?>

İstanbul'da yolcu seçen taksicilerin sivil polisle diyaloğu kamerada

Taksim'deki uygulamada bir taksi sürücüsü, yolcu gibi davranarak Dolmabahçe'ye gitmek istediğini söyleyen sivil polise, elektrikli skuter kullanmasını tavsiye etti.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

Taksim'deki uygulamada yolcu seçen ve mesafe soran taksicilerle sivil trafik polisinin ilginç diyaloğu kamerayla kayıt altına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Taksim'de taksi şoförlerinin kısa mesafe yolcu/turist seçmesi veya taksimetre açmaması gibi şikayetlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Uygulama kapsamında, sivil trafik polisleri, taksilere yolcu gibi binmeye çalışarak, taksicilerin yolcu seçip seçmediklerini kontrol etti.

Uygulamada görevli sivil trafik polisi, durdurduğu taksicilerle aralarında geçen diyalogları kamerayla kayıt altına aldı.

Sivil trafik polisinin, durdurarak Dolmabahçe'ye gitmek istediğini söylediği taksici B.Ç, "Bahçelievler'e gidiyorum. Zaten şurası, 5 dakikada gidersin." yanıtını verdi.

Polis memurunun, "Sabahtan beri bekliyorum, şimdi ben nasıl gideceğim?" diye sorması üzerine de B.Ç, "Ben senin yerinde olsam Martı'yla giderdim." dedi.

Ruhsatının askıya alınıp aracının çekilmesine tepki gösteren ve polislere sözlü hakarette bulunan B.Ç, zor kullanılıp gözaltına alındı. Sürücüye ayrıca yolcu seçtiği gerekçesiyle 4 bin 64 lira, fren lambalarının çalışmamasından dolayı da 436 lira idari para cezası kesildi.

"Sadece yol üstündeki yolcuyu alabilirim"

Uygulamada sivil trafik polisi, durdurduğu başka bir taksi sürücüsüne de Nişantaşı'na gitmek istediğini söyledi.

Bakırköy'e gittiğini söyleyen taksici, polis memurunun "Beni bırakıp geçsen olmaz mı?" sorusuna, "İmkansız. Ben de para kazanmak isterim ama geç kaldım, arabayı vereceğim. Sadece yol üstündeki yolcuyu alabilirim. Kusura bakmayın." karşılığını vererek, yoluna devam etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Toplu Taşıma Ücretlerine Büyük Zam: İşte Zam Sonrası Yeni Fiyatlar

2023-08-04 22:07 - Ekonomi

Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl, binlerce turisti ağırlıyor

2023-08-03 14:25 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-07 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-05 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-08 08:03 - Kültür

Mardinli çobanın Chicago'ya uzanan başarı hikayesi

2023-08-09 13:38 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-03 08:03 - Kültür

40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu

2023-08-04 07:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-04 08:03 - Kültür

Gaziantep’te Tartıştığı Şahıs Tarafından Vurulan Genç Hayatını Kaybetti

2023-08-04 12:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem