?>

BES'e yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı bekleniyor

BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Kişmir, "Bireysel Emeklilik Sistemi, yüzde 30 seviyesine artırılan devlet katkısının da desteğiyle cazibesini giderek artırıyor. BES sektöründe, yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı daha bekleniyor." dedi.

Ekonomi - 3 yıl önce

İstanbul

BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısının yüzde 30'a çıkartılması sonrası sistemin cazibesini giderek artırdığını belirterek, 2023'e hızlı başlangıç yapan BES'e yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı beklendiğini bildirdi.

BNP Paribas Cardif'ten yapılan açıklamaya göre, sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı özelliğinde olan BES, sahip olduğu teşvikler, profesyonel fon yönetimi hizmeti ve şeffaflık gibi önemli avantajlarla diğer birikim araçlarından ayrılıyor.

Özellikle de devlet katkısı desteğiyle cazibesini giderek arttıran gönüllü BES'e olan katılım sayısı hızla yükseliyor. Farklı fon seçenekleriyle her türlü risk düzeyine uygun fon çeşitliliğinin sunulduğu sektörde bu sene de yüksek getiri sağlayan fon çeşitleri bulunuyor.

BNP Paribas Cardif'in "Teknoloji Sektörü Değişken Emeklilik Yatırım Fonu" en yüksek getiri sağlayan bu fon türlerinin başında geliyor.

"Fon büyüklüğünün 500 milyar TL'ye ulaşması bekleniyor"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, BES'in son iki yılda ciddi ivme yakaladığını belirterek, konuya ilişkin veriler paylaştı.

Kişmir, 18 yaş altı genç ve çocukların kapsama alınması, Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım (BEFAS) platformunun uygulamaya açılması, devlet katkısı teşvikinin yüzde 30'a yükseltilmesi ve fon değişiklik hakkının artırılması gibi gelişmelerin sektörün büyümesine katkı sağladığını anlattı.

BES'in Mart 2023 itibarıyla 420 milyar TL fon büyüklüğüne ve 8 milyon katılımcıya ulaştığını kaydeden Kişmir, "BES, yüzde 30 seviyesine artırılan devlet katkısının da desteğiyle cazibesini giderek artırıyor. 2023'e hızlı bir başlangıç yapan BES sektöründe, yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı daha bekleniyor. Sektöründeki fon büyüklüğünün yıl sonu itibarıyla 500 milyar TL'ye, katılımcı sayısının da 9 milyona ulaşacağı öngörülüyor." açıklamasında bulundu.

"BES'te en iyi getiriyi sağlayan fonlar içinde ilk sıralarda yer alıyoruz"

Cemal Kişmir, katılımcıların, "birikimlerini bu sistemde uzun vadeli tutmak ve kazanç sağlayacak şekilde başarıyla yönetmek" konusuna önem verdiğinden bahsetti.

Şirketin hedeflerine ve bu alanda sunduğu hizmetlere değinen Kişmir, şu ifadeleri kullandı:

"BNP Paribas Cardif Türkiye olarak bizim de hedeflediğimiz en temel stratejimiz, müşterisine değer yaratan bir şirket olmak. Bireysel emeklilik fon yönetimimizi portföy yönetimi sektörünün tecrübeli ve yenilikçi şirketi olan TEB Portföy Yönetimi aracılığıyla katılımcılarımıza sunmaktayız. Katılımcılarımıza sunduğumuz fonların yönetimini yakından takip ederek, kullanıcılarımızın fon getirisi ile ilgili düzenli bilgilendirilmesini sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın neticesi olarak BES'te en iyi getiriyi sağlayan fonlar içinde ilk sıralarda yer alıyoruz. 2023 yılının başından bu yana da ilk sıralardaki yerimizi koruyoruz."

Kişmir, BES sektörü içindeki paylarını arttırmaya yönelik tüm planlama ve hazırlıklarını tamamladıklarını kaydederek, "Farklı kanallardan hizmet verdiğimiz tüm müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerini merkeze alan bir yaklaşım ile müşteri değeri kavramını, ürünlerimizde ve hizmetlerimizde üst seviyeye çıkaracak çalışmalara odaklanacağız. Tüm bu hedeflerimizin neticesi olarak da bu yıl 240 bin sözleşmeye ve 15 milyar TL BES fon büyüklüğüne ulaşmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

Ara tatil sona erdi, eğitim başladı

2023-04-24 15:09 - Eğitim

PKK'lı terörist Selim Adıyaman'ı yakalayan korucu Abdullah Erçel şehit edildi

2023-04-26 03:38 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 24 Nisan Pazartesi

2023-04-24 17:24 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 26 Nisan Çarşamba

2023-04-26 17:15 - Defin Listesi

İmamoğlu'na Gaziantep'te Miting Engeli

2023-04-25 09:35 - Siyaset

Genç kızı uyuşturucu bu hale getirdi

2023-04-24 14:04 - Gündem

Altın Fiyatı bugün ne kadar? (25 Nisan 2023 Altın fiyatları)

2023-04-25 08:01 - Ekonomi

Gaziantep’te Defin Listesi 25 Nisan Salı

2023-04-25 17:27 - Defin Listesi

İlgili Haberler

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Dolar/TL bugün ne kadar? (5 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:52 - Ekonomi

Altın fiyatları güne nasıl başladı? İşte 5 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

08:45 - Ekonomi

Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

16:07 - Ekonomi

Gaziantep ihracatı 9 milyar doları aştı

15:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem