?>

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “Enerjimizin yüzde 15’ini güneşten karşılıyoruz”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantepli sanayicilerin, enerji yükünün hafifletilmesi ve yeşil bir OSB için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini söyledi.

Gündem - 2 yıl önce

16. EIF Gaziantep Enerji Fuarı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın da katıldığı bir törenle açıldı. Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen Gaziantep Enerji Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Başkan Cengiz Şimşek, günümüzde enerjinin stratejik yatırımlar arasında yer aldığını belirterek, “Enerji, sadece sanayiciler için değil, tüm devletler için de önemli ve öncelikli konular arasında yer almaktadır. Hatta uluslararası ilişkilere büyük ölçüde enerji politikaları yön vermektedir. Bu nedenle 16. Güneş Enerji Kongresi ve fuarının şehrimizde yapılıyor olması biz sanayiciler için büyük önem taşımaktadır” dedi.

“2022’DE ENERJİYE 2 MİLYAR DOLAR ÖDEDİK”

Türkiye’de sanayi bazında kullanılan enerjinin yüzde 5’inin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde tüketildiğini ifade eden OSB Başkanı Cengiz Şimşek, sanayicinin enerji yükünü hafifletmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisine yöneldiklerini ifade etti. Şimşek, Gaziantep OSB olarak her yıl enerjiye 2 milyar dolar ödediklerini vurgularken, “Gaziantep OSB olarak Enerjiye 2022 yılı içerisinde 2 milyar dolar ödeme yaptık. Gaziantep’ in aylık ihracatının 1 milyar dolar civarında olduğu düşünülürse sanayicinin enerji yükü çok daha net olarak görülecektir. Bu sürdürülebilir bir rakam değildir. Sanayicinin enerji yükünü azaltmamız ve rekabet gücünü artırmamız gerekiyor. Bunun yolu da yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından geçiyor” şeklinde konuştu.

KARBON EMİSYONUNU DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Başkan Cengiz Şimşek, konuşmasında şunları söyledi: “Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de başta güneş enerjisi olmak üzere yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına son yıllarda yönelim hızla artmaktadır. Dünyada fosil yakıtların sınırlı olması ve fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkan karbon emisyonu problemi yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgiyi arttırmıştır.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak, bir taraftan artan enerji maliyetlerini düşürmek diğer taraftan karbon emisyonunun azaltılmasına katkı sunmak amacıyla yönümüzü güneşe döndük. Yeşil Dönüşüm çalışmaları ışığında sanayicilerimizin çatılarına GES kurmalarına rehberlik ve de teşvik ederek güneş enerji santrallerine  en hızlı izin veren OSB' olduk. Bugün Bölgemizdeki sanayicilerimizin faydalandığı güneş enerjisi santrallerinin toplam gücü 380 megawatt’ a ulaştı. Ülkemizde tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 10’ u güneşten elde edilirken Gaziantep OSB’de 2023 ağustos ayında bu rakam yüzde 15’ e ulaşmıştır. Güneş enerjisine yatırım yaparak hem enerji maliyetlerini düşüren,  hem de Yeşil Sürdürülebilir OSB hedefimize katkı sunan sanayicilerimizi kutluyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te öğrencilere 80 milyon lira değerinde eğitim desteği

2023-09-13 17:10 - Eğitim

Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi Okullara Renk Katıyor

2023-09-20 14:15 - Eğitim

MEB, liselerde "devamsızlık ve sınıf tekrarı" risklerini komisyonlar aracılığıyla takip edecek

2023-09-19 14:43 - Eğitim

MEB'in ortaokul ve liselerde başlatacağı "ortak sınav"ın ayrıntıları netleşti

2023-09-15 11:51 - Eğitim

Askeri kamyon DERMAN 8X8 ilk kez yurt dışında vitrine çıktı

2023-09-16 17:39 - Teknoloji

Selçuk Bayraktar, 74. Uluslararası Uzay Kongresi'ne 500 yarışmacıyla katılacaklarını açıkladı

2023-09-14 21:08 - Teknoloji

CHP üyesi Örsan Kunter Öymen, CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı

2023-09-15 18:09 - Siyaset

Google'ın yapay zeka şirketi DeepMind, DNA'da hastalığa yol açan genlerin bulunmasını hızl

2023-09-20 02:39 - Teknoloji

Türk silah üreticisi İngiliz ordusu görevine hazırlanıyor

2023-09-13 20:39 - Teknoloji

Türksat 6A'nın Haziran 2024'te uzaya fırlatılması bekleniyor

2023-09-16 17:10 - Teknoloji

İlgili Haberler

Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

16:24 - Gündem

Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu

16:18 - Gündem

Yılmaz, gençleri başkentte karşıladı

16:12 - Gündem

Büyükşehir’in yeni konut müjdesinin şartları belli oldu

15:27 - Gündem

Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı

12:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında Gazianteplilere Uygulamalı Eğitim

10:43 - Sağlık

Mobil Kaçak Trafolar Dronlardan Kaçamadı

10:30 - Asayiş

Adana'da 15 yıllık sözleşme kavgası: Müteahhit oto lastikçide vuruldu

10:16 - Asayiş

Şahinbey’de Kadınlara Yönelik Geniş Katılımlı Kanser Taraması Etkinliği

09:56 - Sağlık

HPV Aşısı Kadın Sağlığında Hayati Rol Oynuyor: Erken Aşılama Uyarısı

09:51 - Sağlık