?>

Avrupa şampiyonu A Milli Voleybol Takımı, olimpiyat elemeleri için Japonya'ya gitti

Avrupa şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu mücadelesi için Japonya'ya gitti.

Spor - 2 yıl önce

İstanbul

Millilerin bir kısmı takım otobüsüyle, bir kısmı da kendi araçlarıyla İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne geldi.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik, keyiflerinin yerinde olduğunu belirterek, "Yorgunum ama çok mutluyuz. Yeni bir hedefe doğru yola çıkmak üzereyiz. Çok kısa bir zamanımız vardı ama hiç şikayetçi değiliz, onu söyleyebilirim." dedi.

Bu yazın üçüncü ve son önemli turnuvası için yola çıktıklarına dikkati çeken Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer gelecek sene Paris hayallerini gerçekleştirmek istiyorsak bu elemeye de çıkmamız gerekiyor ki hayalleri kurabilelim gerçekten. Bu yüzden birkaç gün de erken gidiyoruz. Adaptasyon sürecini orada atlatacağız. Hem dinlenmeye devam edeceğiz hem konsantrasyonumuzu, kafamızı toplayacağız. O yüzden hazırlık dönemimizi yaptık. İnşallah güzel bir yolculuk sonunda sağ salim varacağız."

Aslı Kalaç: "Dünya birincisi olarak gidiyoruz"

Milli oyuncu Aslı Kalaç da motive bir şekilde Japonya'ya gittiklerini dile getirdi.

Şu ana kadar iki turnuva oynadıklarını hatırlatan Aslı, "İkisinden de kupayla ayrıldık. Buradan da inşallah namağlup ayrılacağız. Hedefimiz bu. Büyük bir motivasyonla gidiyoruz. Fakat orada Brezilya var. Ev sahibi Japonya var. Yani güçlü rakiplerimiz de var. Çok iyi çalışıp, çok iyi hazırlanıp o maçların da üstesinden geleceğimize inancım tam." ifadelerini kullandı.

Brezilya ve Japonya'nın da dünya birincisi milli takımdan korkacağı düşüncesinde olup olmadığı sorulan Aslı Kalaç, "Oraya hem dünya birincisi hem Avrupa birincisi olarak gidiyoruz. Onların üzerine baskı kurduğumuzu düşünüyoruz. Fakat bizim üzerimizde de bunun hafif bir baskısı olabilir. Biz de dünya bir olarak gidiyoruz. Bakalım, göreceğiz." dedi.

Eda Erdem Dündar: "Paris Olimpiyatları'na bileti almak istiyoruz"

Takım kaptanı Eda Erdem Dündar, yorgun olduğunu söyleyerek, "Dünya birinciliğini garantilediğimiz için aslında biraz formalite olacak oynayacağımız turnuva. Ama yine de yazın son turnuvasını hedeflediğimiz şekilde bitirmek istiyoruz ve alnımızın akıyla tüm maçları kazanıp Paris Olimpiyatları'na bileti almak istiyoruz. Zaten takımda da hava çok güzel. Bu iki şampiyonluk üzerine bu turnuva da bence istediğimiz gibi geçecek diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Takım arkadaşı Aslı Kalaç'ın, "Dünya birinciliğinin takıma sorumluluk getirdiği" yönündeki sözlerinin hatırlatılarak, dünya birinciliği sorumluluğunu taşıyıp taşımadıkları sorusunu yanıtlayan Eda, şunları söyledi:

"Sorumluluk hiçbir zaman bitmiyor. Tabii ki dünya bir numarası olmayı korumak isteriz. Ama bence Aslı şöyle demek istemiş olabilir; artık çıtayı o kadar yükselttik ki herkes bizden kaliteli, mücadele eden, sürekli mücadeleyi bırakmayan, son topa kadar savaşan bir takım görmek isteyecektir. Bunu devam ettirmek bizim için zaman zaman zor olsa da, çünkü biz de insanız, hani profesyonel anlamda spor yapıyoruz ama zaman zaman performanslarımız düşebilir. Ama genele baktığımızda tabii ki sorumlulukları çok fazla."

Gizem Örge ve Simge Aköz'ün görüşleri

Çok yoğun bir tempodan geçtiklerini ve enerjisinin azaldığını kaydeden milli oyuncu Gizem Örge de, "Ama sonuçlar güzel olduğu için çok keyifli geçiriyoruz. Bu yaz için son hedef kaldı; olimpiyat bileti almak. Önemli. O yüzden yorgunluğu düşünmeden milli forma için savaşmaya devam." değerlendirmesinde bulundu.

Gizem, takım atmosferi ve enerjisinin çok iyi olduğunu vurgulayarak. "O yüzden olimpiyat oyunlarında devam ettirebileceğimizi düşünüyorum. Erken gidiyoruz, dinlenme, hazırlık için de vaktimiz olacak." diye konuştu.

Simge Aköz ise, iki kupanın ardından yeni turnuvaya gitmenin heyecan verici olduğunu belirterek, "O yüzden enerjimiz hiç aslında kaybolmuyor. Bu sezonu böyle devam ettirdiğimizi için çok mutluyuz. Olimpiyat elemeler de çok güzel geçecek diye umuyorum. Biraz erken gidiyoruz ama aslında bu bizim hazırlığımız için, konsantre olmak için çok önemli. Turnuvadan sonra rehavet oluyor çoğu zaman. Bundan uzak kalmak izin erken gitmek bence iyi oldu." görüşünü paylaştı.

Milliler, Kore Hava Yolları'na bağlı uçakla saat 21.20'de Tokyo'ya havalandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Liselerde sınıf tekrarı, devamsızlık ve açık öğretime geçişlere ilişkin düzenleme

2023-09-08 15:01 - Eğitim

Gaziantep'te 100 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye desteği

2023-09-07 14:35 - Eğitim

Okuma yazma kursuna katılan "Antepli" kadınlar yaşamlarını kolaylaştırıyor

2023-09-08 14:31 - Eğitim

Okullarda ilk zil uyum eğitimi için çaldı

2023-09-04 11:37 - Eğitim

Depremden etkilenen illerde okullarda uyum eğitimi başladı

2023-09-04 12:08 - Eğitim

Gaziantep’te Defin Listesi 02 Eylül Cumartesi

2023-09-02 16:36 - Defin Listesi

Japonya, Ay'a iniş aracı taşıyan H2A roketini uzaya gönderdi

2023-09-07 08:39 - Teknoloji

Togg'un Gemlik'teki Teknoloji Kampüsü'nde devam eden çalışmalar görüntülendi

2023-09-06 10:39 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan, eski bakan Necmettin Cevheri için taziye mesajı

2023-09-06 01:11 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'da

2023-09-08 16:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Burak Yılmaz istifasından döndü, yeniden dümene geçti!

23:00 - Spor

Gaziantep Kurtuluş Kupası’na Erdem Koleji’nin genç yetenekleri damga vurdu

14:25 - Spor

SANKO Okulları’nın okçuluk başarısı

19:39 - Spor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Basketbolda namağlup unvanla şampiyonu

10:24 - Spor

Gaziantep'in şampiyonları, Şahin ile bir araya geldi

10:19 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş