?>

Çinli ekibe otlu peynir ikram eden arama kurtarma görevlisi konuştu

Malatya'daki arama kurtarma çalışmalarında görev alan Çinli ekibe ekmek arası otlu peynir ikram eden Van'ın Edremit Belediyesi arama kurtarma ekibi o anları anlattı.

Gündem - 3 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, ‘yüzyılın afeti' olarak nitelendirildi. Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ili etkileyen depremler, büyük hasar ve can kayıplarına neden oldu. Birçok ülke, deprem bölgelerine arama kurtarma ekiplerini gönderdi ve bu ülkelerden biri de Çin oldu. Çinli ve Türk arama kurtarma ekiplerinin dayanışma görüntüleri ise duygulandırdı.

Malatya'da görev alan Çinli Mavi Gökyüzü Arama Kurtarma (Blue Sky Rescue) ekibi, ara verdiği sırada Edremit Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri (EDAK) ile kahvaltıda bir araya geldi. EDAK ekipleri, mola sırasında Çinli görevlilere ekmek arası otlu peynir ikramında bulundu. Sosyal medyadan paylaşılan bu görüntü kısa sürede çok sayıda beğeni aldı. Bugün Malatya'daki görevinden dönen EDAK ekipleri o gün yaşananları anlattı.

“Güzel bir anı oldu”

Konuya ilişkin konuşan EDAK personeli Fatih Karael, Çin'den gelen arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalıştıklarını belirtti. Yaklaşık 25 saat çalıştıktan sonra dinlendiklerini ve bu sırada Çin'den gelen arama kurtarma ekiplerine otlu peynir ikram ettiklerini ifade eden Karael, “Sabah kahvaltısında Çinlilere pizza geldi. ‘Sabah sabah pizza mı yenir, Van otlu peyniri olsa ne güzel olurdu' dedim. AFAD personeli de Van'dan çıkarken bir poşet tandır ekmeği ve otlu peynir getirmişti. Bu sırada Çinli bir arkadaşa ikram ettim. Bu şekilde güzel bir anı oldu. Arama kurtarma çalışmalarının 7'inci gününde yaşanan bu olay tebessüm ettirdi” dedi.

Çinli arama kurtarma personelinin otlu peynirden sonra yaklaşık 6 bardak çay da içtiğini anlatan Karael, Çinlilerin otlu peyniri çok beğendiğini söyledi.

Yılmaz Sönmez

Haftanın Öne Çıkanları

EPDK'dan 'güvence bedeli' uyarısı: Bedelini ağır ödetiriz

2023-02-25 11:22 - Elektrik ve Su

Ahmet Erol'un 14'üncü kitabı 'Gemi' raflarda

2023-02-21 11:23 - Kültür

Deprem bölgesindeki arıcılara destek

2023-02-26 13:47 - Ekonomi

Formula 1’in iki efsane pilotu Kıbrıs Araba Müzesi’nde buluştu

2023-02-26 15:09 - Kültür

Asrın felaketi 8 asırlık camiyi milim oynatamadı

2023-02-27 11:09 - Kültür

Itır çiçeğinin faydaları nelerdir? Itır bitkisinin kokusu faydalı mı?

2023-02-27 10:29 - Sağlık

AKP'li Şamil Tayyar'dan MHP'li Vekillere Şok Suçlama

2023-02-24 14:18 - Gündem

Turan: Depremin ardından inşa sürecinde Avrupa'nın güçlü bir şekilde yanımızda olmasını bekliyo

2023-02-21 20:02 - Siyaset

Resmi Gazete'de Bugün (27 Şubat 2023)

2023-02-27 08:03 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 20 Şubat Pazartesi

2023-02-20 17:20 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Nizip’te ulaşım altyapısı güçlendiriliyor

16:30 - Gündem

Şehitkamil’de 25 Aralık coşkusu

16:19 - Gündem

Kamil Ocak spor salonu, 25 Aralık'ta gazi oyunlarıyla kapılarını açıyor

11:49 - Gündem

Gaziantep, Japon turistler için seyahat edilebilir şehirler arasına alındı

11:42 - Gündem

Gaziantep'te kiraladığı gelinlik hayatını değiştirdi

10:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş

Traktörle tarla sürerken kafasını ağaç dalına çarpıp düşen çiftçi hayatını kaybetti

16:28 - Asayiş

Gece kulübünde 2 kişiyi öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

14:03 - Asayiş

Uzm. Dr. Erdoğan: "Çocukluk çağında döküntülü hastalıklar sık görülür"

13:55 - Sağlık

Tıbbi Biyokimya Uzmanı Uzm. Dr. Orhan’dan ailelere uyarı

13:48 - Sağlık