?>

Aziz Yıldırım yıllar sonra konuştu! 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili iddiaya net yanıt

Fenerbahçe'nin efsane başkanı Aziz Yıldırım, uzun süren sessizliğini bozdu. 1959 yılı öncesi şampiyonlukların sayılması ile ilgili Galatasaray'la yaşanan gerilime ilişkin konuşan Yıldırım, Türker Aslan tarafından kendisine yöneltilen şampiyonluklar için müracaat etti ve

Spor - 5 yıl önce

Fenerbahçe'de 20 sene başkanlık yapan Aziz Yıldırım, 2018 yılında koltuğunu Ali Koç'a devretmişti. Fenerbahçe'ye ilişkin herhangi bir konu hakkında konuşmayan Yıldırım, uzun süren sessizliğini bozdu. A Spor'da Ahmet Selim Kul'a konuşan eski başkan, gündemdeki birçok konuyu değerlendirdi.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"BENİM ÜZERİMDEN SAVAŞ AÇMAK APTALLIKTIR"

"3 senedir susuyorum ama artık konuşmam gerekti. Çünkü Galatasaray Kulübü Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe'ye savaş açma yoluna gitti. Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe'nin kendisiyim. Ben Fenerbahçe için hapis yattım. Böyle bir isim üzerinden Fenerbahçe'ye savaş açmak yanlıştır ve aptallıktır. Bu savaşı açarsanız kaybedersiniz. 2014'te, TFF'ye müracaat etmek üzere bir çalışma grubu oluşturduk. Bunu kongrede söylüyorum. Kaba olarak düşünürsen, benim zekamı ölçemediğin için, anlamıyorlar. 2 şampiyonluk sığmıyor diyorum, niye diyorum, yayın payı hakkında diyorum."

"YALAN SÖYLÜYORLAR, MÜRACAAT ETMEDİK"

"Bu şampiyonluk konusunda ben yayın hakları için itiraz ettim. Bugün Türker Aslan'ı dinledim, 'Biz karar verdik. Müracaat reddedildi' diyor. Yalan söylüyorlar. Ben hiçbir zaman müracaat etmedim. Ret falan yok. Hafızalarında geçmiş yok. Sen Beşiktaş adına nasıl karar verdin? Zaten benim konuşmam 2017'de. Bursa'nın şampiyonluğundan da bahsettim."

"FETÖ GİBİ KONUŞMAMI KESMİŞLER ÖYLE VERMİŞLER"

"Bugün GS TV'yi izlerken Galatasaray adına utandım. Montaj yapıp, FETÖ'nün yaptığı gibi konuşmamı kesip doğramışlar sonra da 'Aziz Yıldırım böyle böyle dedi' diyorlar. Beni içeriye çekmesinler. Ben Fenerbahçe'nin haklı olduğu tüm davalarda Fenerbahçe'nin yanındayım. Bunu Galatasaray camiasını kafasına soksun."

"FENERBAHÇELİLER BÖLÜNMESİN"

Bir diğer konu da Fenerbahçe Cumhuriyeti. Biz bunu sporun cumhuriyeti olarak söyledik. Bu ülke tabii ki Türkiye Cumhuriyeti'dir. Fenerbahçeliler bölünmesinler. İdare edenler de akıllı strateji uygulasınlar ve çalışsınlar. Onlara mesajım bu.

TÜRKER ASLAN NE DEMİŞTİ?

TFF'nin geçmiş yıllarda Tahkim Kurulu başkanlığını yapan Türker Arslan, Fenerbahçe'nin 1959'dan önceki şampiyonluklarının sayılmasına ilişkin yaptığı açıklamaların üzerine GS TV'de canlı yayına bağlanmış, "15 sene Tahkim Kurulu'nda görev yaptım, 15 sene de başkandım. Haluk Ulusoy'un başkan olduğu dönemde Fenerbahçe başvuru yaptı, biz bunu reddettik. Bu ancak Tahkim Kurulu ve TFF'nin arşivinde bulunur. Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu bir karar varken, tekrar gündeme getirilemez." ifadelerini kullanmıştı.

F.Bahçe'den G.Saray'a olay yaratacak sözler! Şampiyonluk tartışmasında gerilim tırmanıyorGalatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay: Rekabette geri kalmanın çaresizliğiFenerbahçe'den Galatasaray'a hodri meydan: Türkiye önünde tartışmaya davet ediyoruz
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 17 yaşındaki genç intihar etti!

2021-03-28 18:15 - Gündem

Marketlerin çalışma saatleri değişti! Hafta içi ve hafta sonu marketler kaçta kapanıyor?

2021-04-01 22:46 - Gündem

Gaziantep'te İmarsız mahalleler ‘Hayat’ bulacak…

2021-04-01 01:25 - Gündem

SON DAKİKA... Gaziantep'te sokağa çıkma yasağı yeniden geldi

2021-03-29 23:16 - Gündem

Gaziantep'te okul karantinaya alındı

2021-03-29 14:01 - Gündem

Gaziantep'in eğitim öğretim tablosu değişti!

2021-03-30 01:36 - Gündem

Ünlü Baklavacının oğlu yaşam savaşı veriyor-

2021-03-31 23:15 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kısıtlamaları açıkladı

2021-03-29 22:14 - Gündem

29 Mart 2021 Gaziantep'te vefat edenlerin listesi

2021-03-29 23:40 - Defin Listesi

Şahin Bey kimdir?

2021-03-29 14:17 - Gündem

İlgili Haberler

Burak Yılmaz istifasından döndü, yeniden dümene geçti!

23:00 - Spor

Gaziantep Kurtuluş Kupası’na Erdem Koleji’nin genç yetenekleri damga vurdu

14:25 - Spor

SANKO Okulları’nın okçuluk başarısı

19:39 - Spor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Basketbolda namağlup unvanla şampiyonu

10:24 - Spor

Gaziantep'in şampiyonları, Şahin ile bir araya geldi

10:19 - Spor

Günün Manşetleri

Traktörle tarla sürerken kafasını ağaç dalına çarpıp düşen çiftçi hayatını kaybetti

16:28 - Asayiş

Gece kulübünde 2 kişiyi öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

14:03 - Asayiş

Uzm. Dr. Erdoğan: "Çocukluk çağında döküntülü hastalıklar sık görülür"

13:55 - Sağlık

Tıbbi Biyokimya Uzmanı Uzm. Dr. Orhan’dan ailelere uyarı

13:48 - Sağlık

Doç. Dr. İrfan Koca: "Teknoloji kullanımı arttıkça fıtık oranı yükseliyor"

13:41 - Sağlık