?>

BOTAŞ, doğal gaz abonelerini dolandırıcılığa karşı uyardı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), kendilerini özel şirket yetkilisi olarak tanıtarak BOTAŞ'tan uygun fiyata doğal gaz temin ederek bu gazı satabileceklerine yönelik söylemlerde bulunanlara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Şirketten yapılan açıklamada, bazı şahıs veya şirketlerin BOTAŞ ve yetkilileri tarafından düzenlenmemiş sahte belgeler kullanmak suretiyle uygun fiyata doğal gaz tedarik edebilecekleri vaadiyle yurt içi ve dışında sahtecilik ve dolandırıcılık faaliyetlerine teşebbüs ettiklerinin tespit edildiği kaydedildi.

Dolandırıcılık faaliyetleri dolayısıyla oluşacak mağduriyet ve zararlardan BOTAŞ'ın sorumlu olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kendilerini özel bir şirketin yetkilisi olarak tanıtarak, Kuruluşumuz tarafından kendilerine teklif edilen uygun fiyatta doğal gaz olduğu, bu doğal gazı satabilecekleri ve benzeri söylemlerde bulunan şahıslara itibar edilmemelidir. Anılan faaliyetlere konu evrak Kuruluşumuz ve yetkilileri tarafından düzenlenmemiş olup sahte belgedeki imzalar da Kuruluşumuz yetkililerine ait değildir. Şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını teminen Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulmuştur. Olası bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması adına, Kuruluşumuz logosu, Kuruluşumuz ve yetkililerinin adı ve taklit edilen imzaları kullanılmak suretiyle düzenlenen sahte belgelerle uygun fiyata doğal gaz tedarik edebileceklerini söyleyerek menfaat talep eden kişi ya da kuruluşlara itibar edilmemelidir."

Açıklamada, bu ve benzeri vaatlerle karşılaşılması halinde BOTAŞ ile irtibata geçilmesi, belgelerin sahte olduğunun teyidi ya da zarara uğranılması hallerinde adli makamlar nezdinde başvuruda bulunulması gerektiğine işaret edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep M1 Alış veriş merkezi Erdemoğlu Holding’e geçiyor

2022-11-29 12:02 - Gündem

Nizip'teki Ülfet Fabrikası 58 Milyon Liraya İcradan Satışa Çıktı

2022-11-28 12:12 - Gündem

Nizip'te "HAYDİ" ekmek büfeleri satışa başladı

2022-11-30 15:42 - Yeme İçme

Şarkıcı Sıla, babasını son yolculuğuna uğurladı

2022-11-29 17:02 - Magazin

Abramoviç’in Beykoz’da kiraladığı yalı havadan görüntülendi

2022-11-30 16:39 - Magazin

Şefler ve yarışmacılar Denizli’ye hayran kaldı

2022-11-29 09:51 - Magazin

Peynirin Fiyatı Etin Fiyatını Geçti

2022-12-01 11:25 - Yeme İçme

Ünlü şarkıcı konserde üşüyünce daldığı kahvede pişti oynadı

2022-12-01 10:03 - Magazin

Gurbetçi şarkıcı Türkiye’de çekeceği klip için 800 bin lira harcayacak

2022-11-25 13:47 - Magazin

Gaziantep'te 95 bin anne adayına 4 milyon litreyi aşkın süt dağıtıldı

2022-11-30 14:27 - Yeme İçme

İlgili Haberler

Gram altın 6.018 TL’yi gördü

11:01 - Ekonomi

Altın haftayı nasıl kapatacak? İşte 19 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

09:00 - Ekonomi

Dolar/TL bugün ne kadar? (19 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:57 - Ekonomi

Akıncı: “Antep fıstığında depolama süreçleri yeniden düzenlendi”

15:10 - Ekonomi

Dolar/TL bugün ne kadar? (18 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş