?>

Anadolu Ajansı'ndan İmamoğlu'na tazminat davası

Anadolu Ajansı, 14 Mayıs gecesi, 'Biz öndeyiz, AA'ya aldanmayın onlar yalancı insanlar' diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Gündem - 3 yıl önce

İmamoğlu'nun yalanı gerçeği ortaya çıkardı! İşte Erdoğan farkı

GALERİNİN DEVAMI

Anadolu Ajansı, Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinin yapıldığı 14 Mayıs gecesi “Biz öndeyiz. AA’ya aldanmayın, onlar yalancı insanlardır” diyerek ajansı suçlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ajans avukatlarının Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, İmamoğlu’nun asılsız iddia ve paylaşımlarla alenen hakaret ve halkı tahrik ederek Anadolu Ajansı’nı hedef gösterdiği ve itibarına saldırıda bulunduğu belirtildi.

İmamoğlu’nun açıklamaları nedeniyle bazı abonelerin Anadolu Ajansı ile işbirliğini sonlandırdığı belirtilen dilekçede, ajansın ticari zarara uğradığı vurgulandı. Dilekçede İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından sosyal medyada ajansı hedef alan hakaret içerikli birçok paylaşım yapıldığı belirtildi, bunun da manevi zarara yol açtığı ifade edildi. Anadolu Ajansı manevi zararlarının tazmini için İmamoğlu’dan 100 bin liranın tahsilini istedi.

İmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalar

Sandığı ilk terk eden İmamoğlu oldu: Seçimi kaybetti, İstanbul'u hatırladı

Seçim sonucu sonrası İmamoğlu çark etti: İnancım gereği öyle dedim

CAN GÜVENLİĞİ HEDEF ALINDI

Dilekçede dikkat çeken diğer unsur AA çalışanlarının seçim günü karşı karşıya kaldığı saldırılar oldu. İmamoğlu’nun gerçek dışı ve provokatif söylemleri nedeniyle sahada görev yapan AA çalışanlarının töhmet altında kaldığı vurgulanan dilekçede, İBB Başkanının açıklamaları üzerine sandık başında veri toplayan bazı AA çalışanlarının sözlü ve fiili saldırıya uğradığı ifade edildi.

CHP'Lİ DOĞAN'IN İFADESİ DİLEKÇEYE GİRDİAjans avukatlarının mahkemeye sunduğu dilekçede, İmamoğlu’nun AA hakkındaki açıklamalarıyla toplumsal bir dezenformasyona yol açtığı belirtildi. Ekrem İmamoğlu seçim gecesi oy sayımı sürerken kameraların karşısına geçerek “Öndeyiz” açıklaması yapmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önde göründüğü AA’yı “Yalan söylemekle” suçlamıştı.

İmamoğlu’nun suçlamalarının kabul edilemez olduğu belirtilen dilekçede CHP’nin teknoloji ve siber güvenliğinden sorumlu yetkilisi Sedat Doğan’ın açıklamaları da delil olarak yer aldı. Sedat Doğan kişisel sosyal medya hesabında seçim gecesi CHP’de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve İmamoğlu’nu yalanlayarak “Bizim ekranımızda Kılıçdaroğlu hiçbir zaman kazanmıyordu” demişti. Dilekçede ayrıca AA verilerinin YSK’nın açıkladığı verilerle bire bir örtüştüğü, bu durumun AA’nin verilerinin güvenilirliğini ortaya koyduğu da ifade edildi.

"ÖNDEYİZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM genel seçimlerinin yapıldığı 14 Mayıs gününe İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu Ajansı’nı hedef alan sözleri damgasını vurmuştu. İBB Başkanı İmamoğlu, oyların sayımı sürdüğü sırada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte kameraların karşısına geçmiş, AA verilerinin aksine Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışı önde götürdüğünü açıklamıştı. AA verilerinin doğru olmadığını ifade eden İmamoğlu “Öndeyiz, kazanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ELEŞTİRİ OKLARI İMAMOĞLU'NA YÖNELDİ

İlerleyen saatlerde İmamoğlu’nun açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İBB Başkanı, CHP tabanını yanlış yönlendirdiği ve yalan söylediği gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz de konuk olduğu bir televizyon programında İmamoğlu’na yanıt vermiş, söz konusu ifadeleri nedeniyle İBB Başkanına dava açılacağını açıklamıştı. Karagöz “Atatürk’ten bize emanet kalan bu kurumun itibarını korumak genel müdür olarak benim vazifemdir” demiş, “2500 arkadaşım, gece gündüz çalışarak Anadolu Ajansının itibarlı bir kurum olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Buna rağmen birisi hala manipülasyon yapıyorsunuz diyorsa tabii ki dava açacağız” ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu bu eleştiriler üzerine ikinci tur oylamanın yapıldığı 28 Mayıs gecesi kameralardan uzak durmuş ve açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

TAZMİNAT GELİRİ SEMPOZYUMA HARCANACAK

AA yönetimi İmamoğlu’ndan elde edeceği tazminat tutarını, ileride düzenlenmesi planlanan Yalan ve Dezenformasyonla Mücadele sempozyumunun masraflarını karşılamak için kullanacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Eski manken Deniz Akkaya, sanatçı Haluk Levent'in şikayeti üzerine ifade verdi

2023-05-26 16:55 - Magazin

Şehitkamil Sahnesi ve AGRO park projelerinde sona gelindi

2023-05-30 14:54 - Kültür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dördüz sürprizi

2023-05-30 13:33 - Yaşam

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-01 08:03 - Kültür

Bakan Özer: "100 öğrencisi olan her okula rehber öğretmen atanacak"

2023-05-27 10:29 - Eğitim

Seçimler bitti

2023-05-29 10:03 - Gündem

Depremlere meydan okuyan tarihi Palu Köprüsü ilk günkü ihtişamını koruyor

2023-05-31 11:09 - Kültür

Yükseköğretim Kurulundan vakıf üniversitelerine ücret uyarısı

2023-05-27 14:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-27 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-29 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

16:24 - Gündem

Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu

16:18 - Gündem

Yılmaz, gençleri başkentte karşıladı

16:12 - Gündem

Büyükşehir’in yeni konut müjdesinin şartları belli oldu

15:27 - Gündem

Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı

12:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında Gazianteplilere Uygulamalı Eğitim

10:43 - Sağlık

Mobil Kaçak Trafolar Dronlardan Kaçamadı

10:30 - Asayiş

Adana'da 15 yıllık sözleşme kavgası: Müteahhit oto lastikçide vuruldu

10:16 - Asayiş

Şahinbey’de Kadınlara Yönelik Geniş Katılımlı Kanser Taraması Etkinliği

09:56 - Sağlık

HPV Aşısı Kadın Sağlığında Hayati Rol Oynuyor: Erken Aşılama Uyarısı

09:51 - Sağlık