?>

Gayrimenkul Uzmanı Alp: “Kentsel dönüşüm desteği gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek”

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kentsel dönüşümde maliyetinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanmasının gayrimenkul sektöründe hareket getireceğini söyledi.

Gündem - 3 yıl önce

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kentsel dönüşümde maliyetinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanmasının gayrimenkul sektöründe hareket getireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kentsel dönüşüm destek paketi piyasada olumlu hava yaşattı. Gayrimenkul uzmanları piyasanın yaz ayları itibariyle hareketleneceğini düşünüyor. Vatandaşlara kolaylık sağlayacak kentsel geri dönüşümle de dayanıklı ve kaliteli binaların artmasıyla özellikle gayrimenkul alanında ticaretin artacağı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan kentsel dönüşüm paketinde yer alan yüzde 50 desteğin önemine değinen Şule Alp, “Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında ne yazık ki on binlerce vatandaşımızı kaybettik. Bir kez daha gördük ki kaliteli ve yeni binaların önemli fazla. Bunların yapılması içinde eski binaların kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızı teşvik etmek içinde devlet elini taşın altına koydu. Çok cazip teklifle geldi. Bu şansın kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlar hem gayrimenkullerini yenilemiş olacak hem de değer kazandıracak. Cumhurbaşkanının çağrısının karşılık bulacağını düşünüyorum. Yaz aylarına gayrimenkul satışları da buna bağlı olarak artacaktır. Vatandaşlarımız depremler sonrasında yeni ve kaliteli binaları tercih ediyor. Bilinç oluştu. Yapılacak yeni binalar aynı zamanda bir çok inşaat alanında hizmet sunan alanlarında ticaretlerinin hızlanmasına neden olacaktır” dedi.

“İstanbul için acil şekilde uygulanması gereken bir teşvik”

Yıllardır beklenen İstanbul depreminde zararı en aza indirmek için bulunmaz bir teşvik olduğunu çizen Alp, “İstanbul'da bilindiği üzerine büyük bir deprem uzun yıllardır beklenmekte. Eski binanın çok olduğunu düşünürsek, devletin sunmuş olduğu imkan çok çazip. Vatandaşlar bu sayede hem binalarını yenileyecekler, değer katacaklar hem de depreme karşı daha güvende olacaklardır. Başvurularının başlamasının ardından zaman kaybetmeden başlayacak olanların kış aylarına girmeden yeni yapılarını kullanmaya başlayacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Türk bilim insanları atmosfer araştırmalarını Beyaz Kıta'ya taşıdı

2023-04-22 11:39 - Teknoloji

Kahramanmaraş’ta ilk afet konutları teslimi gerçekleşecek

2023-04-22 15:09 - Gündem

Bakan Kurum 'Yarısı Bizden'i anlattı: En geç 2 yıl içerisinde evleri teslim edeceğiz

2023-04-22 02:09 - Ekonomi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ağzından kaçırdı! Kirli pazarlığı ifşa etti

2023-04-22 08:08 - Siyaset

’Kusursuz kulak’ Bager depremzede çocuklar için piyano çaldı

2023-04-22 12:39 - Gündem

Galatasaray, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına devam etti

2023-04-22 03:09 - Spor

Aydın'da traktör kazası: 5 yaralı

2023-04-22 15:38 - Asayiş

Manisa'da üretilen güneş panelleri ABD pazarına açılıyor

2023-04-22 12:09 - Ekonomi

Başakşehir sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor

2023-04-22 09:38 - Gündem

Siyasi partilerde bayramlaşma ziyaretleri

2023-04-22 15:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem