?>

ASELSAN bu yılın ilk yarısında 18,1 milyar liralık ciroya ulaştı

ASELSAN'ın bu yılın ilk 6 aylık dönemde karı yüzde 42 artarken, cirosu da yüzde 67 büyüyerek 18,1 milyar liraya ulaştı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin brüt karı, geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 68 artarken, faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62 artış göstererek 4,4 milyar liraya yükseldi.

FAVÖK marjı yüzde 24 olarak gerçekleşti. ASELSAN'ın net karı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artarak 5,4 milyar liraya çıktı. ASELSAN'ın 6 aylık cirosu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 büyüyerek 18,1 milyar liraya ulaştı.

Şirketin öz kaynaklarının aktife oranı ise yüzde 51 olarak kayıtlara geçti.

"ASELSAN'ın bakiye siparişleri 8,4 milyar dolara ulaştı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketin sürdürülebilir büyümesine devam ettiğini vurguladı.

ASELSAN'ın yılın ilk 6 ayında yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ettiğine vurgu yapan Akyol, "Bu yılın ilk yarısını yüksek bir karlılık oranı ve başarıyla geride bıraktık. Yeni sözleşmelerin altına da imza attığımız 2023 yılının ilk yarısında ASELSAN'ın bakiye siparişleri 8,4 milyar dolara ulaştı. 2023 yılının ilk 6 ayında tedarikçilerimize yaklaşık 17,8 milyar lira ödeme yaptık. Yılın ilk 6 ayında 68 adet ürünün millileştirilmesini başarı ile tamamladık. Türkiye'ye askeri teknolojide liderlik ederken, son 5 yılda millileştirdiğimiz ürün sayısını 738'e çıkardık. Böylece 900 milyon doların üzerindeki bir büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık." değerlendirmesinde bulundu.

Akyol, 6 aylık dönemde önemli ihracat sözleşmeleri de imzaladıklarının bilgisini verdi.

Söz konusu sözleşmelerin olumlu yansımalarını bundan sonraki dönemlerde göreceklerini bildiren Akyol, "Önümüzdeki dönemde ihracatımızı artırmak, yüksek teknolojiye odaklanmak ve daha fazla millilik oranına ulaşmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

İstikrarlı büyümeyi devam ettirirken, sürdürülebilirlik konusunda da Türkiye'nin milli gücü olmaya devam ettiklerine vurgu yapan Akyol, şunları kaydetti:

"Bu nedenle sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir teknoloji firması olma vizyonunu benimsiyoruz. Ürettiğimiz ileri teknolojilerle hayatın birçok farklı alanında önemli görevler üstlenirken, sürdürülebilirliği de ön plana alıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında kullanıcılarımıza sunduğumuz rekabet gücü yüksek çözümlerle ülkemizin katma değerli ihracat hedeflerine en yüksek girdileri sağlayacağız. Milletimizden aldığımız güçle, çığır açıcı milli projelere imza atmayı sürdüreceğiz."

Haftanın Öne Çıkanları

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-14 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-10 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-15 08:04 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-12 08:03 - Kültür

Gaziantep'te uyuşturucu satıcısı mahalleliye saldırdı: 1 ölü, 4 yaralı

2023-08-13 20:39 - Asayiş

Mardinli çobanın Chicago'ya uzanan başarı hikayesi

2023-08-09 13:38 - Eğitim

Gaziantep'te deprem paniği!

2023-08-09 12:17 - Gündem

Son Dakika! Nizip Devlet Hastanesinde Silahlı Kavga! Çok Sayıda Yaralı var

2023-08-10 15:43 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 14 Ağustos Pazartesi

2023-08-14 17:03 - Defin Listesi

Gaziantep'te İşçi servisi tıra ok gibi saplandı: 1 ölü, 6 yaralı

2023-08-14 02:09 - Asayiş

İlgili Haberler

Döviz Piyasasında Yeni Gün: Rakamlar Açıklandı

08:16 - Ekonomi

Altın rekor seviyeye yakın seyrediyor

08:05 - Ekonomi

Akaryakıta zam kapıda

07:58 - Ekonomi

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar Oldu? 19 Ocak 2026 Güncel Kurlar

08:02 - Ekonomi

Altın Fiyatlarında Son Durum: 19 Ocak 2026 Tablosu

07:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şahinbeyli kadınlar üretiyor

15:39 - Gündem

Konyaspor, Gaziantep FK maçının hazırlıklarına başladı

14:36 - Spor

PFDK'dan Burak Yılmaz'a 3 maç men cezası

14:18 - Spor

Yılmaz’dan Şehit Kamil’i anma mesajı

13:52 - Gündem

Gaziantep Valiliğinden kar uyarısı

13:36 - Özel Haber