?>

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “85 milyona terörün bitirilmesi noktasında verilmiş sözümüz var”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Annelerimizle beraber Diyarbakır'ımızda gönlümüzden tüm gönüllere kelimeler dökülüyor. Biz terörü bitirinceye kadar mücadelemizi canla başla sürdüreceğiz. Çünkü bizim 85 milyona terörün bitirilmesi noktasında verilmiş

Gündem - 3 yıl önce

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Annelerimizle beraber Diyarbakır'ımızda gönlümüzden tüm gönüllere kelimeler dökülüyor. Biz terörü bitirinceye kadar mücadelemizi canla başla sürdüreceğiz. Çünkü bizim 85 milyona terörün bitirilmesi noktasında verilmiş sözümüz var” dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, valilikte şeref defterini imzaladıktan sonra HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 394'üncü gününde kararlılıkla devam ederken, aileler ellerindeki Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafıyla Bakan Yerlikaya'yı karşıladı. Bakan Yerlikaya ise, ellerinde fotoğraflarıyla bekleyen ailelere karanfil verdi, daha sonra tek tek ailelerle çadır içerisinde görüştü.

Burada açıklamalarda bulunan Yerlikaya, evlat nöbetindeki ailelerin yaptığı eylemin önemine vurgu yaptı.

“Terörün başını ezeceğiz”

Hacire Akar'ın 3 Eylül 2019 tarihinde evladı için başlattığı oturma eyleminin bir öncülük niteliğinde olduğunu dile getiren Bakan Yerlikaya, “Hacire Akar annemizin bundan tam bin 394 gün önce oğluna kavuşabilmek amacıyla evlat nöbetinin sürecini başlatmıştı. 3 Eylül 2019'dan beri Hacire Akar annemiz öyle bir öncülük yaptı ki 43 vilayetten 360 annemiz onun çağrısıyla anne şefkati ve anne sabrıyla buraya geldiler. Dile kolay, 4 yıldan beri anneler evlatlarını çağırmak noktasında buradalar. Bu çağrıya 42 evlat cevap verdi ve annelerine kavuştular. Annelerin çağrısı sadece burada değil, tüm yurtta ve dünyada çok büyük bir ses getirdi, adeta çığlık oldu" dedi.

‘Evladımızı istiyoruz' sözü kulaktan kulağa, gönülden gönle çağladığını belirten Yerlikaya, "Annelerimizle beraber Diyarbakır'ımızda gönlümüzden tüm gönüllere kelimeler dökülüyor. Biz, terörü bitirinceye kadar mücadelemizi canla başla sürdüreceğiz. Çünkü bizim 85 milyona terörün bitirilmesi noktasında verilmiş sözümüz var. Biz, annelerin yüreği yanmasın diye aziz milletimizden aldığımız güçle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kahraman ordumuz, jandarmamız, polisimiz, devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla beraber göreceksiniz, terörün başını ezeceğiz” diye konuştu.

Daima Diyarbakır annelerinin yanlarında olduğunu aktaran Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Duaların kabul olduğu Arife gününde, Diyanet İşleri Başkanımızın Hac'da yaptığı duaların yüzü suyu hürmetine biz birlik ve beraberliğimizin önündeki engel olan, bozguncu dil olan terörü lanetliyoruz, ve onun bitmesi için dua ediyoruz. Bir olmak, diri olmak, iri olmak ve kardeşlik noktasında biz sizleri hep yanımızda gördük. Sizlerle beraber Allah'ın izniyle yürümeye ve koşmaya devam edeceğiz. Daima annelerin yanında olacağız.”

Haftanın Öne Çıkanları

Kuru Pastaya Talep Arttı, Ustalar Mesai Yaptı

2023-06-27 10:13 - Yeme İçme

Bakan duyurdu! LGS sonuçları açıklandı

2023-06-23 13:06 - Eğitim

Aşiret düğününde geline 4 kilo altın, damada 6 milyon TL takıldı

2023-06-25 11:39 - Kültür

GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı

2023-06-21 18:08 - Eğitim

Gaziantep’te Defin Listesi 23 Haziran Cuma

2023-06-23 16:51 - Defin Listesi

5 yılın sonunda restorasyonu tamamlanan tarihi yapı Feshane ziyarete açıldı

2023-06-22 23:38 - Kültür

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine 'dijital diploma' verecek

2023-06-25 10:39 - Eğitim

Gaziantep’te kafa kafaya çarpışan iki araçta 6 kişi hayatını kaybetti

2023-06-24 03:09 - Asayiş

Alacak verecek kavgasında silahlar konuştu: 1 ölü, 1 yaralı

2023-06-26 10:58 - Asayiş

Resmi Gazetede Bugün

2023-06-24 08:03 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Araban'ın 4 bin nüfuslu kırsal mahallesinden doğalgaz talebi

16:38 - Gündem

Gaziantep'te hedef 3 milyon turist

16:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Şahinbey Belediye Spor, U17 güreşte grup şampiyonu

16:47 - Spor

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Cilt yenilemede fraksiyonel karbondioksit lazer yöntemi

14:47 - Sağlık