni Fiyatlar

2023-08-04 22:07 - Ekonomi

Deprem bölgesindeki 11 ilde telafi eğitimi başladı

2023-08-02 11:09 - Eğitim

Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl, binlerce turisti ağırlıyor

2023-08-03 14:25 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-07 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-05 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-08 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-02 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-03 08:03 - Kültür

40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu

2023-08-04 07:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-04 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

Türkiye'den Yeni Yerli Hamle: Dikkat Dağıtmayan MPIA Tuşlu Telefonlar Pazara Girdi

12:07 - Teknoloji

E-ticarette yapay zekâ dönemi

11:58 - Teknoloji

Samsung Türkiye Ar-Ge Birimi Galaxy AI’ya Türkçe öğretiyor

12:44 - Teknoloji

Gaziantep'teki yeni teknoloji merkezi ile Anadolu sanayisini geleceğe hazırlayacak

11:03 - Teknoloji

Gölge yapay zekâ çalışanlar için kolaylık, şirketler için risk

10:48 - Teknoloji

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem