?>

Gaziantep’te hasat sevinci

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hububat hasadı başladı. Yüksek rekolte bekleyen çiftçinin hasat sevincine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da ortak oldu.

Gündem - 2 yıl önce

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hububat hasadı başladı. Yüksek rekolte bekleyen çiftçinin hasat sevincine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da ortak oldu.

Tarım üretiminin artması hayvancılığın gelişmesi hedefleriyle çiftçilere ve yetiştiricilere önemli desteklerin sağlandığı Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hububat hasadı başladı. Şahinbey belediye Başkanı Mehmet tahmazoğlu, Kapçağız Mahallesi'nde hububat tohumu desteği verdiği bir çiftçinin tarlarına giderek, hasat çalışmalarını yerinde inceledi. Biçerdövere binerek, hasat yapan Başkan Tahmazoğlu, rekolte konusunda bilgiler alarak, çiftçilerin başka ihtiyacı olup olmadığını sordu. Çiftçiler ise devletin ayrı, Şahinbey Belediyesinin ayrı destek verdiğini söyleyerek Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür ederken, hasadın bereketli başladığını ifade etti. Çiftçiler, yoğun yağışlar nedeniyle yüksek rekolte beklediklerini de sözlerine eklediler.

"Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz"

Başkan Tahmazoğlu "Tarlada izi olmayanın hasatta yüzü olmaz" atasözünü hatırlatarak, çiftçiyi desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Bereketli bir hasat dönemi yaşandığını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilerimize yıllardır desteklerimiz aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Bugüne kadar çiftçilerimize vermiş olduğumuz destek 500 milyonu aştı. Çiftçilerimize her yıl gübre arpa, buğday, mercimek ve gübre desteğinde bulunuyoruz. Bu yıl rahmet ve bereket güzel oldu. Kapcağız kırsal mahallemize gelerek çiftçilerimiz ile birlikte buğday hasadı gerçekleştirdik. Çiftçilerimize bir kez daha hayırlı bereketli bir hasat yılı diliyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şarkıcı Fatma Turgut Tekirdağ'da konser verdi

2023-06-10 03:39 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-10 08:03 - Kültür

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Gaziantep’te öğrencilerle buluştu!

2023-06-15 16:22 - Eğitim

Baba-kız, adliye çıkışı takip edilerek öldürülmüş

2023-06-16 16:08 - Asayiş

19 milyon öğrenci yarın karne alacak

2023-06-15 15:28 - Eğitim

GİBTÜ’den büyük başarı!

2023-06-12 10:37 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "İlk ödevimiz bölgedeki vatandaşlarımızı mağdur etmemek"

2023-06-15 13:17 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-13 08:03 - Kültür

Gaziantep'te Koca Dehşeti... Eşine ve kayınpederine ateş açtı

2023-06-16 12:56 - Asayiş

Bakan Tekin, depremzede öğrencilerle oyun oynadı!

2023-06-15 16:58 - Eğitim

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem