?>

Elazığ’da konutlarda kiralık yazısının yerini ‘kiralık değildir’ yazısı aldı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ'da binalarda bulunan kiralık yazısının yerini 'kiralık değildir' yazısı aldı.

Gündem - 3 yıl önce

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ'da binalarda bulunan kiralık yazısının yerini 'kiralık değildir' yazısı aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde binlerce insan hayatını kaybetti ve on binlerce insan da yaralandı. Yaşanan felaketin ardından özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'dan Elazığ'a gelen depremzedelerle birlikte kentte kiralık daire kalmadı. Boş olan yapılardaki dairelere ise ev sahipleri tarafından 'kiralık değildir' yazısı asıldı. Ev arayan vatandaşlar, büyük bir umutla TOKİ konutlarının yapılarak kendilerine teslim edilmesini beklemeye başladı.

6 Şubat depreminden önce Elazığ'a geldiğini belirten Feride Çetin, “Okul okumak için Elazığ'a geldim. Başta akrabalarımın yanında kalıyordum ama sonrasında arkadaşlarımla birlikte eve çıkmaya karar verdik. İlk zamanlarda kiralık evler çok fazla vardı ama şu anda hiç ev yok. Pencerelerde yazı yazmıyor, yazanlarda da 'kiralık değildir' yazılarıyla karşılaşıyoruz. Şu anda Elazığ'da ev bulamıyoruz. Depremin ardından yapılacak konutların bir an önce yapılması lazım. Çünkü hiçbir şekilde ev bulamıyoruz. Bizim gibi binlerce kişi var. Eğer konutlar en kısa zamanda yapılırsa çok güzel olur. Biz de artık kendi evimize çıkmayı çok istiyoruz'' dedi.

Kiralık ev bulamadıklarını aktaran Hatice Nur Aslan da, ''6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin öncesinde ilanlara baktığımızda yeteri kadar ev vardı, fiyatlar da uygundu. Fakat depremden sonra hiçbir yerde ev bulamamaya başladık. Elazığ genelinde kiralık daire yok. Sanırım ilanlarda bulunan evleri de hasarlı olduğundan dolayı ilandan kaldırmışlardır. Şu anda Elazığ'da ev sıkıntısı yaşıyoruz. Kent genelinde boş daire görüyoruz ama herhangi bir kiralık yazısı yazmıyor. Malum zaten depremin ardından kira fiyatları oldukça arttı” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Eski manken Deniz Akkaya, sanatçı Haluk Levent'in şikayeti üzerine ifade verdi

2023-05-26 16:55 - Magazin

Bellona Balkon Mobilyaları: Dış Mekanda Dar İmkanlar İçin Etkili Çözümler

2023-05-23 12:43 - Yaşam

MEB'den deprem bölgesindeki 30 bin öğrenci için ilave kontenjan

2023-05-24 14:09 - Eğitim

Bakan Özer: "100 öğrencisi olan her okula rehber öğretmen atanacak"

2023-05-27 10:29 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı: 29 Mayıs günü okullar tatil

2023-05-22 11:48 - Eğitim

Hasankeyf, 'Türkiye Yüzyılına' yeni vizyonuyla hazırlanıyor

2023-05-22 13:39 - Kültür

MEB'de görevde yükselme sınav kılavuzu yayımlandı

2023-05-23 10:11 - Eğitim

Dünyanın dört bir yanına yemeni gönderiyor

2023-05-23 10:25 - Kültür

Yükseköğretim Kurulundan vakıf üniversitelerine ücret uyarısı

2023-05-27 14:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-27 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem