?>

Dünyanın en iyi 100 limanının 4'ü Türkiye'den

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü ve limanlarının uluslararası alanda ne kadar rekabetçi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu." dedi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarının dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından ilk 100 liman arasında gösterilmesiyle ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü ve limanlarının uluslararası alanda ne kadar rekabetçi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu yayım organı, "Dünyanın En İyi 100 Limanı" raporunu hazırladı.

Türkiye'den Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ liman başkanlığı idari sınırları içindeki liman işletmeleri, konteyner elleçleme sayılarına göre yapılan 2022 yılı değerlendirmesinde listeye girdi. Ambarlı limanı 74, Kocaeli limanı 89, Mersin limanı 92, Tekirdağ limanı ise 100. sırada kendine yer buldu.

Rapor, denizcilik sektörü için bir referans niteliği taşıyor ve dünyanın en iyi limanlarını belirlemedeki objektif değerlendirmesiyle tanınıyor.

Türkiye'den 4 limanın listede yer alması, ülkede denizcilik ve lojistik alanında gerçekleştirilen önemli yatırımların ve sektörün gelişiminin bir göstergesi olarak dikkati çekiyor. Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarının başarısı, ülkenin denizcilik alanındaki potansiyelinin artması adına önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü ve limanlarının uluslararası alanda ne kadar rekabetçi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarının listeye girişi, ülke ekonomisi ve lojistik sektörü için olumlu bir etki yaratacak ve Türkiye'nin küresel ticaretteki rolünü güçlendirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Depremzede öğrenciler mağdur oldu! YÖK bu hatadan bir an önce vazgeçmeli

2023-07-29 15:10 - Eğitim

‘Asrın Felaketi’nden Kurtuldu, YSK’de Derece Yaptı!

2023-07-24 16:54 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-26 08:03 - Kültür

Otobüsün önüne atlayan köpek faciaya neden oldu! Ölü ve yaralılar var

2023-07-28 09:38 - Gündem

YKS'de tercih işlemleri başladı

2023-07-27 12:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-29 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-28 08:03 - Kültür

Bakan Ersoy'dan Ayasofya Camii açıklaması

2023-07-24 15:09 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-24 08:03 - Kültür

Kavga ettiği kardeşini vurdu!

2023-07-26 12:09 - Gündem

İlgili Haberler

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Dolar/TL bugün ne kadar? (5 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:52 - Ekonomi

Altın fiyatları güne nasıl başladı? İşte 5 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

08:45 - Ekonomi

Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

16:07 - Ekonomi

Gaziantep ihracatı 9 milyar doları aştı

15:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep'te feci kaza

10:55 - Asayiş

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem