?>

Elazığ’da depremzedelerin buruk bayram sevinci

Elazığ Valiliği, 24 Ocak 2020 depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen vatandaşlar ve Ukrayna'nın Herson kentinden gelen Ahıskalı Türkler için bayramlaşma töreni gerçekleştirdi.

Gündem - 2 yıl önce

Elazığ Valiliği, 24 Ocak 2020 depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen vatandaşlar ve Ukrayna'nın Herson kentinden gelen Ahıskalı Türkler için bayramlaşma töreni gerçekleştirdi.

Elazığ'da bayramlaşma törenleri devam ediyor. Bu çerçevede Elazığ Valiliği tarafından bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. İlk olarak 24 Ocak Elazığ Sivrice depreminden etkilenen ve Kırklar Mahallesi'nde bulunan konteyner kente gelen Vali Ömer Toraman, burada vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden etkilenerek Elazığ'da bulunan yurtlara yerleştirilen vatandaşlarla bir araya geldi. Depremzedelerle bir süre muhabbet eden Vali Toraman, daha sonra Rusya Ukrayna savaşından etkilenen ve Elazığ'a getirilen Ahıska Türklerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Vali Toraman'a Elazığ AFAD Müdürü Osman Pıhtılı ve İl Göç İdaresi Müdürü Rifat Çetinkaya eşlik etti.

Kurban Bayramı münasebetiyle depremlerden etkilenen vatandaşları misafir ettikleri alanda ziyaret ettiklerini belirten Elazığ Valisi Ömer Toraman, “İlk önce Kırklar Mahallesi'nde bulunan konteyner kente giderek Elazığlı vatandaşlarımızın bayramlarını kutladık. Şimdi de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenerek diğer illerden Elazığ'a misafir olarak gelen depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Ahmet Kabaklı Yurdunda misafirimiz olan Malatya'dan, Adıyaman'dan ve Kahramanmaraş'tan misafir olan depremzede vatandaşlarımızla bayramlaştık. Devletimiz 6 Şubat'ta deprem olduğundan itibaren bütün imkanlarını seferber etti. Bu çerçevede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü tedbirini aldı. Çok şükür bugüne kadar yaşanan süreci oldukça iyi seviyeye getirdik. Bu çalışmalar dünyaya örnek olan çalışmalar. Dolayısıyla 6 Şubat'taki depremde devletimiz seferber olarak bu yükü üstlendi. Şu anda da Elazığ'da yurtlarda misafir ettiğimiz depremzedelerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayamaya devam ediyoruz bundan sonra da devam edeceğiz. Bir taraftan deprem bölgelerinde hem konteyner kentlerimiz kuruldu bir taraftan da kalıcı konutlar için süratle ihaleler yapılarak inşaatlara başlandı. Elazığ'da da Malatya'da da ve depremden etkilenen bütün illerde konutların yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda tamamlanan konutların ardından hak sahibi vatandaşlarımızın konutları teslim edilecek. Depremin olduğu andan itibaren gece gündüz demeden çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra da aynı gayret içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kuru Pastaya Talep Arttı, Ustalar Mesai Yaptı

2023-06-27 10:13 - Yeme İçme

Bakan duyurdu! LGS sonuçları açıklandı

2023-06-23 13:06 - Eğitim

Aşiret düğününde geline 4 kilo altın, damada 6 milyon TL takıldı

2023-06-25 11:39 - Kültür

Gaziantep’te Defin Listesi 23 Haziran Cuma

2023-06-23 16:51 - Defin Listesi

5 yılın sonunda restorasyonu tamamlanan tarihi yapı Feshane ziyarete açıldı

2023-06-22 23:38 - Kültür

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine 'dijital diploma' verecek

2023-06-25 10:39 - Eğitim

Gaziantep’te kafa kafaya çarpışan iki araçta 6 kişi hayatını kaybetti

2023-06-24 03:09 - Asayiş

Alacak verecek kavgasında silahlar konuştu: 1 ölü, 1 yaralı

2023-06-26 10:58 - Asayiş

Resmi Gazetede Bugün

2023-06-24 08:03 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 24 Haziran Cumartesi

2023-06-24 17:36 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem