?>

Akhisar'da hastaneyi sel suları bastı, hastalar tahliye edildi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde sağanak sonrası sokaklar göle döndü, birçok ev ve işyeri ile Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesini su bastı. Hastanede tedbir amaçlı hastalar tahliye edilirken 13 hasta da başka hastaneye sevk edildi.

Asayiş - 2 yıl önce

Akhisar ilçesinde saat 16.00 sıralarında başlayan ve 3 saat etkili olan sağanak metrekareye yaklaşık 80 kilogram düştü. Sokaklar göle dönerken, ev ve iş yerlerini ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesini su bastı. Sokaklarda yaklaşık 60 santimetre yüksekliğinde suyla dolarken arabalarda su içinde kaldı. İlçedeki bir pazaryerinin çatısı da aşırı yağışlara dayanamayarak çöktü. Büyük maddi hasarın yaşandığı su baskınlarında ekiplerin tahliye çalışması devam ediyor.

Yağışlar sonrası Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde elektrikler kesilirken, hastalar ambulanslarla çevre ilçe ve il merkezindeki diğer hastanelere sevk edildi. İzmir, Afyon, Balıkesir ve Manisa'daki ambulanslar da takviye olarak ilçeye sevk edildi. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 300 ihbar aldık ve bu ihbarlara MASKİ ekipleri, itfaiye ve AFAD ekipleri müdahale ediyor. Şuan hastanenin bodrum katında da yaklaşık 50 santimetre yüksekliğinde su var.

Güvenlik amacıyla elektrikler kesildi ve durumu kritik olan 13 hastamız başka hastanelere sevk edildi. Yarından itibaren hasar tespit çalışmalarına başlanacak. Hasar tespitleri hem şehir merkezinde hem de tarım arazilerinde iki yönden çalışmalar yapılacak. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre son 24 saatte 80 kilogram metrekareye yağış düşmüş. Bunun 60 kilogramı felaketin yaşandığı zaman aralığında. Tek tesellimiz yaralanma ve can kaybımızın olmaması." dedi.

Sadık Cangel - Önder Aydın - Barış Gezici 

Haftanın Öne Çıkanları

Moda tasarımcısı Ayşegül Eraslan’dan rüya gibi defile

2023-06-17 14:38 - Magazin

Gaziantep'te YKS'nin ilk oturumu başladı

2023-06-17 10:55 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Gaziantep’te öğrencilerle buluştu!

2023-06-15 16:22 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-17 08:03 - Kültür

Baba-kız, adliye çıkışı takip edilerek öldürülmüş

2023-06-16 16:08 - Asayiş

19 milyon öğrenci yarın karne alacak

2023-06-15 15:28 - Eğitim

GİBTÜ’den büyük başarı!

2023-06-12 10:37 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "İlk ödevimiz bölgedeki vatandaşlarımızı mağdur etmemek"

2023-06-15 13:17 - Eğitim

190 yıllık tarihi yapının yıllardır bitmeyen restorasyonunda sona gelindi

2023-06-17 10:09 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-13 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 2 bin 357 şahıs yakalandı

15:03 - Asayiş

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Otomobili görenler gözlerine inanamadı

12:49 - Asayiş

Caddede güpegündüz bali çekip kendinden geçti

12:38 - Asayiş

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem