?>

Asırlık "Hamidiye Su" adının "HMD" olarak değiştirildiği iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi Hamidiye A.Ş. tarafından satılan ve asırlık geçmişi bulunan su markası "Hamidiye"nin adının "HMD" olarak değiştirildiği iddiası sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in emriyle ve adı verilerek şehre kaliteli içme suyu sağlamak amacıyla kurulan "Hamidiye Su" markasının değiştirildiği iddiası üzerine İBB'ye yönelik eleştirilerini dile getirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de konuya ilişkin paylaşımında, "Hiçbir hizmet ve proje üretmeden aziz İstanbul'a dört yıl kaybettiren CHP'li İBB Başkanı, Hamidiye Su markasını HMD'ye dönüştürmesiyle bir kez daha niyetinin çalışmak değil, değersizleştirmek olduğunu göstermiştir. 121 yıllık bir markanın ismini değiştirmek marka yönetimi değil, kurumsal hafızayı ve bilinirliği yok etmektir." ifadelerini kullandı.

Millet adına bu değişikliğin nedenini sorduklarını ifade eden Kabaktepe, "Hamidiye ismi sizleri neden rahatsız etti? 121 yıldır İstanbul'umuzun doğal ve sağlıklı su ihtiyacını karşılayan bir kurumun adını değiştirmekle neyi amaçladınız?" sorularını yöneltti.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "4 yılda İstanbul'a bir bardak yeni içme suyu kaynağı kazandıramayan İBB Başkanı, bu konudaki vizyonsuzluğunu, beceriksizliğini ve çaresizliğini tarihi 'Hamidiye Suyu' ismini değiştirerek kapatmaya çalışmış. İstanbullular bu vizyonsuzluğu ve çaresizliği görüyor, İstanbullular her şeyin farkında." değerlendirmesinde bulundu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Hamidiye Kaynak Suları'nın sadece bir marka olmadığını, Sultan II. Abdülhamid Han'ın İstanbul'a içme suyu sağlamak için kurduğu tarihi bir değer olduğunu vurgulayarak, "Adını 'HMD' yapmak da bir marka değişikliği değil, tarihe çok ileri derece bir hürmetsizliktir. Bu kadarı sizin için bile fazla, yapmayın." ifadelerini kullandı.

"HMD isimli ikinci bir su markası piyasaya sunuldu"

Tepkiler üzerine İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hamidiye Suyun adı HMD olarak değişti iddiaları gerçek dışıdır. Tarihimizden miras Hamidiye Suyun adı değişmemiştir, kimse de değiştiremeyecektir. Piyasadaki tüm güçlü ve büyük su markalarının ikinci bir markası daha vardır. Her geçen gün büyüyen Hamidiye Su şirketimiz de 'HMD' isimli ikinci bir su markası piyasaya sunmuştur. Hamidiye Su üzerinden yapılan kara propaganda faaliyetlerine ve sahiplerine itibar etmeyiniz."

Haftanın Öne Çıkanları

Hastaneye kaldırılan Madonna taburcu edildi

2023-06-30 02:39 - Magazin

Kuru Pastaya Talep Arttı, Ustalar Mesai Yaptı

2023-06-27 10:13 - Yeme İçme

Hollanda'da başörtüsünü yasaklayan Dilan Yeşilgöz'ün babası bakın kim çıktı!

2023-06-29 18:09 - Gündem

Aşiret düğününde geline 4 kilo altın, damada 6 milyon TL takıldı

2023-06-25 11:39 - Kültür

fizy’den bayrama özel yeni listeler

2023-06-29 11:08 - Kültür

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine 'dijital diploma' verecek

2023-06-25 10:39 - Eğitim

Gaziantep’te kafa kafaya çarpışan iki araçta 6 kişi hayatını kaybetti

2023-06-24 03:09 - Asayiş

Alacak verecek kavgasında silahlar konuştu: 1 ölü, 1 yaralı

2023-06-26 10:58 - Asayiş

Resmi Gazetede Bugün

2023-06-24 08:03 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 24 Haziran Cumartesi

2023-06-24 17:36 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem