Erdoğan müjdeyi verdi! Maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi...

Beştepe'de muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhtar maaşlarını 4 bin 250 TL'ye yükseltme kararı aldıklarını duyurdu.

Siyaset - 2 yıl önce

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"İlk toplantımızı ocak 2015'te yapmıştık. Mayıs 2019 tarihine kadar 50 ayrı toplantı gerçekleştirdik. İlk 50 toplantımızda 35 bine yakın yüz yüze bir araya gelme imkanı bulduk. Bugün de 1500 muhtarımızla birlikteyiz.

Bu hiçbir cumhurbaşkanın, hiçbir başbakanın, hiçbir siyasetçinin başaramadığı bir rekordur. Hem muhtarlarımızın hem de mahallelerimizi ve vatandaşlarımızın sıkıntısını çözüm yoluna koymuş olmamızdır. Giderek daha etkin şekilde kullanılan bir muhtarlık bilgi sistemi kurduk. İçişleri Bakanlığı bünyesinde muhtarlar daire başkanlığı ile sizlerin meselelerinin Ankara'da tek elden takip edilmesini sağladık. Muhtarlarımızın taleplerini takip etmek üzere Vali yardımcısı, genel sekreter yardımcısı muhatapları belirledik.

MUHTARLARA MAAŞ MÜJDESİ

19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak belirledik. Muhtarların özlük haklarında SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi, maaşlarının artırılması, silah ruhsatı harcı muafiyeti gibi pek çok iyileştirmeler yaptık. Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Bilindiği gibi hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liracık. Bu yılbaşı itibariyle 3 bin 392 lira seviyesine çıkarmıştık. Ayrıca 1726 tutarındaki SGK primlerini de karşılamaya başlamıştık. Silah ruhsatı harcının da 10 bin 359 lira olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Bununla birlikte muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yükseltme kararı aldık.Muhtar maaşı 4 bin 250 TL'ye çıkarıyoruz.

YENİ MUHTARLIK BİNALARI

Bir başka önemli çalışmamız da muhtarlık hizmet binalarıyla ilgilidir. Mahalli mimariye uygun şekilde inşa edeceğimiz muhtarlık binalarıyla ilgili proje çalışmalarını tamamladık, inşasına yakında başlıyoruz. Ankara'da muhtar konukevini de 19 Ekim'de hizmete açıyoruz.

'NE SÖZ VERDİYESEK YERİNE GETİRİYORUZ'

Muhtarlarımıza ne söz verdiysek yerine getiriyoruz. Bugün de koronavirüs nedeniyle ara vermek durumunda kaldığımız muhtarlar buluşmasını yeniden başlatıyoruz. Bu arada siz muhtarlarımıza bir teşekkür borcumuz da var. Birlikte olamadığımız süre boyunca gerek koronavirüse, gerek sel ve yangına karşı verdiğimiz mücadelelerde muhtarlarımız hep ilk saflarda yer aldılar.

'BİR MUHTARIMIZIN TIRNAĞI BİLE ETMEZLER'

Bunların topunu üst üste koysanız bir muhtarımızın tırnağı bile etmezler. Hamd olsun tüm gayretlerine rağmen ne bizim önümüzü kesebildiler, ne sizin mühürlerinizi kırabildiler.

BİR SONRAKİ TOPLANTIDA SADECE KANDIN MUHTARLAR OLACAK

Bir sonraki toplantıyı da ülkemizdeki kadın muhtarlarımızla yine bu salonda yapmayı planlıyoruz. Sadece kadın muhtarlarımız.

Bizim muhtarlarımızla buluşmalarımız hasret giderme yanında ülkemiz ve milletimizin meseleleriyle ilgili görüşlerimizi paylaşma vesilesidir. İlk toplantımızdan bugüne ülkemizdeki son 7 yıldaki hadiseleri birlikte değerlendirdik. Öyle ki muhtarlar buluşmalarımız ülkemizin en büyük, en kapsamlı demokrasi şölenlerinden biri olarak demokrasi tarihimize geçmiştir. Sizlerin bu buluşmanız var ya, bu bizi sevmeyenlere bir ders oluyor. Biz birbirini sevenlerle bu yolu yürüyeceğiz.

Türkiye'nin 2 asırlık demokrasi ve kalkınma mücadelesinde ne kadar kritik safhada olduğumuzu böyle bir değerlendirmeyle görebiliriz. Kendimize daha güçlü ve emin bir gelecek inşa etmek için bu tabloya dikkat kesilmemiz gerekiyor.

" 'YAPAMAZ, EDEMEZ' DİYEN ÜLKELER ŞİMDİ UÇAK İSTİYOR"

Geçtiğimiz 20 yılda yaşadıklarımız ileride üzerinde yıllarca çalışılsa da yetmeyecek siyasal, sosyal, ekonomik, askeri dersler içeriyor. Bize ne dediler, 'Siz yapamadınız'. Uçaklarımızı yaptık mı, insansız hava araçlarını yaptık mı, silahlı hava araçlarımızı yaptık mı, şimdi bizden kimler bunlardan istiyor biliyor musunuz, o yapamaz edemez diyen o koskoca ülkeler vardı ya bu uçakları istiyor.

Bu süreçte asırlar boyunca bize sizin çapınız da, gücünüz de, aklınız da yetmez dedikleri ne varsa herkesten daha iyi başarabileceğimizi gösterdik. Bu süreçte asırlar boyunca bize envai çeşit kılıf altında sunulan her şeyin demokrasi ve kalkınmada geri bırakmak için uydurulmuş safsatalar olduğunu gördük. İçimizden bir kesimin kendilerine verilen mankurtluk rolünü nasıl şahsiyetleri haline getirdiklerini gördük.

Terör örgütlerin payandalığına soyunarak siyasal, sosyal, ekonomik kaos tetikçiliği yaparak, kendine ikbal devşirmeye çalışanların hala ortada dolaşıyor olabilmesinin başka izahı olabilir mi? Hala milletimize tek vaatleri eski Türkiye olanların durumlarını nasıl tarif edebiliriz? 81 ilimize yayılan dev projelerinden, savunma sanayi ürünlerimize, dış politikadaki duruşumuzdan, büyüme odaklı ekonomi programımıza kadar her şeye karşı çıkanları nasıl isimlendireceğiz?

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te okullara kar tatili!..

2022-01-17 22:04 - Gündem

Gaziantep’te avmler kapatma kararı aldı

2022-01-19 12:01 - Gündem

Gaziantep’te binlerce kişi yolda kaldı

2022-01-18 21:09 - Gündem

Karla Mücadelede Sınıfta Kaldık!

2022-01-18 21:22 - Gündem

Bir aile perişan oldu... 8 yaşında ki Ahmet sol gözünü kaybetti

2022-01-13 11:10 - Gündem

Gaziantep'te Elektrik Kesintisi 19 Ocak Çarşamba

2022-01-18 18:31 - Elektrik ve Su

Flaş... Flaş...Gaziantepli tanınmış Emniyet müdürünün de aralarında olduğu 15 müdür gözaltında...

2022-01-17 11:13 - Asayiş

AGİ kalktı yerine vergi iadesi geldi!

2022-01-17 15:08 - Ekonomi

Gaziantep için kritik uyarı

2022-01-16 18:31 - Gündem

Meteoroloji saat verip uyardı: Kar ve sağanak yeniden geliyor!

2022-01-17 09:22 - Gündem

İlgili Haberler

Murat Kurum, Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’ni ve Beyoğlu esnafını ziyaret etti

21:08 - Siyaset

Sanatçı Davut Güloğlu Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkan adayı oldu

20:38 - Siyaset

AK Parti’de 3’ü büyükşehir 15 belediye başkanı tekrar aday gösterildi

18:39 - Siyaset

Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı

13:39 - Siyaset

Pazar esnafı yerel yönetimler için Hatipoğlu’na dert yandı

12:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Nöbetçi Eczaneler 22 Nisan Pazartesi

17:33 - Sağlık

Gaziantep’te Defin Listesi 22 Nisan Pazartesi

17:30 - Defin Listesi

1 milyon 950 bin TL para ödüllü yarışmaya başvurular başladı

17:24 - Gündem

Gaziantep'te "Mercek" operasyonuyla çok sayıda kaçak silah ele geçirildi

17:19 - Asayiş

Tahmazoğlu çiftçilerle birlikte fide dikti

17:15 - Gündem