?>

Depremin etkilerini katıldığı kurs ile atlatıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Ordu'nun Fatsa ilçesine yerleşen 47 yaşındaki 3 çocuk annesi Ayşe Derya, yaşadığı bu zorlu süreci Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'na (ORMEK) katılarak atlatmaya çalışıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Ordu'nun Fatsa ilçesine yerleşen 47 yaşındaki 3 çocuk annesi Ayşe Derya, yaşadığı bu zorlu süreci Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'na (ORMEK) katılarak atlatmaya çalışıyor.

ORMEK, açtığı kurslarla vatandaşların bilgi ve beceri yönlerini ortaya çıkarmanın ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarının yanı sıra, sosyal etkileriyle ön plana çıkıyor. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük bir yıkıma sebep olan depremlere yaşadığı il olan Gaziantep'te yakalanan 47 yaşındaki Ayşe Derya, kızının eğitimini devam ettirmek amacıyla Fatsa ilçesine geldi. Burada kızının eğitimini sürdürmesini sağlayan Derya, yaşadığı süreci atlatmak ve bir uğraş edinmek için arayışa başladı. Bu noktada ORMEK ile tanışan Ayşe Derya, filografi tekniği ve panç tekniği kurslarına katılma kararı aldı.

“Zorlu süreci ORMEK'te katıldığım kurslarla atlattım”

Kurslara aksatmadan gelen Ayşe Derya, yaşadığı zorlu süreci ORMEK'te atlattığını belirtti. Herkesin kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Derya, “6 Şubat depremlerinde büyük bir felaket yaşadık. Kızımın eğitim hayatını devam ettirmesi ve yaşadığımız bu zorlu dönemi atlatmak için Fatsa'ya geldim. Burada gerçekten çok güzel karşılandık. Kızım eğitim hayatını kaldığı yerden sürdürüyor. Ben de bu süreçte depremin etkilerini yaşamamak adına kendimi bir şeylerle meşgul etmek istedim ve ORMEK kurslarına katılmaya karar verdim. Burada filografi ve panç kursuna katıldım. O süreci düşünerek atlatmak yerine bir şeylerle meşgul etmeyi tercih ettim. Kurslar, öğreticilik derken o süreçte kendimi geliştirme fırsatı buldum. ORMEK bu konuda bana hocalarımızla beraber çok destek oldu. Bir şeylerle meşgul olmak, sanata yönelik yönünü açığa çıkarmak insanı olumsuz şeylerden uzaklaştırıyor. ORMEK'te kendi evimizde gibi huzurla çalıştık. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kurslarda aldığı eğitimlerin yanı sıra Usta Öğreticilik Belgesi de alan Ayşe Derya, ilerleyen süreçte Fatsa'ya yerleşerek kurslarda öğreticilik yapmak istediğini de söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Depremzedenin başvurusu yanlış anlaşıldı: Az hasarlı binaya ağır hasarlı raporu verildi

2023-06-19 10:52 - Yaşam

Moda tasarımcısı Ayşegül Eraslan’dan rüya gibi defile

2023-06-17 14:38 - Magazin

2023 üniversite kontenjanları açıklandı

2023-06-19 12:48 - Eğitim

Gaziantep'te YKS'nin ilk oturumu başladı

2023-06-17 10:55 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Gaziantep’te öğrencilerle buluştu!

2023-06-15 16:22 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-17 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-19 08:03 - Kültür

Baba-kız, adliye çıkışı takip edilerek öldürülmüş

2023-06-16 16:08 - Asayiş

19 milyon öğrenci yarın karne alacak

2023-06-15 15:28 - Eğitim

GİBTÜ ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında akademik iş birliği!

2023-06-19 12:03 - Eğitim

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te feci kaza

10:55 - Asayiş

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem