?>

Deprem bölgesinin seçim konteynerleri Gaziantep'te hazırlanıyor

Gaziantep'te konteyner üreten firmalar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin etkilediği 11 ilde ihtiyaç duyulan bölgelere seçim konteyneri hazırlayıp gönderiyor.

Gündem - 3 yıl önce

Deprem bölgesine yaşam konteyneri üreten Gaziantepli firmalar, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala üretim gamında değişikliğe gitti. Bu kapsamda talep edilen seçim konteynerlerini üreten firmalar, 21 metrekare genişlikteki, içerisinde 2 oy kullanma kabini olan seçim konteynerleri tasarladı.

İhtiyaç duyulan bölgelere ürettikleri konteynerleri sevk eden firma sahiplerinden Ahmet Yırtıcı, AA muhabirine, Gaziantep Valiliği ve AFAD koordinasyonunda üretim yaptıklarını söyledi.

Kendilerinden 1000 seçim konteyneri talep edildiğini anlatan Yırtıcı, bunlardan 750'sini tamamladıklarını ve kalanları da gelecek birkaç gün içerisinde tamamlayıp sevkini gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yırtıcı, depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ile Gaziantep'in ilçelerine gönderilen konteynerlerin, seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmesi için 21 metrekare genişlikte olduğunu dile getirdi.

Seçim konteynerlerinin içerisinde 2 oy kullanma kabini bulunduğunu anlatan Yırtıcı, "Birer metrekare büyüklüğündeki kabinlerde, vatandaşların seçim günü rahatlıkla oylarını kullanmaları için perde de var. Seçmenler, perde kapalı şekilde oy verme süreçlerini tamamlayacaklardır. 2 kabin arasındaki mesafe ise 5 metredir." diye konuştu.

Yırtıcı, "Normalde yaşam konteyneri üretimine devam ederken seçimler için talep oluştu. Biz de bu taleplere cevap verebilmek için çalışmamızı 3 vardiyaya çıkardık ve 24 saat esasına göre çalışmalarımız devam ediyor. Seçimlerin ardından bunları yaşam konteyneri haline dönüştüreceğiz." ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Altın Fiyatı bugün ne kadar? (01 Mayıs 2023 Altın fiyatları)

2023-05-01 08:01 - Ekonomi

Padişah Kaftanlarında Kullanılan Kutnu Kumaşı Geleceğe Taşınıyor

2023-04-29 10:33 - Kültür

Efsane Komutanın Çalışma Masası Panorama Müzesi'nde

2023-04-29 13:19 - Kültür

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı

2023-04-29 12:36 - Kültür

Marka Şehir Gaziantep Kültür Turizmi İçin Hazır

2023-04-28 17:02 - Kültür

Yerli turistler Kato Dağı'nda

2023-05-02 13:09 - Kültür

GAÜN öğrencileri TEKNOFEST’te üstün başarı sergiledi

2023-05-04 12:26 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı! 12. sınıf öğrencileri devamsızlıktan muaf olacak

2023-05-02 12:57 - Eğitim

Bakan Mahmut Özer: 'Kadınların okullaşma oranı erkekleri geçti'

2023-04-29 16:39 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı: 12. sınıf öğrencileri devamsızlıktan muaf olacak

2023-05-02 12:39 - Eğitim

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem