?>

Hatay'da depremzede nakliyeciler, yapımı tamamlanan çarşıda iş yerlerine kavuştu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde işletmeleri yıkılan veya ağır hasar alan nakliyecilere, yapımı tamamlanan "Saraycık Nakliyeciler Çarşısı"ndaki iş yerlerinin anahtarları teslim edildi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Hatay

Valilik tarafından depremlerin ardından Saraycık Mahallesi'nde yapımına başlanan 51 iş yerindeki çalışmalar tamamlandı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Saraycık Nakliyeciler Çarşısı" olarak adlandırılan ve her biri 24 metrekareden oluşan ahşap çarşıdaki iş yerlerinin anahtarlarını sahiplerine teslim etti.

Masatlı, anahtar teslim töreninde, depremin ilk günlerinden beri bölgede olduğunu ve "asrın felaketi"ni birlikte gördüklerini söyledi.

Depremin Hatay'daki ticareti de etkilendiğini belirten Masatlı, "Depremin ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizlere vermiş olduğu talimat şuydu; 'Önce insanlarımızı aç ve açıkta bırakmayacağız, devamında da insanlarımızın burada ticaretinin, üretiminin devam etmesi için her tür tedbiri alacağız' talimatı olmuştur." ifadesini kullandı.

Bu kapsamda, her biri 24 metrekareden oluşan ahşap dükkanların teslimini bugün itibarıyla yaptıklarını kaydeden Masatlı, iş yerlerinin tüm nakliyeci esnafına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Masatlı, bütün bu çalışmalar içerisinde kendilerine liderlik eden, imkan sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD'a teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

TEKNOFEST'in "Hayalperest Dahiler"i Kırklareli'de törenle karşılandı

2023-10-02 16:38 - Teknoloji

TUA Başkanı Yıldırım: Türkiye 2026'da aya ulaşmayı da hedefliyor

2023-10-06 15:09 - Teknoloji

ASELSAN ürünleri Azerbaycan'da yaygın biçimde kullanılıyor

2023-10-06 12:08 - Teknoloji

AB kritik teknolojileri muhafaza etmek istiyor

2023-10-03 17:09 - Teknoloji

Bakan Kacır: Uzay teknolojilerinin rolü artmaya devam ediyor

2023-10-02 22:08 - Teknoloji

Türksat, Uluslararası Uzay Federasyonuna üye oldu

2023-10-05 10:39 - Teknoloji

İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki alan "teknoloji geliştirme bölgesi" ilan edildi

2023-10-05 08:39 - Teknoloji

NASA, halkalı Güneş tutulması sırasında, Güneş ve Dünya atmosferini yakından inceleyecek

2023-10-04 17:09 - Teknoloji

Bakan Yumaklı, TEKNOFEST'te tarım teknolojilerinde ödül alan gençlerle bir araya geldi

2023-10-06 13:08 - Teknoloji

Türksat, 74. Uluslararası Uzay Kongresi'ne katıldı

2023-10-02 16:09 - Teknoloji

İlgili Haberler

Gram altın 6.018 TL’yi gördü

11:01 - Ekonomi

Altın haftayı nasıl kapatacak? İşte 19 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

09:00 - Ekonomi

Dolar/TL bugün ne kadar? (19 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:57 - Ekonomi

Akıncı: “Antep fıstığında depolama süreçleri yeniden düzenlendi”

15:10 - Ekonomi

Dolar/TL bugün ne kadar? (18 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş