?>

Aileler barıştı! Kan davası sona erdi

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde akraba iki aile arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası başlayan kan davası, düzenlenen barış töreni ile sona erdi.

Gündem - 2 yıl önce

Diyadin ilçesi Oğuloba (Şahvelet) köyünde akraba olan Bakır ailesinden bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kan davası eski Ağrı Milletvekili Cemal Kaya’nın uzun süredir devam eden girişimleri sonrası barış ile sonuçlandı.Barış törenine Cemal Kaya, Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Yasin Berçin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tayfun Ay, eski Diyadin Belediye Başkanı Salih Yaşar, Diyadin AK Parti İlçe Başkanı Orhan Özden, AK Parti İl Başkanı Orhan Güngör ve yönetimi, kanaat önderleri, din adamları, mahalle muhtarları ile ilçe protokolünün hazır bulunduğu barış töreni imamların Kur'an'ı Kerim'den sureler okuması ve duaları ile başladı.

Cemal Kaya, yaptığı açıklamada "Yaklaşık 2 ay boyunca iki tarafla görüşerek kan davasının barışla sonuçlanması için girişimlerde bulunduk. Aile büyüklerinin sağduyulu yaklaşımıyla, kan davası barışla sonuçlandı. Her iki tarafta benim akrabalarım, maalesef talihsiz bir olay yaşandı. Şükürler olsun bugün barışla sağduyu ile sonuçlandı. Rabbim bir daha yaşatmasın, bu iki ailenin birliği köye, köyün birliği ilçeye, ilçenin birliği ile ilin birliği, ülkeye barış, birlik ve kardeşlik kazandıracaktır. Allah her iki taraftan da razı olsun. Af etmek büyüklüktür, bu büyüklüğü sağlayan her iki aileden de Allah razı olsun. Allah bir daha bu günleri bize nasip etmesin." dedi.

"Bende bölge insanıyım" diyen Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, "Maalesef 13 Mart tarihinde bu köyde yaşanan tatsız bir olayda bir vatandaşımız vefat etmişti. Geçmişte yaşadığımız menfur olaylar üzerine bir sünger çekip yarına hep birlikte gençlere de örnek olacak şekilde el ele yürüyeceğimizi, burada sevgi, saygı bağlarını yeniden yeşertip yaşatacağımızı göstermek için bir araya geldik. Başta Cemal Kaya Bey’e ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her iki aileyi bir araya getirmek için bu kadar büyük gayret sarf ettiği için ona destek veren bu süreçte alın teri döken herkesten Allah bin kere razı olsun” dedi.Barış töreni verilen yemek ve Kuran’ı Kerim altında geçtikten sonra edilen dualar ile son buldu. Her iki aile el sıkışıp barışta emeği olanlara teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Fırat’ın İncisi Rumkale’de Yaz Sezonu Açıldı!

2023-06-20 12:58 - Yaşam

Depremzedenin başvurusu yanlış anlaşıldı: Az hasarlı binaya ağır hasarlı raporu verildi

2023-06-19 10:52 - Yaşam

Sel sonrası ortaya çıkan tahribat onarılıyor

2023-06-20 13:32 - Yaşam

2023 üniversite kontenjanları açıklandı

2023-06-19 12:48 - Eğitim

Bakan duyurdu! LGS sonuçları açıklandı

2023-06-23 13:06 - Eğitim

Aşiret düğününde geline 4 kilo altın, damada 6 milyon TL takıldı

2023-06-25 11:39 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-19 08:03 - Kültür

GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı

2023-06-21 18:08 - Eğitim

Gaziantep’te Defin Listesi 23 Haziran Cuma

2023-06-23 16:51 - Defin Listesi

GİBTÜ ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında akademik iş birliği!

2023-06-19 12:03 - Eğitim

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem