?>

Bakan Tunç önemli açıklama! Yalan haberi yayanlar hakkında harekete geçildi

Gazeteci Murat Yetkin'in öne sürdüğü Ceren Özdemir’i katleden ve müebbet hapis cezasına mahkum edilen Özgür Arduç'un açık cezaevine alındığı iddiası asılsız çıktı. Bakan Yılmaz Tunç ve DMM'den söz konusu iddia hakkında yalanlama geldi.

Gündem - 2 yıl önce

Gazeteci Murat Yetkin, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Özgür Arduç'la ilgili bir iddiayı gündeme getirdi. Yetkin, katil Arduç'un açık cezaevine alındığını iddia etti.

BAKAN TUNÇ'TAN YALANLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özgür Arduç’un açık cezaevine alındığı iddiasına tepki gösterdi.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

"Ordu’da evinin önünde Ceren Özdemir’i vahşice öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 30 yıl 58 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan hükümlünün açık cezaevine alındığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği için kanun gereğince açık ceza infaz kurumuna ayrılamaz.

Bu gerçek bilinmesine rağmen; kamuoyumuzda infiale sebep olabilecek bu asılsız iddianın adli yılın açıldığı bugün ortaya atılmış olması adalete duyulan güveni sarsmaya yönelik bir girişimdir.

En temel basın ilkelerine dahi uyulmadan yapılan yalan haber ve dezenformasyon; en başta Ceren Özdemir kızımızın ailesini derinden üzecektir.

Halkın haber alma özgürlüğünü suiistimal eden, kamu barışını bozmaya yönelik, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma girişimlerine karşı hukuki süreç başlatılmıştır."

Ordu’da evinin önünde Ceren Özdemir’i vahşice öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 30 yıl 58 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan hükümlünün açık cezaevine alındığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü,…

— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) September 1, 2023

DMM DE YALANLADI

Konunun kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir açıklama yaptı. Özgür Arduç iddialarını yalanlayan DMM, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen bir mahkumun açık ceza infaz kurumuna alınmasının mümkün olmadığını belirtti. 

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;Ceren Özdemir’i öldüren ve müebbet hapis cezasına mahkum edilen Özgür Arduç, açık cezaevine alındı" iddiası doğru değildir.Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen hükümlü Özgür Arduç, kanun gereğince açık ceza infaz kurumuna ayrılamaz.Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

İslahiye ve Nurdağı’nda Öğrencilerin Okul İhtiyaçları Büyükşehir’den!

2023-08-26 11:17 - Eğitim

GAİB’te Tekstilde Temiz Üretim ve Temiz Su Uygulamaları Çalıştayı

2023-08-30 10:27 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-26 08:03 - Kültür

Yunus Emre Enstitüsü, Afrin'de Türk Kültür Merkezi açtı

2023-08-30 20:39 - Kültür

Büyükşehir’den Gazi Şehirli Gençlere Temel Havacılık Eğitimi

2023-08-28 14:39 - Eğitim

Gaziantep’te kanlı hesaplaşma: Bir kişi ağır yaralandı

2023-08-31 08:41 - Asayiş

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-28 08:03 - Kültür

Bakan Kacır: TEKNOFEST, Milli Teknoloji Hamlesi'nin kalbi niteliğinde bir platform

2023-08-30 20:08 - Teknoloji

Adana'dan üniversite öğrencileri "Umut Işığı" adlı dron projesiyle TEKNOFEST'te

2023-08-29 13:09 - Teknoloji

Girişimci gençler hünerlerini TEKNOFEST Ankara'da sergileyecek

2023-08-30 15:39 - Teknoloji

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir iş birliği sıfır atık çalıştayı yapıldı

11:57 - Gündem

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda 5 Milyonluk Rekor

10:37 - Gündem

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Şahinbey 100. Yıl Tünelleri’nde Gece Çalışması

12:37 - Özel Haber

Kontrolden çıkan araç ağaca çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

12:22 - Asayiş

ABD'de 100 araçlık zincirleme kaza

12:18 - Asayiş

Gaziantep Büyükşehir iş birliği sıfır atık çalıştayı yapıldı

11:57 - Gündem

Masaj Salonunda Fuhuş Baskını: 14 Tutuklama!

11:17 - Asayiş