?>

Bakan Murat Kurum: 'Deprem bölgesindeki şantiyelerimizde çalışmalar tam gaz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 afet kentinde, depremzedelerin sıcak yuvalarını hızla inşa ediyor.

Gündem - 3 yıl önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “asrın felaketi” 6 Şubat depremlerinin en çok hissedildiği merkezlerden olan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapımına başlanan deprem konutlarının tamamlanmakta olduğunu bir video çalışmasıyla duyurdu. “Yükselen Anadolu” vizyonu ekseninde, şehirlerin afetlere karşı dirençli hale getirildiğinin ifade edildiği video paylaşımında, İslahiye'de yapımına başlanan deprem konutlarının hızla tamamlandığı belirtildi. Resmî sosyal medya hesabından videoyu paylaşan ve sürdürülen çalışmalara dair açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Deprem bölgesindeki şantiyelerimizde çalışmalar tam gaz. İslahiye'deki afet konutlarımızın çatısı göründü. Kurban Bayramı'na 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatını tamamlamış olacağız” dedi.

“Herhangi bir deprem esnasında vatandaşlarımızın çok rahat oturabileceği, hiçbir şekilde çekinmeyecekleri binalar yapılıyor”

Videoda, deprem konutlarının en son halleri ile süren inşaat çalışmalarından görüntüler yer aldı. Hazırlanan videoda inşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakanlık yetkilisi, “İslahiye'de 408 tane konut yapıyoruz. 17 tane blok var. 17 bloğun 2 tanesinin çatısı tamamlandı. 5 binamızın kaba inşaatı tamamlandı, 3 binamızın da kaba inşaatı devam ediyor. Bu binalar, radye temel üzerine perde kalıp sistemiyle yapılan betonarme binalardır, çok güvenilir binalardır. Herhangi bir deprem esnasında vatandaşlarımızın çok rahat oturabileceği, hiçbir şekilde çekinmeyecekleri binalar yapılıyor. Aynı zamanda sosyal alanları olan, yeşil alanları olan, her şeyi düşünülmüş siteler bunlar.” ifadelerine yer verildi.

Emre Sertdemir - Metin Başar

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey’de öğrencilere bisiklet müjdesi

2023-05-17 16:09 - Gündem

Oyuncular Berrak Tüzünataç ve Serenay Sarıkaya oylarını kullandı

2023-05-14 14:09 - Magazin

Trafik Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

2023-05-17 12:55 - Yaşam

ŞAPKANIZI ÖNÜNÜZE ALIP DÜŞÜNÜN

2023-05-15 10:35 - Gündem

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-15 08:02 - Kültür

KPSS başvuru tarihi belli oldu

2023-05-16 10:15 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-16 08:02 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-18 08:03 - Kültür

ÖSYM, deprem bölgesinden KPSS'ye başvuran adaylardan ücret almayacak

2023-05-16 15:09 - Eğitim

Selimiye Camii'nin dev kubbe aleminin montajı başladı

2023-05-11 21:39 - Kültür

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem