?>

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AKPM'de onaylanan rapora tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) onaylanmasını kınadı.

Siyaset - 3 yıl önce

Ankara

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, insan haklarından yana davranması gerekenlerin, terörist darbecileri meşrulaştırmaya çalışan bir rapora imza atmalarının utanç verici olduğunu belirtti.

FETÖ tezlerini sıralayan bu rapordaki Türkiye'ye yönelik suçlamaların hepsini reddettiklerini ifade eden Çelik, raporda bahsedilen şekilde ortada "Gülen hareketi" diye sosyal bir yapının olmadığını, eli kanlı bu yapının adının "Fetullahçı Terör Örgütü" olduğunu vurguladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, TBMM'yi, seçilmiş hükümeti ve demokrasiyi hedef alan, karanlık ve aşağılık ilişkileri olan bir terör örgütü olduğunun altını çizen Çelik, bu terör örgütünün 15 Temmuz gecesi onlarca vatandaşı katlettiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde o gece bu örgüte karşı milli direniş başladığını anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın ölümü göze alan kararlılığı, aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve milli direnişe destek olan milletimizin her bir ferdi sayesinde bu terör örgütü o gece mağlup edilmiştir. Böylesine eli kanlı bir terör örgütünün halen bir sivil hareketmiş gibi meşrulaştırılmaya çalışılması, AKPM'nin terör örgütlerinin propaganda zemini haline gelmesine yol açmaktadır. Milletvekilimiz Zeynep Yıldız yaptığı konuşmada, 'söz konusu raporun ne kadar dayanaksız ve gerçeklerden uzak olduğunu' ortaya koyarak, ülkemizin meşru tezlerini ve pozisyonunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Bu raporu hazırlayan ve onaylayanların açıklamalarında Zeynep Yıldız'ı hedef almaları da insan hakları ve demokrasi konusunda pusulayı şaşırdıklarını göstermektedir.

Demokrasimizi, başta FETÖ, DEAŞ ve PKK/PYD/YPG olmak üzere Türkiye düşmanı terör örgütlerine karşı koruyacağız. Bu noktada mücadelemiz kararlılıkla sürecek; başta darbeciler olmak üzere demokrasi düşmanı olan bu örgütlerin mensupları hiçbir şekilde kendilerini güvende hissedemeyecektir. Bir İngiliz milletvekilinin hazırladığı ve Türkiye'nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun AKPM'de onaylanmasını kınıyoruz."

Bir İngiliz milletvekilinin hazırladığı ve Türkiye’nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun AKPM’de onaylanmasını kınıyoruz. İnsan haklarından yana davranması gerekenlerin, terörist darbecileri meşrulaştırmaya çalışan bir rapora imza atmaları utanç…

— Ömer Çelik (@omerrcelik) June 25, 2023
Haftanın Öne Çıkanları

Fırat’ın İncisi Rumkale’de Yaz Sezonu Açıldı!

2023-06-20 12:58 - Yaşam

Depremzedenin başvurusu yanlış anlaşıldı: Az hasarlı binaya ağır hasarlı raporu verildi

2023-06-19 10:52 - Yaşam

Sel sonrası ortaya çıkan tahribat onarılıyor

2023-06-20 13:32 - Yaşam

2023 üniversite kontenjanları açıklandı

2023-06-19 12:48 - Eğitim

Bakan duyurdu! LGS sonuçları açıklandı

2023-06-23 13:06 - Eğitim

Aşiret düğününde geline 4 kilo altın, damada 6 milyon TL takıldı

2023-06-25 11:39 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-19 08:03 - Kültür

GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı

2023-06-21 18:08 - Eğitim

GİBTÜ ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında akademik iş birliği!

2023-06-19 12:03 - Eğitim

Gaziantep’te Defin Listesi 23 Haziran Cuma

2023-06-23 16:51 - Defin Listesi

İlgili Haberler

İran Hava Sahası 5 Saat Sonra Yeniden Açıldı

09:57 - Siyaset

Çin’den İran Mesajı: "İstikrarı Destekliyoruz"

10:31 - Siyaset

Umut Yılmaz: "Şehitkamil’i Sahada Yönetiyoruz"

15:29 - Siyaset

Gaziantep Matbaacılar Odası Genel Kurul İçin Sandığa Gidiyor

14:29 - Siyaset

Türkiye Genelinde Vali Değişikliği Rüzgârı

10:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Şahinbey Belediye Spor, U17 güreşte grup şampiyonu

16:47 - Spor

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Cilt yenilemede fraksiyonel karbondioksit lazer yöntemi

14:47 - Sağlık