?>

Cinayet davasında delili önemsemeyen sağlık görevlilerine soruşturma...

Asayiş - 2 yıl önce

Bursa’da kayıp ihbarı verildikten 5 gün sonra ormanda vurulmuş olarak bulunan Recep Arı cinayetinin duruşmasında mahkeme heyeti cinayet delilini önemsemeyen sağlık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Olay, Kestel ilçesi Çataltepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Recep Arı (31) 24 Şubat günü eşi Selma Arı ile tartıştıktan sonra av tüfeğini yanına alarak kendisine ait 16 ATD 714 plakalı kamyonete binip ortadan kaybolmuştu. Yakınları genç adamdan bir daha haber alamayarak kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, Arı’yla ilgili kayıp çalışması başlatırken, köyüler Recep Arı’nın cansız bedenini evine 5 kilometre uzaklıkta Burhaniye Mahallesi’ne bağlı ormanlık alanda vurulmuş halde buldu. Köylüler durumu hemen jandarmaya bildirirken, Arı’nın cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Arı’nın cebinde 4 bin 500 TL para olduğu tespit edilirken, cüzdanı ve cep telefonunu ise bulunamadı. Olaydan hemen sonra soruşturma başlatan jandarma ekipleri, cinayetin şüphelisi olarak Recep Arı’nın eşi Selma Arı ve Kadir Ilgız’ı (22) gözaltına aldı. Kadir Ilgız ile Selma Arı’nın, Jandarma Komutanlığı’nda sorgusunda bir süre boyunca susma haklarını kullandıkları ve daha sonra Kadir Ilgız’ın suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Selma Arı ile ilişkisi olduğunu söyleyen Kadir Ilgız, Recep Arı’nın öğrenmesiyle birlikte çıkan tartışmada olayın gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Sağlık görevlileri hakkında suç duyurusu

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kadir Ilgız, tutuksuz sanık Selma Arı, maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti taraf avukatlarını ve tanıkları tek tek dinledi. Kadir Ilgız’ın olay günü bacağında kesi olduğu, sağlık ekiplerinin tedavi ettiği ancak rapor tutmadığı öğrenildi. Mahkeme heyeti cinayet delili sayılan sanığın bacağındaki kesiyi tedavi etmelerine rağmen rapor tutmayan sağlık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme, Kadir Ilgız’ın tutukluğunun devamına, Selma Arı’nın ise hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Telefonu şarja takıp uyuyanlar dikkat: Faciayla karşılaşabilirsiniz

2024-01-08 13:10 - Teknoloji

AKSUNGUR İHA, milli motor TEI-PD170 ile 41 saatlik uçuş gerçekleştirdi

2024-01-10 13:10 - Teknoloji

Ağrı’da “Yüreğimdesin Kudüs” temalı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2024-01-13 05:09 - Kültür

Kütahya’da 2023 Yılı Kültür-Sanat Sezonu sona erdi

2024-01-13 08:09 - Kültür

Hastane atıkları sanata dönüştürüldü

2024-01-11 16:38 - Kültür

Fabrikası olmayan 40 metrelik baca, 6 büyük depreme rağmen 72 yıldır ayakta duruyor

2024-01-12 11:09 - Kültür

Taş Oda Burdur’un gastronomi turizmindeki yüzü olacak

2024-01-12 18:38 - Kültür

Kervansarayların izinde temalı resim sergisi

2024-01-10 11:38 - Kültür

ESYAV’dan "40. Yıl Buluşması" ve ödül töreni

2024-01-11 10:39 - Kültür

Restorasyonu tamamlanan tarihi Karahoca Camii ibadete açıldı

2024-01-12 19:39 - Kültür

İlgili Haberler

MİLYONLUK VURGUN ENGELENDİ! Gaziantep'te 1.5 Milyon TL değerinde kaçak elektronik eşya deposuna baskın!

15:06 - Asayiş

Sahte Plaka ve Ehliyetsizliğin Sonu: 92.000 TL'LİK CEZA REKORU KIRILDI

12:32 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta motosikletle tehlikeli sürüş kamerada

12:20 - Asayiş

KORKU DOLU ANLAR! Adana'da evin camları taşlandı

10:05 - Asayiş

Gaziantep'te Tek Kalemde 797 Bin TL'lik Ceza Yağmuru!

16:26 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gaziantep'te Sular Kesiliyor: İşte Mahalle Mahalle Etkilenecek Bölgeler ve Saati!

17:00 - Gündem

Şehitkamil’de ulaşım ağı güçleniyor

15:59 - Gündem

YERLİ VE MİLLİ VERİ MERKEZİ İLE KRİTİK VERİLER DAHA GÜVENDE OLACAK

15:36 - Gündem

MİLYONLUK VURGUN ENGELENDİ! Gaziantep'te 1.5 Milyon TL değerinde kaçak elektronik eşya deposuna baskın!

15:06 - Asayiş

Çocuklarda içe basma sorunu çok sık görülüyor

14:52 - Sağlık