?>

Güney Kore'de 1 Mayıs mitinglerine binlerce işçi katıldı

Güney Kore'deki işçi sendikaları 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak için ülke genelinde mitingler düzenledi.

Dünya - 3 yıl önce

İşçi Bayramı dünya genelinde kutlama ve protesto gösterilerine sahne olurken, Güney Kore'de Kore Sendikalar Konfederasyonu (KCTU) öncülüğünde bir araya gelen işçiler Seul, Daegu, Busan ve Gwangju gibi büyük şehirler dahil ülkenin dört bir yanında miting gerçekleştirdi.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve asgari ücretin yükseltilmesi çağrısında bulunan işçiler, başkent Seul'ün merkezindeki Gwanghwamun Meydanı'nda toplanarak hükümet karşıtı sloganlar attı. Daha sonra Yongsan-gu'daki başkanlık ofisi, Jung-gu'daki Seul Bölgesel İstihdam ve Çalışma Bürosu ve Jongno-gu'daki Anayasa Mahkemesi'ne yürüyen Kore Sendikalar Konfederasyonu üyesi işçiler hükümetin taleplerini karşılayamaması durumunda Temmuz ayında topyekün bir grev düzenlemeyi planladıklarını duyurdu.

Sendika yetkilisi kendini yaktı

Öte yandan, KCTU altında faaliyet gösteren bir inşaat işçileri sendikası yetkilisinin yargılandığı davanın karar duruşması öncesinde Gangneung'daki bölge mahkemesi önünde kendini ateşe verdiği açıklandı. Vücuduna döktüğü yanıcı maddenin de etkisiyle ağır yaralanan 50 yaşındaki şahsın hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. KCTU, şahsın ardında bıraktığı intihar notunu kamuoyu ile paylaşırken, notta "Yasal şekilde masum faaliyetlerde bulundum. Buna rağmen, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununu çiğnemekten değil, işi engelleme ve şantajdan yargılanıyorum. Onurum bunu kaldıramaz" ifadelerinin yer aldığı açıklandı.

Burak Ersoy 

Haftanın Öne Çıkanları

Altın Fiyatı bugün ne kadar? (01 Mayıs 2023 Altın fiyatları)

2023-05-01 08:01 - Ekonomi

Tarsus’u ikiye bölen tren yolu yer altına iniyor

2023-04-28 14:09 - Gündem

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

Padişah Kaftanlarında Kullanılan Kutnu Kumaşı Geleceğe Taşınıyor

2023-04-29 10:33 - Kültür

Efsane Komutanın Çalışma Masası Panorama Müzesi'nde

2023-04-29 13:19 - Kültür

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı

2023-04-29 12:36 - Kültür

İstanbul Sinema Müzesi'nin detaylı restorasyon çalışması tamamlandı

2023-04-27 20:38 - Kültür

Marka Şehir Gaziantep Kültür Turizmi İçin Hazır

2023-04-28 17:02 - Kültür

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

Bakan Mahmut Özer: 'Kadınların okullaşma oranı erkekleri geçti'

2023-04-29 16:39 - Eğitim

İlgili Haberler

Japonya, İsrail’i Suriye’nin Egemenliğine Saygı Göstermeye Çağırdı

19:31 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (10 Haziran)

09:08 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (04 Haziran)

09:45 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (03 Haziran)

09:20 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (02 Haziran)

08:47 - Dünya

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem