?>

2. Kilikya Ultra Maratonu fuar ile başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Kilikya Ultra Maratonu'nun ikincisi büyük bir heyecanla başladı. Yarışlar öncesi gerçekleşen fuarla start veren maratonda, yarış kiti dağıtımı, spor etkinlikleri, dans gösterileri ve konserler gerçekleşti.

Gündem - 2 yıl önce

Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Kilikya Ultra Maratonu'nun ikincisi büyük bir heyecanla başladı. Yarışlar öncesi gerçekleşen fuarla start veren maratonda, yarış kiti dağıtımı, spor etkinlikleri, dans gösterileri ve konserler gerçekleşti.

Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'nde gerçekleşen fuarda ilk olarak yarışmacılara yarış kiti dağıtımı gerçekleşti. Ardından uzman eğitmenler eşliğinde gün boyu devam eden pilates, crunch and burn, tabata, cyling, zumba gibi etkinliklere katılan katılımcılar, sporla dolu bir gün geçirdi. Sporcuların, bölge halkının ve yerli ve yabancı turistlerin katıldığı fuarda, Büyükşehir Belediyesi Akustik Grubu'nun konseri de eğlenceli saatler yaşattı. Maratona, 8 ülke, Türkiye'den ise 25 ilden 191'i kadın ve 388'i erkek olmak üzere 579 sporcu katılım gösterecek. Maratona katılan sporcular, Mersin'in kültürel mirası ve eşsiz doğasını spor aracılığıyla tanıyabilecek, büyükşehir sayesinde kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliğini yaşayacaklar. Parkurlar boyunca geçilen bölgeler arasında Cennet Cehennem Obruğu, Adamkayalar, Kanlıdivane, Sebaste Antik Kenti, Korykos gibi tarihi ören yerleri ve antik kiliseleri yer alıyor.

Maraton için şehir dışından gelen ve öncesinde yapılan etkinliklere katılan Salih Yıldız, “33K yarışı için Şanlıurfa'dan geldim. Çok güzel bir etkinlik. Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi hem burada hem Tarsus'ta yarı maraton düzenliyor. Büyükşehir Belediyesinin spora çok büyük bir katkı sunduğunu görüyorum. Vahap Seçer Bey'e bir sporcu olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Belçika'dan Mersin'e gelen ve Kızkalesi'nde tatil yapan Mutlu Yüce, Kilikya Maratonu çerçevesinde yapılan etkinlikleri değerlendirerek, “Hocalarımız bize çok güzel hareketler yaptırdılar, hep beraber çok güzel eğlendik. Güzel geçti. Çok güzel spor hareketleri yaptık” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da 35 yıl önce tarlada açılan kuyuda bulunan petrol 'yok' denilerek kapatılmış

2023-06-03 10:30 - Gündem

TEMA Vakfı gönüllüleri Gaziantep'te çevre temizliği yaptı

2023-06-08 10:45 - Yaşam

Türk gençlerinin mutluluk oranı yüzde 47'de kaldı

2023-06-05 11:07 - Yaşam

Ünlü kantocu İzmir'de vefat etti

2023-06-06 03:39 - Magazin

GAZİANTEP'E HİZMET İÇİN BAKANA GEREK YOK

2023-06-05 11:21 - Siyaset

3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nin altında devasa yapılar tespit edildi

2023-06-05 12:37 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-09 08:03 - Kültür

Gaziantep'te "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma" paneli

2023-06-06 11:11 - Eğitim

Gaziantep'teki resim öğretmenleri eserlerini tarihi konakta sergiliyor

2023-06-08 11:09 - Kültür

Amanosların 1600 rakımlı Huzurlu Yaylası fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

2023-06-05 10:05 - Kültür

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem