?>

15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in kabri ziyaret ediliyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrine ziyaretler sürüyor.

Gündem - 2 yıl önce

Niğde

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek kahraman şehit Halisdemir'in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret eden vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim ve dua okudu.

Ayrıca İstanbul Arnavutköy Belediyesinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bu sene 7'ncisini düzenlediği "Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu"na katılan sporcular da Çukurkuyu'ya ulaştı.

Arnavutköy Belediyesi Spor Müdürü Mahmut Okur, 7'ncisini düzenledikleri "Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu"nun son etabını tamamladıklarını ve şehidin kabrine ulaştıklarını söyledi.

Yarın kabirdeki programa katılacaklarını anlatan Okur, şunları kaydetti:

"Yarın, şehidimize getirdiğimiz toprağı müzemize teslim edeceğiz. Şehidin ailesiyle görüşüp İstanbul'daki törenimize yetişmeye çalışacağız. Geleneksel yaptığımız bir program, çok ilgi çekiyor. Daha geniş kitlelere ulaşmaya başladık. Spor camiasının ve belediyemizin katkılarıyla 15 Temmuz'daki sürece tekrar düşmeyelim, şehidimizi unutmayalım diye çaba sarf ediyoruz. İstanbul'dan 28 sporcu pedal çevirdi. Yaklaşık 1100 kilometrelik parkuru tamamladık."

Ankara'dan gelen Zeynel Düzyol, gazetecilere, Van Jandarma Komando Taburu 1. Bölük'te 72/4 ve 74/2 devre asker arkadaşlarıyla geçen yıl Niğde'de bir araya geldiklerini, bu yıl Nevşehir'de buluşacaklarını aktardı.

Buluşma öncesi şehit Halisdemir'in kabrini ziyaret ettiklerini belirten Düzyol, "Bundan sonra elimizden geldiğince şehidi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Bazı şeyler yaşanmadan anlatılmıyor. Şu anda tüylerim diken diken. Ben halen o günlere gidiyorum. Arkadaşımızın kabrine uğramadan geçemedik. Her şey vatan için." ifadelerini kullandı.

Öte yandan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ramazan Konuş Gençlik Merkezi'nde 15 Temmuz Darbe Girişimi Belgeseli gösterimi yapıldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde ise "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası Türk Demokrasi Pratiği" konulu konferans gerçekleştirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Lahmacun, pide ve böreğe sakatat eti girmeyecek

2023-07-10 09:39 - Yeme İçme

Türkiye'den yılın ilk yarısında 5,4 milyon dolarlık pul biber ihracatı!

2023-07-10 09:54 - Yeme İçme

Kastamonu Üniversitesi'nin en yaşlı öğrencileri dereceyle mezun oldu

2023-07-08 18:08 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-14 08:03 - Kültür

Türkiye'nin tarihi güzellikleri gün yüzüne çıkartılıyor

2023-07-08 11:09 - Kültür

Gaziantep'te 5 cinayet zanlısı tutuklandı

2023-07-11 11:48 - Gündem

Dünya nüfusu 8 milyarı geçti ancak nüfus artış hızı düşüşte!

2023-07-10 15:19 - Gündem

Gaziantep'te bekçilere bıçaklı saldırı: 2 yaralı

2023-07-13 04:38 - Gündem

Sesi duyan ihbar etti! Eve giren ekipler dehşete düştü

2023-07-12 13:08 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 10 Temmuz Pazartesi

2023-07-10 17:06 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem