USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hem okuyor hem çalışıyor

Gaziantep’te parkta hem ders çalışan, hem de su ve peçete satarak okula harçlığını çıkaran 10 yaşındaki İkra Ferhan görenleri şaşırtıyor.

Hem okuyor hem çalışıyor
03-02-2015 23:55
Google News
Bey Mahallesi’nde oturan 5’inci sınıf öğrencisi İkra Ferhan, sömestr tatilinde parkta su ve peçete satarak harçlığını çıkarıyor. 6 çocuklu Hamide ve Ramazan Ferhan çiftinin en küçük çocuğu olan İkra, okulun tatile girmesiyle birlikte annesi ile evlerinin yakınındaki 100’üncü Yıl Parkı’nda bir ağacın altında defter ve kitabıyla ders çalışıyor. Su satarken ders çalışmayı ihmal etmeyen ve görenleri şaşırtan İkra Ferhan, "Ekonomik durumumuz iyi değil. Bu nedenle okula giderken hafta sonları annemle birlikte parkta su ve peçete satıyoruz. Okul tatile girince de burada gün boyu satış yapmaya devam ediyorum. Satış yapmadığım zamanları da yanımda getirdiğim kitapları okuyarak ya da öğretmenlerimin verdiği ödevleri yaparak geçiyorum. Hem anneme yardımcı oluyorum hem de okul harçlığımı çıkarıyorum" dedi.

Öğretmen olmayı hayal eden İkra’yı görenler ise takdir ettikleri kız öğrenciye sattığı su ve peçetelerden alarak destek veriyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?