?>

Başkan Fatma Şahin, Narlıtepe’deki Öğrencilerin Ulaşım Sıkıntısını Kökten Çözdü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Narlıtepe’de okullarına gitmekte zorluk çeken öğrencilerin ulaşım problemini çözüme kavuşturdu.

Gündem - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Şahinbey İlçesi'ne bağlı Narlıtepe Mahallesi’ndeki öğrencilerin ulaşımına destek eli uzatıldı. Deprem dolayısıyla yeni eğitim yuvalarına sevk edilen öğrencilere yol yapım çalışmaları tamamlanana kadar ring seferleriyle destek verilecek. Çalışmaların sonunda ise Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler ile okul güzergahlarına uygun şekilde ulaşım sağlanacak, öğrencilerin mağduriyetinin önüne geçilecek.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur yaptığı açıklamada, Narlıtepe Mahallesi’ndeki yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Asfaltlama işlemleri de en kısa sürede tamamlanacak. Bununla beraber henüz hazır olmayan yollardan ötürü okullarına öğrencilerimiz gelemiyordu. Mağdur oluyorlardı. Okul yollarına bağlanan güzergahlara Başkan Fatma Şahin’in talimatıyla ringler koyduk. Öğrencilerimiz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarıyla okullarına ulaşımlarını gerçekleştirecek” diye konuştu.

İLK ÖNCE RİNG SEFERLERİ DAHA SONRA ŞEHİR İÇİ TOPLU ULAŞIM

Yol yapım çalışmaları tamamlandıktan sonra okulların güzergâhlarında şehir içi toplu ulaşım hizmetinin verileceğini ifade eden Uğur, “Biz otobüs seferlerimizin hazırlığını yapmıştık. Durak alanlarımızı da belirledik. Buradaki çalışmalar biter bitmez ihtiyaç olan tüm noktalardan okulların önlerine kadar büyükşehir belediyemizin seferleri de hızlıca başlayacak” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sloganı “Eğitim şehri Gaziantep” olduğunu anımsatan Uğur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Eksiklerimiz olabilir. Özellikle 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük depremden sonra okullarımız da hasarlar vardı. Narlıtepe’deki 24 Kasım İlköğretim Okulu’nun öğrencilerin yeni inşa edilen okullara sevki yapıldı. Şu anda eğitimlerine yeni okullarında devam ediyorlar. Yeni yolların yapımı da kısa bir süre sonra trafik akışına hazır hale getirilecek.” 

ÖĞRENCİLERE DESTEK VEREN BAŞKAN ŞAHİN’E, NARLITEPE MUHTARINDAN TEŞEKKÜR!

Narlıtepe Mahalle Muhtarı Faruk Damar, Şahinbey İlçesi'nin muhtarıyım. Depremden etkilenen okullarımız vardı. Yeni açılan okullarımıza öğrencilerimizi sevk ettik. Yeni okullarına geçen öğrencilerin henüz hazır olmayan yollardan dolayı mustaripti. Biz de onların sesi olmaya çalıştık. Bu konuda bize destek olan herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Haftanın Öne Çıkanları

Anaokulum Bahçemde Projesi İle Okullaşma Oranı Artıyor

2023-09-27 14:39 - Eğitim

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için ücret alınmayacak

2023-09-26 09:36 - Eğitim

Ege Üniversitesi, Selçuk Bayraktar'a "fahri doktora" unvanı verdi

2023-09-26 19:10 - Teknoloji

Bu yılın son TEKNOFEST'i için geri sayım başladı

2023-09-24 13:38 - Teknoloji

TEKNOFEST İzmir, üçüncü gün etkinlikleriyle devam ediyor

2023-09-29 11:09 - Teknoloji

TEKNOFEST İzmir'de "Deneyap Makeathon Yarışması" finali yarın başlıyor

2023-09-27 20:10 - Teknoloji

DHMİ, yerli ve milli çözümleriyle TEKNOFEST İzmir'de yerini aldı

2023-09-28 10:38 - Teknoloji

Robot köpek Keçi dağlarda Mehmetçik'e siper oluyor

2023-09-27 17:09 - Teknoloji

TEKNOFEST İzmir'in ilk günü etkinliklerle tamamlandı

2023-09-27 19:39 - Teknoloji

TEKNOFEST için İzmir'de İZBAN ve otobüs seferleri artırılacak

2023-09-24 13:11 - Teknoloji

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem