?>

Bakan Koca Adıyaman'ın eksikliklerinin kısa sürede giderileceği sözünü verdi

AK Parti Adıyaman milletvekilleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelerek ilin sağlık alanındaki talep ve beklentilerini dile getirdi. Adıyaman’ın sağlık alanındaki ihtiyaçları, yatırımlar ve eksiklikler masaya yatırıldı.

Gündem - 2 yıl önce

AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan, Av. Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaret ederek Adıyaman’ın sağlık alanındaki talep ve beklentilerini iletti.

Bakan Koca’yı makamında ziyaret eden AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adıyaman’ın sağlık alanındaki ihtiyaçları ele alındı, yatırımlar ve eksiklikler masaya yatırıldı.

300 YATAKLI KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan, Av. Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaretinde, 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin inşaat sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanarak, inşaatının 29 ekim tarihinde bitecek şekilde inşaat faaliyetlerinin hızlandırılmasını istedi.

Milletvekilleri aynı zamanda, "150 Yataklı Devlet Hastanesi" inşaat faaliyetlerinin hızlandırılması, kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin onarımının yaptırılması, Çelikhan 35 Yataklı Devlet Hastanesi ve 20 daireli lojmanı inşaatının ihalesinin yapılarak en kısa sürede hizmete açılmasının sağlanmasını istedi.

SAĞLIK ALANINDA ACİL ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKEN İHTİYAÇLAR

Kahta ASM binasının Kahta ADSM (Diş Polikliniği) olarak faaliyete açılacak şekilde bakım onarımının yapılması ve Kahta Devlet Hastanesinde diş bölümünün buraya alınarak acil kapasitesinin arttırılmasını da isteyen AK Parti Adıyaman Milletvekilleri, 25 Üniteli Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapımı, İl Sağlık Müdürlüğü ve 1 Nolu ASM Hizmet Binası Yapım İşinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınmasının sağlanması, 3 bin metre kare kapalı alana sahip İl SAKOM Merkezi, UMKE birimi ve deposu, soğuk zincir aşı deposu ve genel malzeme deposunun bitirilmesini talep etti.Milletvekilleri, kadın doğum çocuk hastanesi ve morfoloji binası inşaatının acil olarak bitirilmesi gerekliliğini, eğitim ve araştırma hastanesinde depremden sonra oluşan hasarın yaptırılması, 100 yataklı fizik tedavi hastanesi projesinin faaliyete açılması, Gölbaşı Devlet Hastanesinde bakım ve onarım yapılması ve izolasyonun yaptırılması, Suvarlı 2 hekimli ASM + 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu inşaatının tamamlanması, ihtiyaç duyulan plastik cerrahi, çocuk cerrahi, radyoloji, KBB, ortopedi, cildiye, onkoloji branşları için doktor, sağlık ve diğer personel ihtiyaçları, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası ve ilçelerimizdeki devam eden sağlık projelerin hızlandırılmasını istedi.

Milletvekilleri aynı zamanda Adıyaman merkez ve Gerger’de 112 acil istasyonları ve tam donanımlı ambulans ile Besni ilçesine MR cihazı taleplerini de dile getirdi.

KOCA SÖZ VERDİ

Bakan Koca, ziyaretlerinden dolayı milletvekillerine teşekkür ederek, sağlık alanındaki ihtiyaç ve taleplerin kısa sürede giderileceği sözünü verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Lahmacun, pide ve böreğe sakatat eti girmeyecek

2023-07-10 09:39 - Yeme İçme

Türkiye'den yılın ilk yarısında 5,4 milyon dolarlık pul biber ihracatı!

2023-07-10 09:54 - Yeme İçme

Kastamonu Üniversitesi'nin en yaşlı öğrencileri dereceyle mezun oldu

2023-07-08 18:08 - Eğitim

Türkiye'nin tarihi güzellikleri gün yüzüne çıkartılıyor

2023-07-08 11:09 - Kültür

Gaziantep'te 5 cinayet zanlısı tutuklandı

2023-07-11 11:48 - Gündem

Dünya nüfusu 8 milyarı geçti ancak nüfus artış hızı düşüşte!

2023-07-10 15:19 - Gündem

Gaziantep'te bekçilere bıçaklı saldırı: 2 yaralı

2023-07-13 04:38 - Gündem

Yurt Dışından Telefon Almak Artık Mantıklı Değil! Pasaport kayıt ücretine zam geldi!

2023-07-07 09:19 - Teknoloji

Sesi duyan ihbar etti! Eve giren ekipler dehşete düştü

2023-07-12 13:08 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 10 Temmuz Pazartesi

2023-07-10 17:06 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem