GSM operatörleri, depremden etkilenenler için seferber oldu

Türkiye'de faaliyet gösteren GSM operatörleri, deprem bölgesindeki bölgedeki vatandaşlara ücretsiz konuşma, SMS ve internet paketi tanımladı.

Teknoloji - 1 yıl önce

İstanbul

GSM operatörleri, depremden etkilenen tüm illerde kesintisiz iletişimi sağlamak için seferber oldu. Operatörler, deprem bölgesindeki bölgedeki vatandaşlara ücretsiz konuşma, SMS ve internet paketi tanımladı.

Vodafone Türkiye, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremden dolayı derin üzüntü duyduk. Afet bölgesinde bulunan müşterilerimize acil iletişim ihtiyaçları için ücretsiz konuşma, SMS ve internet paketi tanımlanmaktadır. Afet bölgesinde fatura borcu nedeniyle GSM hatları kapalı/kısıtlı olan müşterilerimizin hatları acil iletişim ihtiyaçları için açılmıştır." ifadelerini kullandı.

Turkcell'den Acil İletişim Paketi ve Kahraman Paketi

Turkcell'den alınan bilgiye göre, şirketin, tüm imkanlarıyla deprem bölgesindeki insanların iletişim ihtiyaçlarını kesintisiz sürdürmek için çalışmalarını sürdürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Afet bölgesindeki tüm kullanıcılarımıza ücretsiz görüşme, SMS ve internet içeren Acil İletişim Paketi ile bölgedeki arama kurtarma ekiplerine Kahraman Paketi tanımlayarak iletişim desteği veriyoruz. Ayrıca, borcu nedeniyle kapalı olan müşterilerimizin hatları acil iletişim ihtiyaçlarının karşılanması amaçlı olarak açılarak paket tanımlamaları gerçekleştirilmiştir. Afette zarar gören baz istasyonlarımızı hızla hizmete alırken, bölgeye çok sayıda mobil baz istasyonları, jeneratörler, uydu hizmeti verebilen mobil araçlar ve çevre illerden ekipler sevk ediyoruz. Bu zor günlerde depremden etkilenen illerimizdeki tüm vatandaşlarımıza destek olmak için elimizdeki tüm imkanları seferber etmeyi sürdüreceğiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Türk Telekom'dan seferberlik

Türk Telekom da afet bölgelerindeki iletişim ihtiyacı için bilgilendirme ve seferberlik başlattı. Depremin en yoğun şekilde hissedildiği Kahramanmaraş'ta öncelikli alanlarda konumlandırılan acil iletişim ve mobil iletişim araçları, bölgedeki vatandaşlara ücretsiz iletişim hizmeti sunuyor.

AFAD'ın daveti üzerine 105 kişilik Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) deprem bölgesine hareket ederek yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine destek vermeye başladı. Bölgeye çadır, battaniye ve uyku tulumları sevk edildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların akıllı cihazları için Türk Telekom mağazalarında taşınabilir şarj cihazı (powerbank) desteği sağlanıyor.

Mobil baz istasyonları da bölgeye sevk edilirken, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklendi.

Bölge halkı için WiFi internet noktaları ücretsiz kullanılma sunuldu. Bunun yanı sıra iletişime kapalı olan müşterilerin mobil, internet ve sabit hatları görüşmeye açıldı.

Bölgede bulunan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklenirken, ankesörlü telefonlardan yurt içinde tüm yönlere iletişim ücretsiz kullanıma sunuldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Döviz bürosundaki yanlış hesap pahalıya mal oldu

2023-02-04 15:05 - Gündem

MANTAR GİBİ AÇILAN GÜZELLİK MERKEZLERİNE DİKKAT

2023-02-01 09:46 - Özel Haber

Fırıncılar Odası Başkanı Duyurdu! Nizip’te Ekmeğe Zam Geldi

2023-02-03 12:10 - Gündem

Bakan Dönmez'den Elektrik ve Doğalgaz'da İndirim Açıklaması

2023-01-30 12:41 - Elektrik ve Su

Gaziantep Valiliği Açıkladı! Kuvvetli Kar Yağışı Geliyor

2023-02-01 13:27 - Gündem

2023 Genel Seçimleri Öncesi Gaziantep'te Siyasi Durum

2023-02-02 14:54 - Siyaset

Gaziantep’te Defin Listesi 04 Şubat Cumartesi

2023-02-04 18:49 - Defin Listesi

Gaziantep'te 6 yaşındaki kız çocuğu boş arazide ölü bulundu

2023-01-31 16:52 - Gündem

Tivibu, şubat ayında yayınlayacağı içerikleri açıkladı

2023-02-02 10:28 - Kültür

Kültürel Miras Enstitüsü, vakıf olarak hizmet verebilecek

2023-02-03 12:38 - Kültür

İlgili Haberler

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna saatler kaldı

23:39 - Teknoloji

Enkaz altındaki canlılar yapay zeka ile tespit edilecek

23:39 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı’nda izlenebilecek

15:39 - Teknoloji

Çaycuma’nın yöresel değerleri yapay zeka ile buluştu

21:08 - Teknoloji

AKSUNGUR İHA, milli motor TEI-PD170 ile 41 saatlik uçuş gerçekleştirdi

13:10 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 27 Nisan Cumartesi

18:52 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 27 Nisan Cumartesi

18:49 - Defin Listesi

Gaziantep'te uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu: 5 gözaltı

17:40 - Asayiş

Aynı fabrikada çalıştığı arkadaşını öldürdükten sonra intihar etti

17:35 - Asayiş

Depremde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı ile ilgili davada 3 sanığa tahliye

17:30 - Gündem