İstanbul dahil 81 ilde 6 gün boyunca kar yağacak! MGM'den haritalı uyarı

Cuma ve Cumartesi gününden itibaren Batı bölgeleri ve İstanbul dahil yurdun dört bir yanında kar yağışları etkili olacak. Meteoroloji 7 günlük hava durumunu yaptığı haritalı paylaşımla duyurdu. Kar Türkiye'nin her yerinde görülecek.

Gündem - 2 yıl önce

Uzun bir süredir aralıklarla farklı bölgelerde etkili olan soğuk ve karlı hava cumartesi gününden itibaren zirveye ulaşacak. 6 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışının İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Edirne, Adana dahil 81 ilde etkisini hissettirecek. 

Meteoroloji'den gelen son dakika haritalı hava durumu paylaşımında cuma gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde uzun süreli kar yağışı etkili olacak. 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI GÜNLERCE SÜRECEK

Uzun bir süredir beyaz örtüye hasret kalan İstanbullular Cuma akşamından itibaren başlayacak olan ve en az 5 gün sürmesi beklenen kar yağışıyla birlikte kara doyacak.

Cuma gecesi sıcaklıklar eksi 4 derecelere kadar inerken, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri de soğuk havanın etkisiyle birlikte kar yağışı kendini gösterecek.

"İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?" diye merak edenler Ocak ayının son haftasında soğuğu iliklerine kadar hissedecek.

Gaziantep'ten sonra Bolu - Ankara karayolu da ulaşıma kapandı! Peş peşe kaza haberleri...

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK.?

Geçmiş yıllarda kar yağışı konusunda en önde gelen illerimizden biri olan başkent Ankara'da bu yıl beklenen oranda kar yağışı görülmedi. Ankaralılar hava durumunu merak ederken Meteoroloji, sevindirici haberi verdi. 

Cuma günü itibariyle karla tanışacak olan Ankara, diğer haftanın ortalarına kadar soğul ve kar yağışının etkisi altında olacak. Özellikle pazartesi günü sıcaklıkların eksi 9 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor.

İZMİR'DE DE KAR YAĞACAK

Türkiye'de cuma gününden itibaren kar yağışı neredeyse her ilde görülecek. Bu iller arasında yer alan İzmir'de de 24 ocak pazartesi günü kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

BURSA'DA DA AYNI MANZARA

Uludağ gibi kayak turizminin kalbi olan bir merkezi içinde barındıran Bursa, cuma gününden sonra kar yağışı etkisiyle beyaza bürünecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika haberine göre sıcaklıkların pazartesi günü eksi 9 dereceye kadar inmesi beklenen Bursa'da gelecek hafta boyunca soğuk etkili olacak.

TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİNİ

Hava sıcaklıklarının yarından (Perşembe) itibaren batı kesimlerden başlayarak hafta sonunda iç ve doğu kesimlerde artacağı ancak Cumartesi gününden itibaren tekrar kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde tekrar azalacağı,ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

20 Ocak Perşembe Hava durumu

Orta ve Doğu Karadeniz'de kar yağışının etkili olması beklenirken Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun ve Artvin'de sıcaklıklar 1 derecelere kadar düşecek. Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde de kar yağışı ve dondurucu soğuklar etkisini gösterecek. Batı kesimlerde hava güneşli ve parçalı bulutlu olarak seyrederken İç Anadolu bölgesinde hava bulutlu.

21 Ocak Cuma Hava durumu

Cuma gününden itibaren batı bölgelerinde kar yağışı kendini göstermeye başlayacak. İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli dahil birçok kentte hava soğuk ve kar yağışlı. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde kar bir günlük mola verirken güneş kendisini gösterecek.

22 Ocak Cumartesi hava durumu

Kar yağışı Marmara Bölgesi'nden İç Anadolu ve Batı Karadeniz'e kadar yayılacak. Doğu Karadeniz'de hava kapalı olurken Akdeniz ve Ege'nin güneyinde hava yağmurlu olacak.

23 Ocak Pazar hava durumu

Pazar günü itibariyle kar yağışı yurdun yüzde 80'ini etkisi altına almış olacak. İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa, Muğla, Kocaeli, Bursa dahil çok sayıda ilde kar etkisini gösterecek. Hava sıcaklıkları eksi derecelere kadar düşecek.

 

24 Ocak Pazartesi hava durumu

Pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin 81 ilinde kar yağışı görülecek. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere çok sayıda ilde görülmesi beklenen kar yağışıyla birlikte sıcaklıklar yer yer eksi 10 derecelere kadar inecek.

KAYNAK : Haber7
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te okullara kar tatili!..

2022-01-17 22:04 - Gündem

Gaziantep’te avmler kapatma kararı aldı

2022-01-19 12:01 - Gündem

Gaziantep’te binlerce kişi yolda kaldı

2022-01-18 21:09 - Gündem

Karla Mücadelede Sınıfta Kaldık!

2022-01-18 21:22 - Gündem

Bir aile perişan oldu... 8 yaşında ki Ahmet sol gözünü kaybetti

2022-01-13 11:10 - Gündem

Gaziantep'te Elektrik Kesintisi 19 Ocak Çarşamba

2022-01-18 18:31 - Elektrik ve Su

Flaş... Flaş...Gaziantepli tanınmış Emniyet müdürünün de aralarında olduğu 15 müdür gözaltında...

2022-01-17 11:13 - Asayiş

AGİ kalktı yerine vergi iadesi geldi!

2022-01-17 15:08 - Ekonomi

Gaziantep için kritik uyarı

2022-01-16 18:31 - Gündem

Meteoroloji saat verip uyardı: Kar ve sağanak yeniden geliyor!

2022-01-17 09:22 - Gündem

İlgili Haberler

Şahin: "Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi sıfır atık"

12:52 - Gündem

Artan kakao fiyatları çikolata ihracatçılarının gündeminde

12:26 - Gündem

GAÜN öğrencilerinden adliye ziyareti

12:08 - Gündem

Resmi Gazetede Bugün

11:43 - Gündem

Başkan Şahin, gençlerin sorularını yanıtladı

16:10 - Gündem

Günün Manşetleri

Şahin: "Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi sıfır atık"

12:52 - Gündem

Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada

12:42 - Asayiş

Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi

12:35 - Asayiş

Artan kakao fiyatları çikolata ihracatçılarının gündeminde

12:26 - Gündem

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi

12:21 - Sağlık